DVD: Little Black Book

Dit is een echte chickflick, een film die vooral door vrouwen leuk gevonden zal worden. Het is deze keer een uitvoering die voor de man nog een aantal wijze lessen bevat:
Vertrouw je vriendin nooit met je PDA.
Zet geen foto's van jou en je ex in je PDA
Zet geen adressen van je ex in je PDA.

Het kan namelijk altijd nog zo lopen dat je op zakenreis gaat en je je PDA vergeet. Als je dit combineert met het feit dat je vriendin net aan een baan is begonnen waarbij ze in de redactie van een Jerry Springer achtige show zit, dan weet je dat je een probleem hebt.

Een meisje dat bij de bovenstaande omschrijving past is Stacy (Brittany Murphy)

Onder druk van haar collega's op de redactie van haar verse baan nodigt ze het topmodel uit waar haar vriendje een relatie mee heeft gehad. Het kan tenslotte nooit kwaad wat informatie los te krijgen van iemand die toch al mediageil is.
Het resultaat van deze actie is dat ook de andere exen (een chefkok die graag iets op TV wil doen en een doktor die een boek wil promoten) ook vast wel wat informatie kwijt willen. Ze wil het zelf nog geeneens zo heel erg graag doorvoeren, maar de vaste krachten van de redactie hebben uiteraard wel een hoop goede punten om haar over te halen.

Barb (Holly Hunter), de directe collega bij de redactie, probeert Stacey zo veel mogelijk te beinvloeden om het een en het ander in een zwarter daglicht te zien dan ze in eerste instantie zou doen.



Alle informatie die loskomt doet Stacy heel erg aan haar vriendje (Ron Livingston) twijfelen. Tijdens haar zoektocht naar informatie heeft ze nog een idee gekregen dat bij de presentratrice van het programma in de smaak is gevallen. Naast de stress die al aanwezig was door alle vrouwen uit het leven van haar geliefde, kwam er nog een keer bovenop dat haar eerste redactie item ook daadwerkelijk in de show gebruikt gaat worden.



Het is een romcom en er moet dus ook een romantische staart aan zitten en hier wordt dan ook netjes naar toegewerkt, al is het einde toch nog best verrassend! Het is niet een film die je vol trots in je collectie opneemt maar het is wel een leuke om een keertje te huren als je met een grote groep vriendinnen niet veel beters te doen hebt.


Label: Columbia TriStar Home Entertainment Releasedatum: 28-april-2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!