Kinderboeken: Madonna en meer!

Peuters en kleuters

Hele kleine kinderen vinden het over het algemeen geweldig om te kijken naar hun 'soortgenoten'. In 'Baby boem!' staan leuke foto's van baby's, aangevuld met tekeningen van goed herkenbare objecten (vliegtuig, vogel etc.).


Baby boem! - Sandra Lousada
ISBN 90 257 3946 6
Uitgeverij Gottmer
6,95 euro
8 maanden +


Het Doeboek van Ingrid en Dieter Schubert staat vol met verschillende activiteiten (puzzels, kleurplaten, knutseltips en meer) rondom de bekende figuurtjes van dit echtpaar, zoals Monkie en Platvoetje.


Doeboek - Ingrid en Dieter Schubert
ISBN 90 5637 718 3
Uitgeverij Lemniscaat
7,50 euro
3+


Kareltje en Sjonnie, een hamster en een giraffe, gaan op reis door Europa. Met het boekje en de bijgeleverde cd ga je met hen mee! Het boekje bevat leuke verhaaltjes en mooie tekeningen, op de cd staan gezellige liedjes. Een aanrader voor op de achterbank!


Kareltje en Sjonnie op vakantie
boekje met cd
ISBN 90 5444 648 x
Uitgeverij Rubinstein
12,95 euro
4+


Kleuterjongetjes willen nogal eens een ridder worden. Voor hen is dit boek echt onmisbaar: het staat vol handige verkleedtips, leuke knutselideeën en andere zaken die elke ridder moet weten.


Vandaag ben ik een... ridder! - Vivian den Hollander
ISBN 90 269 9876 7
Uitgeverij van Holkema & Warendorf
8,95 euro
5+


Barbapappa...hij is terug! Mijn jeugdheld! Ook in de nieuwe boekjes wringt de hele familie zich weer in de meest vreemde bochten en vormen. In dit boekje runt de familie een school.


De school van Barbapappa - A. Tison & T. Taylor
ISBN 90 257 3970 9
Uitgeverij Gottmer
7,50 euro
kleuters


'Een kip telt' is in eerste instantie een 'ik leer tellen' boek. Als je het boekje echter doorbladert zul je zien dat je je ook als volwassene niet hoeft te vervelen. De illustraties zijn grappig en bij tijden ontzettend droog!


Een kip telt - Leendert Jan Vis
ISBN 90 5637 683 7
Uitgeverij Lemniscaat
6,- euro


Dit pakket is speciaal gemaakt voor kinderen in groep twee en hun ouders. Volgend jaar staat groep drie op de stoep, en wat wordt er dan eigenlijk allemaal van je verwacht? Alle informatie is in deze set te vinden. De splitsing tussen een kinderen/ouders deel is handig, zo heeft iedereen de juiste informatie, op het juiste niveau.


Beer Bram gaat naar groep 3
giftbox met voorleesboek, doeboek met stickervel, cd en ouderinformatieblad
90 3452 574 0
Uitgeverij Malmberg
10,- euro
(ouders van) kinderen in groep 2



Vanaf 6/7 jaar

Het 'Nederland Vakantieboek' staat vol spelletjes, puzzels en raadsels. Bijna alles heeft betrekking op de zomer en de vakantie. Leuk, en vooral zéér betaalbaar, vakantieboek voor de kinderen.


Nederland Vakantieboek
ISBN 90 74874 09 6
Toeristisch Nederland
2,95 euro
3-10 jaar


Bij een vogeltjes-ABC verwacht je waarschijnlijk de A van Arend, de B van Buizerd etc. Niets is minder waar: zo heeft de H niks met een Havik te maken maar alles met hooikoorts en een niesend vogeltje (hatsjoe!) en verwijst de F niet naar de verwachte Fuut maar naar een gevederd figuurtje dat last heeft van flatulentie (ffttt). Ook leuk voor volwassenen, als je het mij vraagt.


Het Vogeltjes-ABC - Piet Grobler
ISBN 90 5637 685 3
Uitgeverij Lemniscaat
6,- euro


'Een super doelpunt' is een nieuw boek in de Effies reeks. In dit boek speelt Bas de hoofdrol. Als pupil van de week kan hij zijn geluk niet op, tot hij zijn enkel verzwikt...


De Effies: Een super doelpunt - Vivian den Hollander
ISBN 90 269 9882 1
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
6,99 euro
6+


De 'Bende van De Korenwolf' serie van Jacques Vriens loopt al een tijdje. Voor de echte fans, of de kinderen die er nog niet eerder iets van gelezen hebben, is er nu speciaal voor de vakantie deze bundel. Daarin vind je een selectie van de leukste 'Korenwolf verhalen', namelijk 'De verdwijning van de mislukte barbie', 'Het geheim van de verliefde hulpkok' en 'De redding van de zwevende oma'.


De dikke bende van De Korenwolf - Jacques Vriens
ISBN 90 269 9885 6
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
14,99 euro
7+


Fleur Humeur is al bekend van verschillende boeken. Dit keer wordt het soms goed, soms slecht gehumeurde meisje, meegevoerd door een schoolproject over het menselijk lichaam. Fleur besluit zelf een operatie uit te gaan voeren. Een echt leuk meidenboek!


Fleur Humeur wordt dokter - Megan McDonald
ISBN 90 269 9872 4
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
8,99 euro
7+


'ZOOP: Daar komen de Rangers' is een leuke fotostrip van de bekende 'ZOOP' serie. In dit boek maken de Rangers kennis met het dierenpark.


ZOOP: Daar komen de Rangers - Ed van Eeden
ISBN 90 269 1447 4
Uitgeverij van Holkema & Warendorf
8,95 euro
7+


Oudere kinderen

Het jongetje Rits heeft het niet makkelijk met zijn problematische familie. Daarom schrijft hij regelmatig van zich af in zijn schrijfboek, waarin we als lezer mee kunnen lezen. Soms buitengewoon triest, maar vaak ook humoristisch. Een moeilijke familie gezien door de ogen van een kind...verhelderend.


Rits - Mariken Jongman
ISBN 90 5637 711 6
Uitgeverij Lemniscaat
14,95 euro
10+


'Hoe overleef ik...' is een inmiddels bekende serie van Francine Oomen. Speciaal voor kinderen die op alle terreinen voorbereid willen zijn, is er nu een uitgave met o.a. de allerbeste tips uit de eerdere boekjes.


Hoe overleef ik van alles (en nog wat) - Francine Oomen
ISBN 90 269 9890 2
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
6,99 euro
10+


Gossip Girl is leuk voor meisjes (jong en oud) met divapretenties. Dit is al weer deel vier, waarin de New York Fashionweek een grote rol speelt. Heerlijk leesvoer!


Omdat ik het waard ben (deel 4 Gossip Girl) - Cecily von Ziegesar
ISBN 90 257 3789 7
Uitgeverij Gottmer
9,95 euro
14+


Voor jong en oud

Madonna heeft al eerder kinderboeken geschreven, sterker nog, Lotsa de Casha is het laatste deel uit haar vijfdelige kinderboekenserie. Lotsa de Casha leest als een sprookje en ook de illustraties zien er sprookjesachtig uit. Ik vind het echt een voorleesboek, goed geschikt voor oudere kleuters en jonge basisschoolkinderen. Oudere kinderen kunnen het boek natuurlijk zelf ook lezen, maar op de een of andere manier vind ik sprookjes altijd beter tot hun recht komen als ze voorgelezen worden.


Lotsa de Casha - Madonna
ISBN 90 5000 649 9
Uitgeverij Vassallucci
15,- euro


Sjakie en de Chocoladefabriek is één van mijn favoriete boeken (én films!) aller tijden. Ik ben dan ook erg blij met de remake van de film en met dit voor die gelegenheid uitgebrachte luisterboekje. Het hoorspel wordt in ere hersteld, je hoort het hele boek in drie uur voorbij komen. Leuk dus voor in de auto!


Sjakie en de Chocoladefabriek (filmeditie) - Roald Dahl
3 cd-luisterboek
ISBN 90 5444 636 6
Uitgeverij Rubinstein
14,95 euro