Party: Extrema Outdoor #9

Al jaren wil ik naar Extrema Outdoor, maar om de één of andere reden komt er altijd iets tussen. Maar niet dit jaar! Het zonnetje scheen toen ik 's morgens richting Aquabest vertrok en ik had er enorm veel zin in. Ik vroeg me eigenlijk meteen af hoe ik verslag zou doen van de dag. Een festival betekent meestal veel verschillende DJ's en om nou de hele dag op en neer te rennen om iedereen maar te kunnen horen, dat leek me eigenlijk niks. Dat gevoel werd versterkt toen ik het terrein op liep. Het was nog niet zo druk, maar toch was de goede sfeer al merkbaar. Hier en daar werd zelfs wat aan ochtendgymnastiek gedaan!


Bij het Coloseum was nog niets te doen, dus liepen we maar door en genoten van het zonnetje en de relaxte sound van Cleon Macnack, die bij de Pyramids of Gizeh stond te draaien. Sowieso bleken er wat dingen veranderd te zijn ten opzichte van de originele line-up: zo zei Nick Warren af, ook Luke Chable kwam niet, Legowelt ging niet door, Tiga zei af, ik hoorde achteraf dat ik niet naar Scumfrog had staan te kijken maar naar de Noorse Nils Noah. Kortom: balen voor de organisatie maar deze kwam met waardige vervangers. Sowieso leek het grootste deel van het publiek meer voor de sfeer te komen of de muziek in het algemeen, dan voor een DJ of live-act in het bijzonder.

Een rondje over het terrein verraste me aangenaam. De verschillende gedeeltes waren erg mooi aangekleed, Extrema hield haar reputatie hoog! Ook ideaal was de manier om voor eten, drinken en toilet-bezoek te betalen. Geen verschillende soorten muntjes! Met Extrema muntjes betaalde je eten èn drinken, voor één muntje kon je zelfs 5 keer naar het toilet! Hier en daar waren uiteraard allerlei soorten kleding, sieraden en andere accessoires te koop, een dikke voldoende voor het festivalterrein!


Rond half één was het ook bij de Las Palmas area (Chinese Wall) nog bepaald niet druk. Raar, want ik zou de bijzonder charmante blonde promo-dame blindelings overal naartoe zijn gevolgd, als ik geen foto's had moeten maken uiteraard. Dus zijn we gewoon maar rondgelopen om overal wat van de sfeer te proeven. Overal lagen mensen in het gras, waren mensen aan het pootjebaden of volop aan het dansen in het water of gewoon even aan het hangen in een hangmat. Bart van Wissen stond lekker te draaien in de Taj Mahal en zou daarna gevolgd worden door de eerder genoemde Noor Nils Noah, die een tikkeltje verlegen was maar duidelijk genoot!

In de loop van de middag hebben we heel wat muziek gehoord, heel wat gezichten gezien. Hoewel ik niks heel slecht vond, ben ik toch vooral op en neer gelopen tussen de Statue of Zeus area (techno), de Pyramids of Gizeh area (futurefunk) en de Taj Mahal (progressive/trance). Ik hoorde veel positieve geluiden over Coming Soon, volgens mij heb ik die gemist. Wel heb ik stukken van Bart Skils en Heiko Laux meegekregen, allebei deden het prima in de drukke, warme techno-tent.


Trouwens, naar mensen kijken kon ook uitstekend op Extrema. Zo tussen de muziek door heb ik genoten van de vele verschillende soorten mensen op het festival en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet vooral op de vrouwelijke bezoekers heb gelet. Een persoonlijk muzikaal hoogtepuntje vond ik de set van Roog. Zo nu en dan speelde op de Pyramids of Gizeh de Amerikaanse Micah mee op z'n electrische viool, dat klonk ontzettend goed! Bij de set van Benny Rodrigues paste het wat minder vond ik, maar over het algemeen was het genieten geblazen. Ook host/zangeres/MC Lex Empress deed volop mee en zorgde voor een super-enthousiast publiek. Het was genieten geblazen aan en in het water!