Gadget: Super Dual Box

Wat kan de Super Dual Box allemaal?

Belangrijkste functie van de Super Dual Box is het aansluiten van je PS2 controller op je PC. Dit gebeurt via een soort hub waarop je twee PS2 controllers kan aansluiten. Dit betekent automatisch dat je dus met twee man tegelijk kan gamen. Ideaal voor multiplayer split-screen games. Met de Super Dual Box kan je, naast 'gewoon' gamen met de PS2 controller ook race-games spelen met een PS2 race-stuur en je kan zelfs de PS2 dansmat aansluiten.

Voordat je echter kan beginnen moet het ding eerst geïnstalleerd worden. Gelukkig is dat in Windows XP geen enkel probleem; het enige dat je hoeft te doen is de USB kabel in je PC te steken, XP doet de rest. Dus als je dit apparaatje zou willen gebruiken voor je kinderen is dat ook geen enkel probleem.

Werkt het ook allemaal?

Een simpel antwoord zou in principe volstaan; ja het werkt. Goed zelfs. Alle knoppen worden ondersteund en ook de analoge pookjes werken. Natuurlijk geldt hier wel dat de game Force Feedback ook moet ondersteunen, maar als dat zo is werkt het prima. Er zit geen vertraging in het drukken van de knoppen, de game reageert direct op jouw button-bashing.



Helaas is het ding niet perfect; de vibraties van je joypad zijn niet echt goed. Ze komen wat vreemd over, en de timing klopt niet helemaal. Nou is dat niet zo heel erg, maar het is raar als je al een tel tegen een muur gebotst bent en je joypad gaat dan pas trillen. Als je dit irritant vindt kan je natuurlijk de vibratie uitzetten.

Ander minpuntje is dat het snoer erg kort is. Als je geen USB poorten aan de voorkant van je PC hebt, of je PC staat op de grond moet je elke keer moeilijk doen om je PS2 controller aan te sluiten. Ik had het snoertje liever twee keer zo lang gezien.

Zoals je al hebt kunnen lezen kan je er ook een PS2 racestuur of de PS2 dansmat op aansluiten, maar dit heb ik niet kunnen testen, simpelweg omdat ik geen PS2 racestuur en geen dansmat heb. Overigens zou ik niet eens weten voor welk PC spel je die dansmat zou kunnen gebruiken...