'Ook groene Piet is racisme!'

De door de Gemeente Amsterdam doorgevoerde wijzigingen aan Zwarte Piet zijn niet alleen onvoldoende, ze geven in het geheel geen gehoor aan de eisen van de haters van Zwarte Piet is Racisme. Op hun site staat duidelijk te lezen dat er helemaal geen Pieten moeten zijn.

De Gemeente heeft al gecapituleerd door de Pieten zonder oorringen te laten verschijnen. Ook krijgen de Pieten in Amsterdam gekleurde lippen en verschillende haarstijlen. Hiermee werden veel argumenten (rode lippen, kroeshaar, oorringen die slavernij aanduiden) al weggenomen, maar zoals verwacht werden er gewoon nieuwe argumenten verzonnen.

"Zwarte Piet is dagelijkse racisme. Wij willen dat de wet word nageleefd en dat dit kinderfeest zijn racistische tint gedag zegt. Het zwart verven van pieten is een discriminerende belediging dus een strafbaar feit, ook zien we de piet liever niet in een andere kleur. Er is nog steeds moderne slavernij. Al worden de pieten groen hij staat symbool voor de slaaf" aldus de website van Zwarte Piet Niet. 

Er wordt gepleit voor 'Afschaffing van het zwarte piet element uit het sinterklaasfeest vanwege de racistische elementen en haar psychologische gevolgen voor Donkere Nederlandse kinderen van Afrikaanse afkomst.

Hoe het dan zit met de psychologische gevolgen van alle kinderen die wél van Sinterklaas en Zwarte Piet houden en hun feest zien afgepakt is niet bekend.

Kort gezegd betekent dit dat het maken van aanpassingen zoals roetpieten, regenboogpieten of aanpassingen aan kledij totaal zinloos zijn, omdat het gemekker pas zal stoppen als het Sinterklaasfeest in zijn geheel verdwijnt. Sinterklaas zonder Pieten is immers als een Quinsy Gario zonder spraakgebrek, als Prem zonder de mogelijkheid kinderen te pesten en als Anouk zonder enorme lul.

Lodewijk Asscher van de Partij van de Anti-Pieten gaf gisteren al aan dat hij wel wat ziet in het aanpassen van het Sinterklaasfeest om het voor iedereen leuk te maken. Dat gaat naar nu blijkt dus nooit lukken.

Tijdens de intochten vandaag en morgen is extra politie op de been vanwege dreigementen uit de anti-pietenhoek tegen alle Zwarte Pieten.