CD: Kate Ryan - Stronger

Op het album Stronger staan veertien nieuwe liedjes. Natuurlijk staat haar recente single Only If I ook op de CD. Het album bevat slechts één franstalig nummer: Je Lance Un Appel.

Ook is er voor gekozen om een cover op het album te zetten. Ach, het is kenmerkend voor de dancetracks van tegenwoordig zullen we maar denken. De cover The Promise You Made van Cock Robin klinkt namelijk niet eens zo slecht. Het is alleen jammer dat naar aanleiding van het spreekwoord 'Beter goed gejat dan slecht verzonnen' een groot aantal producers - die zich realiseerden dat ze alleen maar slecht konden verzinnen - het al dan niet goed jatten tot een ambacht hebben gemaakt.

Kate Ryan brengt ons met haar nieuwe album ook twee ballads: The Rain en Goodbye. Het brengt wat variatie in de stroom dancenummers die de rest van de CD vult. Niets mis met dancenummers en zeker niet in de zomer. Verwacht alleen geen spannende en vernieuwende dingen. Nummers als Scream & Shout en Only If I zijn de enige krenten in de pap die een beetje hitpotentie hebben. Niet dat de pap verder onsmakelijk is, zeker niet als je van pap houdt. Het probleem met producers als Wilde is alleen dat ze niet van ophouden of vernieuwing weten. Ze drukken je het liefst elke dag een portie dancepap naar binnen. En elke dag pap verveelt op een gegeven moment.

Ronduit irritant is het feit dat als je deze CD op je computer af wilt spelen je eerst een half uur moet wachten door de kopieerbeveiliging. Daarna moet er nog een aparte player geinstalleerd worden om het schijfje af te spelen. Overigens zijn de systeemeisen voor zo'n playertje nog behoorlijk hoog: Pentium 2-233 met 64 MB en Windows 95 of hoger. Een Mac met Mac OS 8.6 t/m 9.2 + CarbonLib en Mac OSX mogen ook. Belachelijk. Gauw afschaffen zulke domme beveiligingen.