CD: Kate Ryan - Stronger

Kate Ryan werd als Katrien Verbeeck in Vlaanderen geboren op 22 juli 1980. Als klein meisje imiteerde ze al grote sterren als Madonna. Door haar muzikale opvoeding thuis leerde Kate ook snel verschillende instrumenten als de piano en de gitaar te bespelen.

Kate RyanHaar ouders bezaten een eigen café en kroegconcerten zijn nog steeds erg populair in Vlaanderen. Ze trad dan ook regelmatig op en de hele buurt kwam met haar talent in aanraking. Gewapend met een gitaar en veel lef betrad ze verschillende podia, zowel 'thuis' als elders. Ze zong hierbij liedjes van onder meer Alanis Morissette, 4 Non Blondes, Pointer Sisters en Aretha Franklin. Ook werkte ze als achtergrondzangeres bij een band en nam ze met de plaatselijke popgroep Melt een album op.

Haar doorbraak in 2001 was definitief toen haar eigen creatie Scream for more opgepikt werd door de muziekwereld. Dit nummer heeft ze samen gemaakt met Andy Janssens en het werd geproduceerd door Phil Wilde, de overbekende 'wonderboy' die ook de man achter 2 Unlimited, Def Dames Dope, CB Milton en vele andere danceacts is.

Het feest is dus voorlopig nog niet afgelopen voor haar: vele Engels- en Franstalige hits zouden volgen. Met het tweede album Stronger laat Kate Ryan samen met Janssens en Wilde zien dat ze in ieder geval geen one-day-fly is.