CD Review: DJ Jean - Madhouse 10

CD 1

De eerste van twee CD's bevat een groovy, funky clubmix. Het album opent met een heerlijke track van Sub Rosa, 'Some Changes', en kabbelt heerlijk voort met de pianoriffjes van Removed met 'Get Down'. Even later een geweldig groovy nummer van Phatjak, 'My Love', gevolgd door 'Better Love' van Deli pres. Demetreus. Nu nog niet eens halverwege is het moeilijk om niet naar het weekend te verlangen, dit is club zoals het hoort te zijn.

Een eindje verderop doet de geweldige clubknaller 'Make Your Move' van Dave Armstrong het uitstekend op deze CD. Het aanstekelijke gevoel dat deze mix heeft gaat door, de tracks zijn uitstekend gemixt en passen prima bij elkaar. Vanaf dit punt is ook te merken dat de CD wat vlotter begint te worden. Precies op tijd zet Olav Basoski's remix van 'Penetration' van Alex Romano. Van zijn remix van 'The Flying Pope' van MAD ben ik persoonlijk niet zo kapot (het deuntje kan me niet boeien), maar de mix komt weer helemaal terug als 'Keep On Swingin'' van Clubworxx vs. The Monstersz langs komt.

Een sample van BBC News met betrekking tot de militaire inzet in Afghanistan is hoofdonderwerp van de verrassend betitelde track 'BBC News' van Capture. Ik vind het geen geweldige gimmick, ik hoef niet aan ellende te denken als ik lekker sta te dansen! Gelukkig is de één na laatste track een nummer met de boodschap der liefde, 'Addicted To Love' van DJ's M.A.B. & Descello pres. Larue. Een supertrack met een geweldige break, die uitstekend voorbereidend werk doet voor de afsluiter van deze eerste CD, 'Hecitate' van DJ Jose, welke jaren geleden in een andere versie ook al een clubhit was. Al met al een heerlijke eerste CD, op naar de stevigere club!

CD 2

De tweede CD bevat een stevigere mix en opent met 'Ocean of Eternity' van Future Breeze. De stevige en diepe bas en wat hardere snares zetten de toon, ik ben benieuwd wat er nog komen gaat! Een oude bekende komt nog even langs, DJ Jean remixte vorig jaar 'Mental Atmosphere' van Klubbers Revenge. De stevigere track 'Rising Angel' geeft een rustpuntje vlak voordat het vrolijke en uptempo 'No Comment' van G-Spott losbarst. Even wil ik de virtuele pen neergooien en naar de dichtstbijzijnde club vluchten, maar ik bedenk me nog net.

"I just can't get enough... Like a sex machine..." gevolgd door stilte en daarna een heerlijk scherpe synthesizer met een harde bas. Wat een break in dit geweldige nummer, 'Sex Machine' van Mike Heart! 'World of Norath' is wat minder indrukwekkend, zie het als een rustpuntje voor de volgende serie tracks. '96 Street' van Sandro Vibot is een bekend nummer, een lekkere uptempo trance track. Vanaf nu is het meer trance wat de klok slaat, ook het heerlijke 'North Pole' van Solid Globe geeft dat ik-wil-uitgaan gevoel waar ik toch al zo'n last van heb op deze vrijdag.

Nog iets steviger wordt het even verderop bij 'Pure Thrust' van Basic Dawn, met weer een diepe en stevige bas die het nummer een wat harder karakter geven. Weer een bekend deuntje volgt bij het volgende nummer, 'Now (Listen... Bass!)' van Groovelikers. De aanstekelijke opbouw en een break geven het nummer extra kracht, waardoor je wel moet dansen! Of een poging daartoe doen, als je op een bureaustoel zit.

Mac Zimms, al veel vaker te vinden op DJ Jean's albums, brengt ook nu weer een superlekker nummer in de vorm van 'L'annonce Des Couleurs', een stevige trance track. Met 'Freedom' van Ricky Le Roy wordt er even teruggeschakeld naar hardclub en wederom zijn de laatste twee tracks de klappers van het album. 'Escalation' van Dave Lochrie en het bekende 'Release Me' van DJ Choose pres. That Mucho zijn allebei geweldige nummers en zijn dan ook een waardige afsluiter voor een geweldig album!