CD Review: DJ Jean - Madhouse 10

DJ Jean, die eigenlijk Jan Engelaar heet, werd geboren op 7 mei 1968. Bekend geworden door zijn residency in de Amsterdamse iT (op vrijdagavond was het Madhouse avond), heeft hij door de jaren heen over de hele wereld gedraaid. In Europa en ver daarbuiten, van Tel Aviv tot aan het ultieme party eiland Ibiza, Jean is inmiddels overal wel zo'n beetje geweest.

Naast zijn DJ werkzaamheden presenteert DJ Jean ook een radioprogramma en, zoals het een goede DJ betaamt, produceert hij ook muziek. Samen met collega Peran, of solo, boekt Jean meerdere malen grote successen met zijn singles. 'U Got My Love' en 'The Launch' bijvoorbeeld, op het Mo Bizz label van vrienden en collega's de Klubbheads.

Inmiddels heeft Jean ook op zo'n beetje alle grote dancefeesten gestaan: Sensation, Innercity, onlangs was hij nog te zien en te horen op Trance Energy in de Jaarbeurs te Utrecht. Ook recentelijk bracht DJ Jean weer een single uit die weer een grote hit werd, 'Supersounds'.

Naast het uitbrengen van singles en draaien over de hele wereld zijn er ook een groot aantal albums gemixt door DJ Jean. Uiteraard een aantal albums van club iT, maar ook de Strictly DJ Jean en Madhouse albums deden het uitstekend. Voor de tiende keer inmiddels heeft Jean nu een Madhouse album in elkaar gedraaid.