Review: FOK!users



Quasar de Duif, je bent op FOK! eruit gesprongen door je gemaakte FOK!logo's voor het forum. Je bent dus goed in het maken van logo's en handig met bewerkingsprogramma's. Heb je al gesolliciteerd voor de fotobewerksollicitatie die is uitgeschreven?
Ja ik heb gesolliciteerd naar die functie. Ik was in eerste instantie niet op de hoogte van deze vacature maar ik werd gevraagd namens de FP-crew om te solliciteren. Daarna kreeg ik een aantal opdrachtjes die ik moest maken om mijn kwaliteiten te laten zien denk ik. Ik ben al redelijk bekend op het forum om mijn diverse ontwerpen dus ik heb goede hoop om straks bij de FP-crew te horen. Het lijkt mij in ieder geval een ontzettend leuke functie. Mocht het niet lukken, dan ben ik nog steeds een tevreden user.

Ondertussen is de sollicitatieronde voor photoshoppers afgerond en we hebben Quasar de Duif mogen verwelkom in de crew. Hierbij nogmaals gefeliciteerd.

Als je wat aan FOK! mocht veranderen wat zou dat dan zijn? En waarom?
Ik ben aardig tevreden met hoe FOK! er momenteel uit ziet. Misschien dat de layout net iets moderner en frisser kan.
Ik zou nog wel graag sommige usericoontjes willen veranderen op het forum want vaak ziet het er niet uit. Daarom zul je mij vaak aantreffen in de usericoon-topics ("Icons klaar terwijl u wacht” en mijn eigen opgezette "Upgrade je icoon") om daar het een en ander aan te passen. Dit doe ik vooral samen met users Yeahinho en -Frankie-. Op deze manier draag ik een steentje bij om het forum mooier te maken en ik vind het nog leuk ook.

Ook las ik een tijdje geleden over een idee om een eigen Kunst subforum te maken in plaats van alles in Literatureluurs te dumpen. Dat vond ik een goed idee.

Is de Quasar de Duif op het forum dezelfde als we in het dagelijkse leven tegen kunnen komen?
Dat is moeilijk te zeggen. Er is geen buitenstaander die mij zowel op het Fok-forum als IRL goed kent, maar ik denk dat het grotendeels wel overeenkomt. Ik ben een vrij rustige jongen met een creatieve inslag. Ik ben in het dagelijks leven misschien iets minder serieus.

Ook in jouw profiel is te zien dat je liever op het forum post dan op de FP of andere onderdelen? Wat trekt jou naar het forum toe?
Ik kan op het forum alles kwijt. Het is zo divers dat al mijn interesses wel worden besproken en zo niet dan open ik er een topic over. Nu ik ruim 2 jaar op FOK! zit en de users aardig begin te kennen en zij mij wordt het ook steeds leuker. De reden dat ik liever in het forumgedeelte post dan op de FP is voornamelijk omdat je op de FP nauwelijks een discussie kan voeren. Ook vind ik het aantal users met ondoordachte posts op de FP veel groter.

Wat is je favoriete forumonderdeel?
Dat is Cultuur en Historie. Een klein subforum met leuke vaste users. C&H trekt mij omdat ik zelf steeds meer geïnteresseerd raak in voornamelijk geschiedenis maar ook cultuur en alles wat daar tussenin ligt. Buiten FOK! lees ik graag boeken over de Middeleeuwen of over de VOC bijvoorbeeld. Het is leuk om in zo’n klein, relatief onbekend, subforum je in te zetten om het aantrekkelijker te maken voor users. Dit doe ik o.a. door toernooien te organiseren. Op de FP stond laatst nog een promotiestukje voor het meest recente toernooi om users er bij te betrekken.

Wanneer komt het moment voor jou om te stoppen met FOK!ken?
Voorlopig nog niet. Ik heb er momenteel veel te veel plezier in om ermee te stoppen, maar er zal natuurlijk een moment komen dat ik gedwongen word te stoppen. Wanneer dat zal zijn is voor mij nog onbekend.

We vroegen Quasar de Duif een kleine FOK!biografie te schrijven over zichzelf:
Al 2 jaar lang surf ik rond op FOK!. In werd door een zeer goede vriend en tevens klasgenoot op FOK! gewezen. Na een beetje rond te hebben gekeken besloot ik om mij aan te melden. Ik postte weinig destijds maar gaandeweg begon ik het steeds leuker te vinden. Nog steeds heb ik niet zoveel posts maar ik kruip stilaan naar boven.
Het liefst surf ik door de subfora C&H, GAM, GC, VBL, FTR en TRV. Ook icoontjes en andere dingetjes ontwerp ik graag.
Ik hoop nog van FOK! te kunnen genieten zolang het kan.