Nieuws Jaaroverzicht 2003

Jaaroverzicht Menu Januari Juli Augustus Februari Maart April September Oktober MeiNovemberJuniDecember


Oorlog in Irak (April)
Op 20 maart 2003 starten de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de oorlog tegen Saddam Hussein, meer daarover las je al in het overzicht van maart. Op 3 april rukken Amerikaanse troepen op naar het internationale vliegveld Saddam Hussein bij Bagdad, wat ze later ook innemen. Op 4 april worden op de Iraakse televisie beelden getoond van Saddam, of een dubbelganger, die zich in het openbaar vertoont in Bagdad.

Vanaf 5 april verkennen Amerikaanse tanks al het centrum van Bagdad en op 9 april trekken ze in hartje Bagdad samen met honderden enthousiaste Irakezen een standbeeld van Saddam omver. Hoewel er nog altijd verzetshaarden zijn, lijkt dit het begin van de val van Saddam.

In Bagdad slaan mensen massaal aan het plunderen van overheids- en andere gebouwen. De anarchie en chaos neemt alsmaar toe. Steeds meer gebouwen worden leeggeroofd, ook het belangrijkste museum van Irak.

Op maandag 14 april krijgen Amerikaanse strijdkrachten het centrum van Tikrit, dat geldt als laatste bolwerk van vertrouwelingen van Saddam, onder controle. Dit lijkt het symbolische einde van het regime van Saddam, 26 dagen nadat Amerikaanse en Britse strijdkrachten de aanval openden.

1 april
Een 14-jarige jongen uit Roemenië stort in na negen dagen online gaming. Een 9-jarig Nicaraguaans meisje laat abortus plegen. Een ruzie tussen twee Filippijnse vrienden loopt zo hoog op dat de één de ander onthoofdt. Een correspondent van de staatsradio van Swaziland, die beweert vanuit Irak verslag te doen, blijkt in werkelijkheid gewoon in eigen land te zitten. De IB-Groep kondigt aan op dubbele studiebeurzen te gaan controleren en ook FOK! deed mee aan 1 april.

2 april
De politie in België haalt een naakte vrouw van de weg. Uit een onderzoek van condoomfabrikant Durex blijkt dat Fransen 'het' het vaakst doen. Spelletjesfabrikant Tecmo is boos over patches, die zorgen voor naakte dames in een volleybalgame. Een Duitse man sterft nadat hij met zelfgemaakte seksspeeltjes in de weer is geweest. Een 14-jarige Duitse jongen stenigt zijn eigen broertje en een jongen op een Roemeense school stelt zijn penis in als schoolscreensaver.

3 april
Na een ongeluk in Voorburg komt een auto rechtop in een tuin tegen een boom tot stilstand. De Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers zwakt de zogenaamde genocidewet, waardoor onder andere oorlogsmisdadigers in België vervolgd kunnen worden, sterk af. Een bouwvakker verijdelt in Groningen de ontsnapping van een gedetineerde uit het Huis van Bewaring. De gemeente Amsterdam gaat lokfietsen inzetten om fietsendiefstal tegen te gaan. Volgens het MDI groeit het antisemitisme op internet en een Amerikaanse man schrijft namen van vrouwen op zijn geslachtsdeel als zij hem een foto van hun borsten opsturen.

4 april
Wetenschappers op Madagaskar hebben bewijs dat dinosaurussen kannibalistisch konden zijn. De GSM bestaat dertig jaar. Een man uit de VS komt vrij na negentien jaar onschuldig vastgezeten te hebben. Playboy roept KLM-stewardessen op zich aan te bieden voor een naaktreportage. Privé gaat foto's publiceren die stiekem gemaakt werden in de nieuwe woning van Willem-Alexander en Máxima. Een rechter verbiedt in een kort geding de publicatie van een Russisch kinderboek over een meisje met toverkrachten en een man wordt door de politie gesnapt terwijl hij een parkeermeter probeert leeg te roven met een stofzuiger.

Rechtszaak tegen Volkert van der Graaf
Op 1 april eist Officier van Justitie Plooy een levenslange celstraf tegen Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. Het Pieter Baan Centrum acht Van der Graaf volledig toerekeningsvatbaar. Plooy omschreef de moord op Fortuyn als een politieke moord. Van der Graaf betuigt geen spijt voor zijn daad.

Op 15 april wordt Volkert van der Graaf tot 18 jaar cel veroordeeld, wat betekent dat hij in 2014 weer vrij zal komen. De LPF, de partij van Pim Fortuyn, reageert geschokt op de "lage straf". Ook minister Remkes (VVD) laat weten dat hij de straf te kort vindt. Het OM laat op 16 april weten in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. Ook Volkert zelf tekent op 22 april hoger beroep aan tegen zijn straf.

Op 19 april wordt bekend dat zowel de rechter (Bauduin) als de Officier van Justitie (Plooy) in de strafzaak tegen Volkert een kogelbrief hebben ontvangen. De LPF noemt het sturen van kogelbrieven "afschuwwekkend".

5 april
In Ecuador onderzoekt de politie meldingen van een klein, groen mannetje dat door de straten zou hebben gelopen. In Duitsland loopt een leeuwentemster weg met acht leeuwen, twee tijgers en de zoon van de directeur. Acteur Michael Jeter overlijdt op 50 jarige leeftijd. Pinochet wordt opgenomen in een ziekenhuis. Het ministerie van Economische Zaken opent de jacht op het nog steeds grote aantal illegale radiozenders in ons land. Een man uit Eindhoven wordt aangehouden nadat hij een politieagent hardhandig in zijn kruis grijpt en een 30-jarige vrouw geeft in drie werken tijd (omgerekend) 140.000 euro uit, terwijl het geld helemaal niet van haarzelf was.

6 april
Een brigadegeneraal van de Koninklijke Marechaussee komt in opspraak, nadat porno wordt gevonden op zijn PC bij Defensie. Uit een onderzoek blijkt dat 7,7 procent (279.000 mensen) van de overlijdensgevallen in de EG het gevolg zijn van overgewicht. Vier Amerikaanse studenten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het verspreiden van miljoenen liedjes. Cordaid zegt de samenwerking met LAW op, omdat deze zo'n 3,5 miljoen euro aan donaties zou hebben verduisterd en de politie maakt bekend zeven mannen te hebben aangehouden op verdenking van fraude met pinpassen.

7 april
Oxford wint nipt de bootrace tegen Cambridge. Op Curaçao worden vier politici van hun bed gelicht, waaronder de leider van de grootste oppositiepartij: Anthony Godett. Meer dan honderd Taiwanezen moeten in ziekenhuizen behandeld worden, nadat vloeibaar cyanide in het riool lekt. In Groningen worden zeker acht valse 200-eurobiljetten ontdekt. Volgens een berekening van het CBS is in 2020 één op de drie leerlingen allochtoon. Steeds meer nationale overheden, lokale autoriteiten en bedrijfstakken willen de populaire cameratelefoon verbieden en in Los Angeles wordt een man opgepakt die het haar van vrouwen met lang haar stal.

8 april
Oppositieleider Hector Palacios wordt in Cuba veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor verraad. In Groningen worden een onbekende knal en trillingen waargenomen. Italië gaat gebukt onder slecht weer. Een winnaar van de Britse 'Lotto Weekend Miljonairs' wordt schuldig bevonden aan valsspelen. Ketchupfabrikant Heinz maakt bekend met een blauwe ketchup te komen. De vliegtuigspotters die in Griekenland werden vrijgesproken, hangt mogelijk nog een hoger beroep boven het hoofd. De belastingdienst vraagt het faillissement van de voetbalclub Stichting FC Twente aan. 'Fans' van TOP-Oss bedreigen SP'ers. Een Taiwanese vrouw hakt de penis van haar man af en bij een busongeluk in België raken zestien Nederlanders gewond.

Geen kabinet CDA/PvdA, maar CDA/VVD/D66
Bijna drie maanden lang proberen CDA en PvdA samen een nieuw kabinet te vormen, maar op 10 april maakt Balkenende bekend dat de formatiepoging tussen CDA en PvdA is mislukt. Beide partijen geven elkaar de schuld van de breuk. De kiezers en informateurs leggen de schuld bij het CDA.

Het is enige tijd onduidelijk welke coalitie nu gevormd moet worden. De LPF lijkt gezien de reden van de val van het vorige kabinet uitgesloten. De race lijkt te gaan tussen de coalities CDA/VVD/SGP/CU of CDA/VVD/D66.

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 april besluiten de VVD en het CDA om in zee te gaan met D66. D66 wil twee ministersposten: Onderwijs en Economie of Binnenlandse Zaken.

9 april
Thaise vrouwen mogen het Thaise nieuwjaar (12 tot 15 april) niet vieren in bikini. De bedenkster van olifant Babar overlijdt. De KNVB laat weten dat "FC Twente nog jaren vooruit kan", ondanks dat Stichting FC Twente '65 failliet wordt verklaard door de rechtbank. RTL maakt bekend dat het contract met Brandsteder niet verlengd zal worden. Een Palestijnse groep dreigt Nederland met terrorisme. Een nieuw onderzoek toont aan dat blowen schadelijker is dan menigeen denkt. Noord-Korea dreigt richting Japan. De ChristenUnie windt zich op over een reportage over een seksschool in 'Neuken doe je zo!' (BNN). Uit gegevens van het Nibud blijkt dat duizenden Nederlandse jongeren in grote financiële problemen zitten en de VS waarschuwen Iran, Syrië en Noord-Korea.

10 april
Amsterdam gaat een lik op stuk beleid tegen winkeldieven voeren en in de regio Haaglanden zullen zwartrijders voortaan minder streng worden gestraft. De rechtbank in Amsterdam beslist dat de asielaanvraag van Mullah Krekar onterecht werd afgewezen. De oostbaan van de rijksweg A4 (Delft richting Amsterdam) verzakt over een lengte van enkele honderden meters. Bij een dodelijk ongeval in de Amerikaanse staat Florida ontsnappen ruim 80 miljoen bijen. Michael Jackson zet zijn Neverland-ranch te koop voor een kleine 21 miljoen euro. In Dagestan komen bij een brand in een tehuis voor doofstomme kinderen zeker 28 mensen om en het bronzen beeld van Fortuyn raakt tijdens transport beschadigd.

11 april
Mohammed Cheppih wordt kandidaat voorzitter van de AEL. In Eindhoven helpt een grote hond bij een fietsendiefstal. De relatie tussen Jamai en Dewi is weer over en in Berlijn vindt een buskaping plaats na een bankoverval.

12 april
Rapper Snoop Dogg wordt in Los Angeles beschoten. Een paar jongeren uit Wûnseradiel worden ervan verdacht een 21-jarige man uit Luxwoude ernstig te hebben verwond met een slagersmachine. In België wordt een overleden man drie keer begraven. Een woordvoerder bevestigt dat Blair in een aflevering van The Simpsons te horen zal zijn en Ben Affleck ontwerpt een wc-bril ter waarde van 105.000 dollar voor Jennifer Lopez.

Grote SARS-uitbraak
De dodelijke longziekte SARS komt in maart vanuit het niets opzetten vanuit China en groeit binnen enkele maanden uit tot een ziekte die overal voor veel opwinding zorgt. Ook in april staat het nieuws vol van nieuwe SARS-gevallen. Op 14 april wordt de eerste SARS-besmetting binnen Europa gemeld.

Uit een enquête blijkt dat Nederlanders minder snel in paniek raken door de uitbraak van SARS, dan mensen in Aziatische landen. In een verzorgingstehuis in Groningen overlijden mensen aan een onverklaarbare longziekte, maar dit zou geen SARS zijn. Dezelfde onverklaarbare longziekte treft later ook een bejaardentehuis in België.

13 april
Pepsi zal 1 miljard dollar weg gaan geven in een spelshow. Rusland neemt extra maatregelen om haar burgers tegen Noord-Korea te beschermen. Michael Jackson zal zijn ranch toch niet verkopen. Een Zimbabwaan breekt een record door 36 uur achter elkaar te babbelen en Peter van Petegem wint de wielerklassieker Parijs-Roubaix.

14 april
Bij een busongeluk in Griekenland vallen 21 doden. Een Singaporese berover maakt een komische act van zijn overval. Een onderzoek toont aan dat vrouwen met lange benen vaak grotere, gezonde baby's baren. Volgens Jozias van Aartsen is Cohen schuldig aan het idee dat de oorlog in Irak een oorlog tegen de Islam was. In Lisse wordt een vrouw doodgeschoten. Onderzoekers van het Humaan Genoom Project (HGP) melden dat 99,99 procent van het menselijk DNA inmiddels in kaart is gebracht en een groep scholieren van het ROC Leiden kan net ontsnappen aan een busbrand in België.

15 april
De film 'Adrenaline' met Georgina Verbaan blijkt een grote flop. De VVD stelt kamervragen over kandidaat-voorzitter van de AEL, Mohammed Cheppih. De zaak 'René Steegmans' komt voor de rechter en verdachte Khalid L. meent dat Steegmans zelf de vechtpartij begon. Mercedes Benz roept alle geproduceerde M-klasse SUV auto's terug vanwege een mogelijke fout. Een Amerikaanse student vindt vibrerende schoenen voor blinden uit. Uit een enquête blijkt dat eenderde van de Nederlanders vreemd gaat. Manchester United contracteert de 8-jarige Kenji Gorré (zoon van) en er wordt bekendgemaakt dat de brokstukken van het ontplofte ruimteveer Columbia vrijgegeven zullen worden.

16 april
In Sittard wordt een baby van Somalische afkomst vanaf de vijfde verdieping van een flatgebouw naar beneden gegooid. Een Engels meisje komt om het leven nadat ze wordt geraakt door een modelvliegtuigje. Tijdens de EU-top in Athene breken rellen uit tussen de politie en demonstranten. Er worden twee nieuwe verdachten gearresteerd in de Leeuwardense groepsverkrachtingszaak. De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken maakt bekend dat Noord-Korea en de VS elkaar op 23 april zullen ontmoeten voor gesprekken over het kernwapenprogramma van Noord-Korea. Door droogte ontstaan bosbranden bij Tilburg en Dronten en minister Remkes maakt bekend dat er in Nederland zo'n 100 tot 200 terroristische moslims actief zijn.

Vogelpest breekt uit in Nederland
In maart breekt in Nederland vogelpest uit. Ook in april heeft dit nog zijn uitwerkingen. Vanaf 8 april zijn in een aantal winkels al geen eieren meer te koop. Op 15 april besluit minister Veerman van Landbouw dat er in de Gelderse vallei en het vogelpestgebied in Limburg geen varkens meer mogen worden vervoerd.

Op 26 april wordt het vervoersverbod voor kippen, kuikens en eieren uitgebreid, nadat er ook in België vogelpest wordt geconstateerd. In Den Bosch overlijdt op 17 april een 57-jarige dierenarts aan de gevolgen van vogelpest. In de longen van de man was het vogelpestvirus aanwezig. De man bleek zijn antivirale tabletten niet genomen te hebben.

17 april
Bij Siemens in Zoetermeer is een valse bommelding. Uit een onderzoek blijkt dat een papieren DDoS-aanval heel simpel is. Tatu roept 14-jarigen op samen een naaktfoto te maken. Het OM eist zes maanden voorwaardelijke celstraf en 240 uur dienstverlening tegen Cor Boonstra. Bij een explosie in een Duits warenhuis vallen negen gewonden. Een Bulgaarse drankenproducent zegt met anti-kater wodka te zullen komen. Het OM maakt bekend onderzoek te doen naar 150 moslims die mogelijk in Nederland een duikcursus hebben gevolgd en de 94-jarige Nazi-jager Simon Wiesenthal staakt zijn jacht op nazi-misdadigers.

18 april
Uit een peiling van NOVA blijkt dat de PvdA de grootste partij is. Zevenbergen wordt opgeschrikt door een grote brand. In Thailand worden twee Nederlanders ter dood veroordeeld. Bij een verkeersongeval op Cuba vallen 30 doden en raken 71 mensen gewond. De Gouden Beker wordt gestolen uit het Ajax-museum en voetbalscheidsrechter Luinge trekt zich terug voor de streekderby Vitesse - NEC.

19 april
Tijdens de knikkerkampioenschappen in Engeland wordt het Duitse team knikkerkampioen. De A16 wordt afgesloten vanwege rommel op het wegdek. Het gesprek tussen Noord-Korea en de VS zal mogelijk niet doorgaan. Bijna dertig walvissen stranden bij Florida. Het Duitse bedrijf Condomi wil een nieuw condoom op de markt brengen dat een vroegtijdig orgasme kan voorkomen. Het eerste nummer van 'Kidsweek', een krant speciaal voor kinderen, verschijnt en in de Rotterdamse Ahoy' worden de jaarlijkse TMF Awards uitgereikt.

20 april
Motorcoureur Katoh overlijdt. In de VS wordt een 9-jarig kind aangehouden voor het verkrachten van een 7-jarig meisje. Voor het doodschieten van een Shell-medewerkster wordt tegen de twee verdachten 12 en 10 jaar cel geëist. Mohammed Cheppih (AEL) overweegt een strafklacht in te dienen tegen Gerrit Komrij. Uit een enquête van Yahoo blijkt dat e-mail voor stress kan zorgen. Een dronken man weet binnen te dringen in Windsor Castle en in Friesland rijdt een 16-jarige jongen een vrouwelijke fietser dood.

Duits broertje en zusje vermoord
Maandag 31 maart wordt in Duitsland een 11-jarig jongetje twintig kilometer van zijn woonplaats Eschweiler dood aangetroffen. Hij en zijn zusje werden sinds 30 maart vermist. Op 6 april wordt, hoewel dat eerst nog niet zeker is, ook zijn zusje dood gevonden.

Beide kinderen kwamen door wurging om het leven. Door vingerafdrukken en DNA-materiaal op de lijken en een speciale tang die gevonden werd, komt de politie op het spoor van twee verdachten. Op 17 april worden zij in Zwitserland opgepakt en uitgeleverd aan Duitsland, waar zij de dubbele moord bekennen.

De mannen kwamen uit dezelfde plaats als de twee kinderen. Ze ontvoerden de kinderen op 30 maart. Het jongetje wordt nog dezelfde avond gewurgd op een parkeerplaats in Zweifall. Het meisje wordt die avond en de volgende dag seksueel misbruikt. De volgende dag wordt ook het meisje gewurgd, in de buurt van Blankenheim.

21 april
Een duikschoolhouder noemt het verhaal dat 150 moslims duiklessen hebben genomen in Nederland "ongeloofwaardig". Een echtpaar uit Zuid-China wil hun 6-jarige zoon ruilen tegen een meisje. De EOD is uren bezig om een doos met ijshoorntjes te onderzoeken. Op de Brunssummerheide in Limburg woedt een grote brand. Ruim 500 mensen komen gehuld in paashazenpak naar de Efteling. In Rotterdam zorgt een naaktloper voor aanrijdingen. Het zoontje van Prins Maurits en Marilène wordt gedoopt en zangeres Nina Simone overlijdt op 70-jarige leeftijd.

22 april
Een Braziliaanse Boeing 737 moet een noodlanding maken, doordat een gier door het cabineraam naar binnen vliegt. Een Australische krant meldt dat de VS een bombardement op Noord-Korea overwegen. Rallyrijder Theunissen overlijdt aan een hartaanval. De Palestijnse premier Abbas wil niet meer praten met president Yasser Arafat over de vorming van een nieuw kabinet. De politie valt een woonwagenkamp in Leiden binnen en bij een straatrace in Best (Brabant) komt een 20-jarige jongen om het leven.

23 april
Volgens een Russische minister staat Tsjernobyl op instorten. Grote criminelen blijken veel te beleggen in onroerend goed, aandelen, obligaties en waardepapieren. Het CBS maakt bekend dat Nederlanders maar een kwart van de dag productief zijn. Uit een onderzoek blijkt dat jongeren op vakantie gemiddeld 15,5 glazen alcohol bevattende drankjes per dag drinken. VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zal niet worden vervolgd voor haar uitlatingen over de profeet Mohammed. Volgens landsadvocaat Daalder heeft de directeur van het Kabinet der Koningin, Felix Rhodius, een ambtsmisdrijf in de affaire 'Margarita' en Kopspijkers wint de Zilveren Nipkowschijf.

24 april
Uit een peiling van het NIPO blijk dat het CDA groot verliezer is. Israël breidt het aantal illegale nederzettingen uit. De gemeente Alkmaar doet aangifte tegen 'Breekijzer'. Uit een onderzoek blijkt dat het aaien van een hond blindheid kan veroorzaken. In Utrecht lijkt een vluchtpoging net een scène uit een actiefilm. Een reporter van 'Fox News' wordt opgepakt vanwege het binnensmokkelen van gestolen Iraakse kunst naar de VS en in Maastricht vallen doden nadat een aantal balkons instorten.

Drie doden bij ontploffing DSM Geleen
Bij een ontploffing in de melaminefabriek op het terrein van DSM in Geleen vallen op 1 april drie doden en twee gewonden. Pas op 3 april kunnen de lichamen van de drie slachtoffers worden geborgen. Bij het ongeluk kwamen volgens een DSM-woordvoerder geen gevaarlijke stoffen vrij.

FNV Bondgenoten en regiovakbond ABW denken dat het ongeluk te wijten is aan een menselijke fout. Op 4 april wordt de oorzaak van het ongeluk echt bekend. De drie mannen waren bezig met onderhoudswerkzaamheden, toen ze na een explosie in een verwarmingsketel van 30 meter hoog en 6 meter breed, in een verwarmingsketel van 280 graden Celsius gleden. Bovenop deze ketel zat een platform met een putdeksel van 15 ton. Door de ontploffing verschoof deze putdeksel waardoor de mannen in de ketel gleden.

25 april
In Amerika dient een rechtszaak van spammers tegen anti-spammers. Door stakende bewakers zijn er problemen in gevangenissen in België. In Bremen wordt een Duitse lijnbus gekaapt, die overigens dezelfde dag nog wordt bevrijd. Idols-Jim sluit een reclamedeal met Mars. De moordenaar van René Steegmans wordt veroordeeld tot 8 jaar celstraf en TBS. Na onderzoek kan het NIOD nog altijd niet zeggen wie de verrader is geweest van Anne Frank en haar familie en het blijkt dat een groep jongeren maandenlang een verwarde vrouw heeft geterroriseerd in Waalre.

26 april
De NMa deelt boetes uit aan vier bouwondernemingen vanwege bouwfraude. In Italië raakt een 9-jarig meisje zwaargewond, nadat een bom in een stift ontploft. Twee piloten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines worden ontslagen nadat ze naakt een vliegtuig bestuurden. Sinead O'Connor stopt met zingen. Een kermis in Geldrop wordt getroffen door een windhoos en een 'dode' man uit Rotterdam meldt zich levend vanuit de gevangenis.

27 april
Mohammed Cheppih (AEL) dient bij de Raad voor de Journalistiek een klacht in tegen Gerrit Komrij. Op Schiphol wordt een man overreden door een trein. De politie in Indonesië arresteert een man die lijken opgroef en de harten daaruit opat. In Rotterdam overvalt een nog onbekende man twee tankstations met een handgranaat. De Sunday Times meldt dat J.K. Rowling, de schrijfster van Harry Potter, rijker is dan de Engelse koningin Elizabeth en in Zuid-Afrika schiet een 4-jarig jongetje zijn 2-jarige zusje dood.

28 april
Opnieuw wordt Duitsland opgeschrikt door een buskaping. Uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt dat de topsalarissen van het Nederlandse bedrijfsleven in 2002 met 7,3 procent zijn gestegen. In Lomm ontstaat commotie door een dubbelganger van Arnold Schwarzenegger. In Noordbeemster wordt een 5-jarig kind overreden door een graafmachine. Gestolen schilderijen, van onder meer Van Gogh, worden in een toilet teruggevonden. Een overvaller op de Filipijnen snijdt het oor van een 67-jarige vrouw af, omdat zij haar oorbellen niet af wil geven en in de zaak-Vaatstra laat Justitie een stoffelijk overschot opgraven.

29 april
Bloembakken op de ingestorte balkons in Maastricht werden afgeraden, zo laat de directeur van het bouwbedrijf weten. De SER luidt de noodklok over de alsmaar afnemende kwaliteit van het onderwijs en het kennisniveau in Nederland. De twee grootste landen die meedoen aan de Europese defensietop, Frankrijk en Duitsland, zien een vorming van een Europees leger niet zitten. Volgens de AIVD zijn islamistisch-terroristische netwerken nog altijd in staat om overal ter wereld aanslagen te plegen. De LPF is boos over het lintje voor Leemhuis. Wetenschappers van de Universiteit van Washington zijn er in geslaagd een andere penis aan levende konijnen te zetten, inclusief het gevoel in de eikel en in Groot-Brittannië wordt een vrouw genomineerd voor een award, vanwege haar uitvinding van een orgasme machine.

30 april
Bij een bomaanslag bij de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv vallen zeker drie doden en tientallen gewonden. De toekomst van tv-zender Veronica wordt alsmaar onzekerder. In Argentinië worden zo'n 60.000 mensen geëvacueerd na overstromingen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in Noord-Brabant de meeste verkeersongevallen voorkomen en Britse wetenschappers melden na onderzoek dat ook vissen pijn voelen.

Jaaroverzicht Menu Januari Juli Augustus Februari Maart April September Oktober MeiNovemberJuniDecember