CD Review: Rosemary's Sons - All In Hand

Het is dinsdagavond, half twaalf en ik heb de cd van Rosemary's Sons al wel 4 keer achter elkaar gehoord. Ik plak nu het laatje van m'n cd speler af en niemand komt eraan, wat is dit ontzettend mooi!

Rosemary's Sons?

Okee okee, ik moet niet teveel op de zaken vooruit lopen. Rosemary's Sons, 'Huh?' hoor ik veel mensen al zeggen. Misschien gaat er een belletje rinkelen als ik zeg 'Shine, waarin Ilse DeLange meezingt'? Nee? Okee, Rosemary's Sons komt uit Breda en bestaat inmiddels een jaar of 4. In 2001 kregen ze een contract bij Warner en toen begon het eigenlijk allemaal pas echt te rollen. In augustus van vorig jaar kwam de single 'Fall From Grace' uit en de tweede single 'Shine' is nog niet zo lang uit. Op 23 april aanstaande ligt hun album 'All In Hands' in de winkel.

Martijn Hagens (zang / gitaar) speelde al een tijdje samen met Ad van Halteren (bas), later kwam Bart Herber (drums) erbij. Een jaar later kwam ook Thomas Lina (piano, hammond, wurlitzer, rhodes en achtergrondzang) bij de Sons. Tijdens de opnames voor All In Hand kwam ook Maarten van Damme (gitaar) bij de band, hij stapte uit Abel en zo was Rosemary's Sons compleet.

De cd

Om nog even niet op de muziek in te gaan, een indrukwekkend lijstje mensen hebben ervoor gezorgd dat 'All In Hand' uiteindelijk op de planken gaat liggen op 23 april aanstaande. Zo werd de cd opgenomen in de studio van (en met) producer Oscar Holleman, die eerder onder andere Krezip, Within Temptation en de Heideroosjes produceerde. Misschien niet zo heel interessant voor de kijker thuis, maar de cd is gemasterd door Bob Ludwig. Dat deed hij ook voor Beck, de Foo Fighters, zelfs voor Bruce Springsteen en Eric Clapton. Zet daar nog even een platenmaatschappij als Warner Music bij, afbakken met een gouden korstje en als warme broodjes over de toonbank. Toch?