Festival Review: Vlietpop 2003

Fijn zo'n omleiding op de A12. Voor je het weet ben je een uur later dan geplanned op het Vlietpop terrein. Gelukkig is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt en blijkt deze te grenzen aan het backstage terrein, zodat we toch nog redelijk snel de eerste optredens kunnen gaan bekijken.

Als we in de tent aankomen blijkt de tweede band, Trivia, bezig te zijn. Niet helemaal onaardig. Ondanks het weinige publiek dat op dat moment aanwezig is, weet de zangeres er toch nog een aardige act neer te zetten alsof ze op Pinkpop staat. Het weinige publiek in de tent verlaat deze tijdens de opbouw van de volgende band. Het is gelukkig droog op Vlietpop, iets wat een zeldzaamheid schijnt te zijn op dit evenement. En dat net nu ze een tent neergezet hebben.



Dan is het tijd voor een van de meest veelbelovende bands voor 2004 -of misschien zelfs 2003 afhankelijk van het verschijnen van hun eerste album- Tacker. Naar onze mening veels te vroeg op de dag geprogrammeerd, maar dit zou volgens de organisatie komen omdat zij als laatsten aan de line-up werden toegevoegd.



In een vrijwel half lege tent doet Tacker hun 'ding'. En hun 'ding' is niet zo maar wat. Hoe krijg je een half lege tent op zijn kop? Eric Corton krijgt het met zijn imponerende stem voor elkaar om iedereen naar voren te krijgen "Jullie krijgen een halve minuut om dichter bij te komen". Wie kan dan nog weigeren? Om een halve seconde daarna door het rockgeweld weer weggeblazen te worden. Oeh, wat is dat lekker.



Om kwart voor drie staat Orphanage op het podium. Ondanks dat we niet van dat soort Gothic bands houden, rennen we niet gillend de tent uit. Ze hebben duidelijk een vast aanhang, die de tent redelijk vult en zetten een aardige performance neer.



Zat collega Joost deze week nog aan tafel met Def P voor een interview. Nu stonden we weer oog in oog met hem bij Vlietpop. Iets later dan geplanned was het namelijk tijd voor Osdorp Posse, die springend het podium op denderden met Tegenstrijd. Vorig jaar stond Def P ook al op Vlietpop, toen met de Beatbusters. En nu stond hij dan weer met zijn eigen Osdorp Posse op het podium van Vlietpop. Binnen no time hadden ze de tent aan het springen. Vlak voor het podium waren de teksten helaas niet al te goed te horen, maar dat doet er ook weinig toe. De tent ging los.