Cabaret Review: Lebbis - Vuur

Hans Sibbel is de helft van het duo Lebbis en Jansen, dat zijn loopbaan begon met zoveel mogelijk grappen per uitgesproken zin. Onder regie van Koos Terpstra werd intussen gewerkt aan het duo, zodat de vrijblijvendheid van de actuele grap plaats maakte voor engagement en persoonlijke betrokkenheid bij keuze van de onderwerpen. De vorm van hun theater leunt tegen die van de stand up comedy, maar door de toegenomen diepgang is het de meest actuele versie van het tradtionele Nederlandse cabaret.

Hans Sibbel maakte met Dolf Jansen de TV-programma's Jansen slaat door en De trots van Nederland, en is medewerker van het TROS TV-programma Dit is het nieuws. Daarbij heeft hij vier jaar als schrijver en uitvoerder voor Kopspijkers gewerkt.

Hij werkt voor de Comedytrain in Toomler. In het voorjaar van 2002 heeft hij, in samenwerking met Koos Terpstra en het NNT, in de productie Lenny gespeeld, gebaseerd op het leven van Lenny Bruce. En omdat het duo Lebbis en Jansen een kleine adempauze hebben ingelast tot november 2003 (dat krijg je als je zo snel praat, dat en dorst, heel veel dorst...), heeft Lebbis de kans om er lekker tegenaan te gaan met een soloprogramma, genaamd 'Vuur'. Eerder deed hij dat al met 'Kingsize' (2000) en 'Zwart' (1999).