CD Review: Jerry Cantrell - Degradation Trip 1 & 2

Alice in Chains, wie kent ze niet, de legendarische grungeband die ooit zorgden voor het ruigere werk in jaren '90, verdeeld over een paar erg mooie CD's, waarvan Facelift (1990) en Dirt (1992) toch wel de meest succesvolle zijn geweest.

Alice in Chains stond in het teken van de depressie waar vocalist Layne Staley mee zat, en deze verwerkte in zijn teksten. In zijn schaduw stond leadgitarist Jerry Cantrell, die 't grootste deel van de teksten schreef, evenals een groot deel van de composities die achteraf als legendarisch beschouwd worden. In 1995 brengt Alice in Chains haar laatste album uit. Layne Staley's drugsproblemen werden zo problematisch dat de band niet meer toerde, en een beetje stil kwam te liggen.

In 1998 kwam stapte Cantrell uit de schaduw van Alice in Chains en bracht zijn eerste solo-album "Boggy Depot" uit, met drummer Mike Bordin en bassist Robert Trujillo, die op 't moment ook samenwerkten met Ozzy Osbourne. Cantrell promootte het album door te touren met Van Halen. In de tussentijd werd er van Alice in Chains steeds minder verwacht, en uiteindelijk besloot Cantrell dan ook zich volledig op zijn solocarriere te storten.

Op 20 April 2002 overleed Layne Staley aan een drugsoverdosis. Een maand later kwam Cantrell's langverwachte album "Degradation Trip" uit. Het album sloeg meteen aan, en deed Cantrell al vrij gauw besluiten om nog een limited edition uit te brengen. Hierop staan alle nummers die Jerry Cantrell eigenlijk schreef voor Degradation Trip; een echte must voor de fans!