FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 februari 2003

Daar zijn de punten weer

En week 7 is weer achter de rug, tijd voor de punten dus. Het was afgelopen weekend een behoorlijke doelpuntenregen dus er zijn veel punten gescoord.

Er waren 2 personen met 99 punten te weten: DrBeavis en Flaterstraat. Nog steeds gaat Mist aan de leiding met nu al 924 punten maargoed het seizoen is nog niet voorbij dus inhalen kan nog zeker. Succes volgend weekend

[Update]
Aanstaande woensdag zullen de resterende wedstrijden van 1 en 2 februari worden ingehaald, aangezien de punten al berekend zijn worden deze wedstrijden opgeteld bij de uitslagen van aankomend weekend!

CD Review: Jerry Cantrell - Degradation Trip 1 & 2

Ik had alweer een cd'tje waar ik zelf niet zoveel mee kon, balen maar het is niet anders. Na een vijftal sollicitatierondes heb ik webfreak het meest geschikt geacht om een review te schrijven over de limited edition versie van Jerry Cantrell - Degradation Trip Volumes 1 & 2.


Op de volgende pagina's lees je dan ook wat hij, na het storten van een aanzienlijk bedrag op zijn rekening, te melden had over deze cd. Lees snel verder!


TitelDegradation Trip - Volumes 1 and 2
ArtiestJerry Cantrell
LabelRoadrunner Records
Release datum09-12-2002
Lengte2:19:56
GenreRock

Scheids Arsenal - Ajax bekend


De UEFA heeft de Portugees Lucílio Baptista aangewezen voor het Champions League duel tussen Arsenal en Ajax

Onder leiding van de 37 jarige Portugees won nog nimmer een Nederlandse club. In 1999 speelde Willem II tegen Spartak Moskou gelijk, in 2000 verloor Heerenveen van Olympique Lyon, in 2001 verloor Feyenoord van Bayern Munchen en vorig jaar speelde PSV gelijk tegen Borussia Dortmund. Ajax is de scheidsrechter nog niet eerder tegengekomen.

Idyllische waanideeën

Wat zijn we eigenlijk allemaal ongelofelijk simpel met ons leven. Iedereen weet vanaf zijn 6e levensjaar ongeveer dat hij uiteindelijk dood zal gaan, vroeg of laat, wie of wat je ook bent. Allemaal zitten we vastgebonden aan de normen die de mensheid heeft verzonnen om alles beter te laten gaan. Maar uiteindelijk is er maar een uitweg. Beam me up Scotty!

Ik zie iedereen hier in de buurt elke keer weer dezelfde ronde maken. 's Ochtends vertrekken ze richting hun werk, zitten daar tot vijf uur een beetje medecollega's te kloten door zoveel mogelijk Bangbus © afleveringen door te sturen of ongedierte met een hark te vermalen in de bloemperken van de gemeente. Dit doen ze waarschijnlijk zolang dat ik ze zal (en wil) kennen. Een goede kans dat ze in de tussentijd op vakantie gaan, en dat uitje zien als de ultieme kick om even weg te zijn van de dagelijkse sleur.
Mochten ze na een aantal jaar kinderen krijgen zullen deze op hun tijd weer naar school gaan, opgroeien, experimenteren op het pad des levens en zullen misschien een gedeelte afwijken van de normen in het begin. Daarmee bedoel ik het verwekken van kinderen die niet geheel gewenst zijn op 15 jarige leeftijd, per ongeluk met de brommer over de kat van de buren heen denderen en de auto van papa controleren of de kilometer teller echt zoveel afwijkt als dat de flitspaal aangeeft.

Ik denk niet dat ik veel meer mensen ga zien die het echt helemaal anders zullen doen dan de meeste (ook ik niet). Je moet natuurlijk werken om überhaupt iets te kunnen doen! (al zijn sommige bevolkingsgroepen er heilig van overtuigd dat dit absoluut niet nodig is) We zijn dus in principe gedoemd om onszelf te vergeven op die achtbaan die reuze veel lijkt op die in de Efteling, veel downs, weinig ups. Enkel in het begin een stevige trap in de rug. Daarom willen zoveel ouderen terug 18 zijn, wat de beste tijd van hun leven was? Misschien wel, als je kijkt dat je niet gelijk naar vrijgezellenfeesten moet omdat je geen vriendin hebt. Tevens kun je jezelf helemaal de grond in zuipen zonder dat je je er druk om moet maken dat je de ramen nog gezeemd moeten worden, omdat anders de buren je afschilderen als een asociale idioot zonder normen en waarden. Ik geloof best dat dit levensgenieten ooit moet ophouden, maar voor de tijd dat je jong bent moet je er van genieten.

Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. -Trainspotting

Je kunt ook kiezen in het begin (kijk maar naar die verdomde hippies vroeger) om zo vroeg mogelijk je ouders te verlaten en de wereld gaan verbeteren omdat je vastberaden bent dat de wereld vergaat zonder jou. Je kunt stoppen met school omdat 'de hele teringzooi je niet aanstaat', om het maar even in schoolse termen te zeggen, en zonder diploma proberen de top te bereiken bij de Aldi. Je kunt een vriendin zoeken waarbij je het idee hebt dat ze zwaar psychotisch is omdat ze telkens tegen de afstandsbediening praat van je zwart-wit televisie die je gekregen hebt op je werk.
Ik betwijfel of dat het betere leven is, al proberen weinig mensen serieus uit zulke situaties te komen die er werkelijk inzitten. Hoe moeilijk is het nou om je kwijlende vriendin te dumpen die meer aandacht schenkt aan Opera dan aan jouw goddelijkheid?

Ik wil niet iemand worden die voor 40 jaar lang alles heeft gegeven en daar een dood bestaan voor heeft gekregen. Maar ik wil ook niet teveel afwijken van alle mensen. Ze kunnen nooit allemaal zo simpel zijn en hersendood zijn om helemaal niets leuks te doen met hetgeen ze verdienen. Ik stel voor dat we alles heerlijk op ons af laten komen en proberen te doen wat we leuk vinden. Zolang we nog op deze aardbol rondkruipen als makke schapen die allemaal gestuurd worden door de overheid.

*Vote me for president!*
Elect

"SPOT-horloges" met internet ontwikkeld

2Mini en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft de zogenaamde SPOT-technologie (Smart Personal Objects Technology) ontwikkeld. Daarmee kunnen de kleinste apparaten van allerlei communicatietoepassingen worden voorzien. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende horloges met SPOT-software ontwikkeld. Deze zijn vanaf een prijs vanaf ongeveer 150 dollar te koop.

De "SPOT-horloges" zijn via internet op een website met gespecialiseerde diensten geheel te personaliseren. Zo kunnen gebruikers zich abonneren op Watch Face, een soort wallpaper voor het horloge. Maar ook kunnen zij zich aboneren op allerlei infodiensten voor nieuws, sport, weer, financiën of file-informatie. Verder zitten er een kalender, een filmladder en een mini gps-systeem voor het vinden van lokale informatie in de horloges. Ook bieden de horloges puzzels, woordspelletjes en actie-games.

Engels bedrijf dumpt medisch afval in rivier

MeTaL-NL vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Afvalverwerkingsbedrijf Eurocare Environmental Services Ltd (Engeland) ziet een flinke bestraffing tegemoet in verband met het illegaal dumpen van menselijk weefsel en lichaamsvloeistoffen op publieke plaatsen en in een grote rivier. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd het afgelopen jaar 10 illegale dumpingen te hebben gedaan van medisch afval.

De firma, gelegen in Newcastle upon Tyne in Engeland, staat een nog niet nader omschreven boete te wachten. Het bedrijf had ongeveer 15 procent van deze tak van afvalverwerking in haar handen binnen Engeland en zelfs nog een groter aandeel binnen Wales en Schotland.

Het afval, hoofdzakelijk weefsel en bloed, stond in trailers gewoon maanden lang weg te rotten. In Wrexham stond een grote tanker (4000 liter) met lichaamsvloeistoffen. Deze werd regelmatig overgepompt in gewone tanks die gebruikt worden voor normaal rioolafval. Dit werd dan vervolgens in de rivier de Dee gedumpt.

Zaak racistische posters Rijen opgelost

In de zaak rond de racistische pamfletten en bekladdingen in Rijen heeft de politie afgelopen donderdag een aanhouding verricht. De laatste weken doken de pamfletten en leuzen op bij diverse gebouwen in Rijen. Onder andere het gemeentehuis, de moskee aan het Burgemeester Sweensplein, en enkele verkiezingsborden moesten het ontgelden.

De racistische besmeuring zorgde vooral onder Turkse bezoekers van de moskee in Rijen voor onrust. Volgens de Turken was de moskee daar al regelmatig het slachtoffer van geweest.

De nu aangehouden verdachte betreft een minderjarige jongen die een volledige bekentenis heeft afgelegd. Volgens de politie handelde de jongen alleen. Een politiewoordvoerder wil niet meer zeggen dan dat hij tussen de 12 en 18 jaar oud is. De knul ondertekende de pamfletten met de naam Nederlandse Nationaal Socialisten. De pamfletten waren voor een deel afkomstig van het internet en werden door de jongen op de computer verder bewerkt.

Keroppi moet weer wachten

Keroppi moet weer wachten

In het vorige verhaaltje had ik het al beloofd, mij '‘avontuur' nadat ik vol enthousiasme de schouwburg had verlaten. Voor de mensen die zich afvragen waarom het woordje 'weer' zich in de titel bevind, als je terug zoekt bij de oude verhaaltjes dan is er ook een verhaaltje getiteld: Keroppi moet wachten.
Een andere situatie waarin ik noodgedwongen op een plek moest blijven wachten waar ik (zacht uitgedrukt) het niet zo naar m’n zin had.

Zo blij als ik was dat ik verlost was van de klucht en het bejaarden publiek in de schouwburg, zo snel sloeg mijn humeur om naar een mineur stemming. Niet alleen moest ik door een wat minder gezellige buurt lopen op weg naar het punt waar ik opgepikt zou worden, ook zou ik er wel even moeten wachten.

Nou is wachten niet zo erg, maar wel als het in het donker, op zaterdagavond, in een twijfelachtige buurt (voor het station) is. De enige reden dat ik hier stond was omdat het centraal gelegen en makkelijk te vinden is.

Oorspronkelijk was namelijk ook het plan dat ik naar het station zou lopen om daar in dezelfde trein als mijn vriendinnen te springen, zodat we gezamenlijk naar het punt van bestemming zouden kunnen reizen. Maar toen ik echter mijn vriendin opbelde met de mededeling dat ze nu al in de trein konden springen, werd mij verteld dat haar moeder zo vriendelijk was om ons voor de deur te droppen. Verheugd omdat ons een ingewikkelde reis met het OV bespaard werd, vond ik het een stuk minder erg om te wachten.

"Maar, zo voegde mijn vriendin erachteraan het kan nog wel even duren want wij moeten ons haar nog even gauw doen!" In mijn hoofd rekende ik: "‘haar doen plus hierheen rijden, dat is toch wel zo’n 20 minuutjes". Dat viel best te overleven. Minus 5 minuutjes lopen naar de oppik plek zou het uitkomen op een kwartiertje wachten.

Aangekomen op de plek die ik nu bijna de plek des onheils wil noemen, stelde ik mij zo op dat ik al het verkeer (dat uit een aantal richtingen kon komen) goed kon zien aankomen en dat ik zelf ook wel zou opvallen.
Maar opvallen was toch wel het laatste wat ik opeens wilde toen een stelletje asociale jongeren mij (te horen aan het volume van hun geschreeuw) van achteren steeds meer naderde. Hard proberend om onzichtbaar te zijn, herkende ik opeens 2 stemmen in het geschreeuw. Na even mijn geheugen geraadpleegd te hebben, herinnerde ik me dat het 2 ex-collega's waren. Geen zin in een verplicht 'hee hoe gaat het' gesprekje en om te moeten uitleggen waarom ik hier moederziel alleen stond, hoopte ik van ganser harte dat ze mij niet van achteren zouden herkennen.

Gelukkig was dat niet het geval en met hun tuig-vriendjes verdwenen ze naar de perrons. Niet veel laten begon het te miezeren, en gecombineerd met de duistere nacht en de smoezelige buurt voelde ik me net de hoofdpersoon in een B-film, klaar om vermoord te worden. Ondertussen was ik niet de enige die stond te wachten om opgepikt te worden, ik had een medelotgenoot. Toen er een auto stopte op 1 van de parkeerhaventjes parallel aan de weg, kon ik door de koplampen in mijn gezicht niet onderscheiden wie er zich in de auto bevond. Waren het mijn vriendinnen met moeder of was het voor mijn mede wachtende bedoelde. Zowel mijn lotgenoot als ik stonden weifelend te kijken, toen de auto met z’n lichten knipperde besloot ik een paar stapjes vooruit te zetten. Kon ik me maar herinneren wat voor auto ze ook al weer hadden!

Maar helaas, de auto was niet voor mij bedoeld en ik bleef wachten terwijl de miezer zich langzaam begon te veranderen in regen. Uitgelopen mascara kon me even weinig schelen, als ik maar snel opgehaald werd... zo lang duurt het toch niet om je haar te doen?

Toen gebeurde 2x achtereenvolgens iets wat ik later pas begreep, misschien maar goed ook, anders was ik ter plekke gefreaked.
Tot twee keer toe kwam een auto het parkeerhaventje oprijden, bleef met het kaartleeslampje aangeknipt, stoïcijns voor zich uitstarend 20 seconden wachten, om vervolgens weer verder te rijden.
Pas toen dit de tweede keer was gebeurd snapte ik wat net was voorgevallen. Deze meneren hadden mij waarschijnlijk in het hoekje'‘stoephoer' gestopt, toen ik echter geen poging tot klantenwerving deed (ik staarde juist star de andere kant op), begrepen ze dat ik mijn geld toch op een andere manier verdiende en reden weer weg.

Gelukkig kwam de wel voor mij bedoelde auto niet veel later dan na het tweede incident aanrijden. Zodat ik een beetje geschrokken, een beetje verkleumd en ook een beetje lacherig door dit voorval kon instappen.

Verkrachter bij café in de val gelokt

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 20-jarige man uit Hoorn is door de Hoornse zedenrecherche gearresteerd. De man zou vanaf afgelopen zomer meerdere vrouwen hebben belaagd.

De politie vermoedde dat de man vooral tegen sluitingstijd van de Hoornse horeca opereerde. Het zette een medewerkster in als lokaas. De medewerkster liet zich bij café Dada door de verdachte aanspreken. Hij wilde persoonlijke dingen van haar weten. Toen de man de vrouw vervolgens achtervolgde, werd hij ingerekend.

DNA-sporen leverden het bewijs dat hij bij twee verkrachtingen betrokken was. Andere slachtoffers wezen hem aan als dader.

Gewonden door treinongeval bij Breda

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan het begin van de avond zijn bij een ongeval met een trein ter hoogte van het plaatsje Dorst ten oosten van Breda enkele reizigers gewond geraakt. Het zou gaan om vijf gewonden.

Het ongeval vond plaats doordat de reizigerstrein die onderweg was van Venlo naar Den Haag door openstaande laadkleppen van een tegemoetkomende goederentrein met kolen werd geraakt. Volgens de NS raakte de trein ernstig beschadigd.

Op de trajecten Breda-Tilburg, Breda-Roosendaal en Tilburg-Den Bosch is er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk. De NS zet bussen in.

Crèche dicht nadat baby op heroïne kauwt

Slambam, wildhagen en MeTaL-NL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kinderdagverblijf Denyo aan de Insulindeweg in de Amsterdamse wijk Zeeburg is sinds afgelopen vrijdag gesloten, nadat een leidster ontdekte dat een elf maanden oude baby op een bolletje heroïne zat te kauwen. De baby is ongedeerd.

De leidster zag dat het kind ergens op kauwde, en schakelde de politie in. Na onderzoek stelden de politie en inspectie vast dat het om heroïne ging. In overleg met de leiding van het kinderdagverblijf besloot het stadsdeelbestuur van Amsterdam-Oost vervolgens het kinderdagverblijf te sluiten.

Momenteel onderzoekt de politie de herkomst van de drugs. De inspectie kinderopvang is ingeschakeld om te kijken of het kinderdagverblijf wel aan de regels voldeed.

Het stadsdeel probeert voor de gedupeerde kinderen zo snel mogelijk een plek bij andere opvangcentra te vinden. Volgens stadsdeelvoorzitter Herrema gaat het niet om een heel grote vestiging. Een deel van de ouders kon volgens hem ook al zelf nieuwe opvang regelen.

Moord op Fortuyn op één bij scholieren

Uit de jaarlijkse peiling onder 3.500 scholieren van de stichting Krant in de Klas, blijkt dat Pim Fortuyn nog erg aanwezig is in hun geheugen. De leerlingen in het voortgezet onderwijs noemden de moord op Pim Fortuyn, samen met de dood van prins Claus, als belangrijkste gebeurtenis van het afgelopen jaar 2002. Hierna komt de invoering van de euro.

In de categorie belangrijkste persoon staat Pim Fortuyn ook op één, gevolgd door Osama bin Laden. Er is wel een opvallend verschil tussen de onder- en de bovenbouw. Onderbouwleerlingen noemen vaak het programma Idols als belangrijke gebeurtenis, terwijl oudere leerlingen vaak de oorlogsdreiging tegen Irak noemen.

De verkiezing van belangrijkste gebeurtenis van het afgelopen jaar onder scholieren, wordt sinds 1996 gehouden; in dat jaar was dat de zaak-Dutroux. In 1997 de dood van Diana, in 1998 de bombardementen in Irak en in 1999 de Vrede in Kosovo (toen op de voet gevolgd door de eerste Big-Brother). Het zinloze geweld scoorde als belangrijkst in 2000, en in 2001 de aanslagen van 11 september.

De uitslag van de scholieren verschilt dit jaar wat betreft de eerste plek niet met die van een Fok!-poll van enige tijd terug.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 7)

Hieronder vind je de uitslagen van de de afgelopen week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en de nieuwe tussenstand. 

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 7)
Vrijdag 14 februari
RBC Roosendaal - FC Utrecht (0-1)

Zaterdag 15 februari
PSV - FC Zwolle (6-0)
Ajax - FC Groningen (2-1)
Willem II - Roda JC (5-0)
NAC Breda - Excelsior (2-1)
AZ - Feyenoord (1-4)

Zondag 16 februari
RKC Waalwijk - Vitesse (1-0)
FC Twente - NEC (1-2)
De Graafschap - sc Heerenveen (1-5)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 7)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2016315152-10
2. Ajax 2014514753-20
3. Feyenoord 2012444049-24
4. Willem II 209473134-29
5. RKC Waalwijk 209473120-24
6. NAC Breda 197933025-16
7. NEC 208663026-27
8. Roda JC 198562932-30
9. FC Utrecht 197752826-23
10. Heerenveen 207672735-31
11. FC Twente 205872324-30
12. AZ 1963102128-49
13. Excelsior 194781923-33
14. RBC Roosendaal 2054111921-33
15. Vitesse 1944111617-23
16. FC Groningen 2035121417-31
17. FC Zwolle 1934121316-39
18. De Graafschap 1934121319-45

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen HCE (Week 7)

Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en de nieuwe tussenstand. 

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 7)
Vrijdag 14 februari
RBC Roosendaal - FC Utrecht (0-1)

Zaterdag 15 februari
PSV - FC Zwolle (6-0)
Ajax - FC Groningen (2-1)
Willem II - Roda JC (5-0)
NAC Breda - Excelsior (2-1)
AZ - Feyenoord (1-4)

Zondag 16 februari
RKC Waalwijk - Vitesse (1-0)
FC Twente - NEC (1-2)
De Graafschap - sc Heerenveen (1-5)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 7)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2016315152-10
2. Ajax 2014514753-20
3. Feyenoord 2012444049-24
4. Willem II 209473134-29
5. RKC Waalwijk 209473120-24
6. NAC Breda 197933025-16
7. NEC 208663026-27
8. Roda JC 198562932-30
9. FC Utrecht 197752826-23
10. Heerenveen 207672735-31
11. FC Twente 205872324-30
12. AZ 1963102128-49
13. Excelsior 194781923-33
14. RBC Roosendaal 2054111921-33
15. Vitesse 1944111617-23
16. FC Groningen 2035121417-31
17. FC Zwolle 1934121316-39
18. De Graafschap 1934121319-45

Beloning voor tip in zaak ''Sedar Soares''

Een beloning van 30.000 euro kan degene tegemoet zien die de gouden tip geeft, in de moordzaak van de Rotterdamse jongen Sedar Soares. De 13-jarige werd ruim twee weken geleden doodgeschoten bij metrostation Slinge in Rotterdam toen hij met zijn vrienden sneeuwballen aan het gooien was.

Justitie heeft de beloning uitgeloofd omdat het op zoek is naar een aantal mensen die destijds in de buurt van het metrostation waren. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt morgen aandacht aan de zaak.

Arrestaties bij vechtpartij in Mierlo

De Brabantse politie heeft vannacht de grootste moeite gehad om een massale vechtpartij te beëindigen in Mierlo. De vechtpartij vond plaats bij een jongerensociëteit in de Vesperstraat waar sinds kort een pasjesregeling van kracht is om binnen te komen.

Zo'n 40 jongelui, volgens de politie onder invloed van drank en drugs en zonder pasje, gingen met elkaar op de vuist. Toen de politie arriveerde, keerde een aantal vechtersbazen zich tegen de agenten. De groep werd later groter, tot bijna 100 man, en bekogelde de politie met stenen.

In totaal heeft de politie zeven jongens uit Gemert, Mierlo en Helmond aangehouden. Zes van hen zitten nog vast. Twee agenten raakten lichtgewond en een politieauto liep schade op doordat er stenen tegenaan waren gegooid. Het jongerencentrum zit nu op slot, de burgemeester zal na het weekend besluiten wat er gaat gebeuren.

Bin Laden zet strijd tegen VS voort

s0k had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voortvluchtige leider van het al-Qaeda terroristennetwerk, Osama bin Laden, heeft gezworen de strijd tegen de Amerikanen voort te zetten en nieuwe aanslagen te plegen tegen Amerikaanse doelen. De Saudische krant al-Hayat citeerde dit vanaf een geluidsopname die door een islamitische internetsite aan de krant werd toegespeeld.

Bin Laden haalt hard uit naar wat hij noemt de 'nieuwe kruistochten' van de Amerikanen en de Britten tegen de Arabische wereld. Volgens hem zullen na Irak een reeks aanvallen volgen op andere landen, zoals Syrië, Iran, Egypte en Sudan.

Viertal slaat R'damse trambestuurster

kyoko8483 en iemoe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier ongeveer 17-jarige jongens hebben zaterdagavond in Rotterdam een bestuurster van een tram ernstig mishandeld. De trambestuurster sprak de jongens erop aan dat zij tijdens de rit voortdurend de stopknop indrukten zonder dat ze uitstapten.

Dat toespreken viel niet in goede aarde bij één van de knullen. Bij het eindpunt Oostplein liep hij naar de bestuurster toe en sloeg haar een aantal malen op het hoofd met een ijzerenstaaf.

Toen het 47-jarige slachtoffer op het politiebureau aangifte deed, werd zij onwel. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog op zoek naar het viertal.

VS troepen mogen via Nederland

fokkeratwork had ons via de newssubmit het volgende te melden:

VVD-minister Kamp van Defensie zegt dat het Kabinet het Amerikaanse verzoek om troepen via ons land naar de Golf te verschepen, zal inwilligen. Aan zo'n verzoek moeten we onmiddelijk meewerken, daar de VS hier voor de bescherming van Europa zitten, zo zei Kamp.

Kamp laakte de houding van Oostenrijk dat niet wil meewerken aan Amerikaanse troepenverplaatsingen. Ook de SP in Nederland is fel tegen het Amerikaanse verzoek. De Socialisten willen een spoeddebat over deze kwestie.

De PvdA liet gisteren bij monde van Kamerlid Nebahat Albayrak weten dat eerst bekeken moet worden of het verzoek van de VS in de visie van de PvdA neerkomt op meewerken aan de voorbereidingen op een oorlog tegen Irak. Als dat zo is dan kan de PvdA hier niet aan meewerken volgens Albayrak.

De PvdA lijkt hiermee in conflict te komen met het CDA, dat bij monde van De Hoop Scheffer gisteren liet weten dat Nederland niet uniek is als het een dergelijk verzoek honoreert. Ook andere Europese landen als Duitsland leveren namelijk logistieke steun aan de VS.

Boze vrouw hangt ondergoed in de boom

MeTaL-NL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw die bedrogen werd door haar man heeft op een wel heel bijzondere manier een einde aan de relatie gemaakt, door de gehele verzameling onderbroeken van haar man in de voortuin aan de boom te hangen.

Valerie Thome, 61, hing ongeveer 100 broekjes en slipjes aan de boom, en plaatste er een bord onder waarop te lezen stond: "Tot ziens Wolfram en je vieze onderbroeken collectie!"

Mevrouw Thome zei het ondergoed te hebben gevonden in de kast van haar man. Mijnheer Thome, 48, vertelde daarop dat deze niet van hem waren. Het paar uit Lancashire (UK) ging deze week uit elkaar nadat Valerie een valentijnskaart had gevonden geadresseerd aan een andere vrouw.

Bijna cocaïne in Belgische winkels beland

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het had niet veel gescheeld, of tussen de bananen in de supermarktketen Colruyt in Halle, vlakbij Brussel (België), had men cocaïne in zakjes van 1 kilogram gevonden.

Een medewerker van het distributiecentrum van de winkel ontdekte de partij van 114 kg zuivere cocaïne (geschatte totale waarde: 16 miljoen euro) op het nippertje. Justitie heeft nog geen idee waar de bananen en dus de cocaïne vandaan komen.

"Seksdrug voor vrouwen verbazingwekkend"

Snuggs vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Een expert denkt dat hij een effectief seks stimulerend middel heeft gevonden voor vrouwen. In tegenstelling tot Viagra, dat op de seksuele organen werkt, zou het nieuwe medicijn de hersenen stimuleren.

Ian Russell, een verpleger in het Dumfries and Galloway NHS Trust, is hoopvol gestemd. De resultaten na 18 weken onderzoek bij 10 vrouwen zien er goed uit.

De vrouwen, die allen leden aan een gebrek aan seksuele lusten, werden behandeld met een medicijn dat Apomorphine heet. Acht van de tien vrouwen vertoonden na 18 weken behandeling een verhoogde seksuele zin. Het medicijn dat zij gebruikten bootst de gedragingen van dopamine, een chemische boodschapper in de hersenen, na.

Andere wetenschappers waarschuwen voor de bevindingen van Russell. Er zou eerst nog meer onderzoek gedaan moeten worden.

Dieven worden gepakt na "picture sms"

Snuggs vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Twee dieven liepen in Italië tegen de lamp nadat ze geïdentificeerd waren aan de hand van een "picture sms". De 20-jarige Daniel Puiu en de 21-jarige Dorin Oborcianu zijn waarschijnlijk de eerste boeven die veroordeeld worden op basis van "image technology".

Het duo werd gezien door een tabaksverkoper, toen ze wat rondhingen in zijn winkel. Hij vond het maar verdacht en stuurde een "picture sms" naar de politie om te vragen of ze nergens voor gezocht werden. De politie doorzocht haar gegevens en het bleek dat beide heren gezocht werden voor een reeks overvallen.

De politie stuurde een patrouillewagen naar de winkel, waarna de twee konden worden gearresteerd.

Activisten roepen op tot boycot "The Pianist"

Snuggs vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Kinderrechtenactivisten hebben in Groot-Brittannië opgeroepen tot een boycot van de nieuwe Polanski-film: "The Pianist" (genomineerd voor een Oscar). Dit vanwege de veroordeling van de regisseur voor sex met minderjarigen.

25 jaar geleden vluchtte Polanski van Los Angeles naar Parijs om aan vervolging te ontsnappen nadat hij had bekend dat hij sex had gehad met een 13-jarig meisje. De politie heeft hem gewaarschuwd dat, als hij naar de VS terugkeert om de Oscar-ceremonie bij te wonen, hij alsnog gearresteerd zal worden.

Een vreemd toeval is overigens dat "The Pianist" genomineerd werd, naast "Chicago". Deze laatste film gaat over hoe men een moordenaar zo beroemd kan maken dat uiteindelijk niemand hem nog kan veroordelen voor die misdaad.

Manchester uit FA Cup door Arsenal

Arsenal heeft met een B-elftal Manchester United uit de FA Cup gewipt. Het team uit Londen won met 2-0 de uitwedstrijd in de 1/8 finale van de FA Cup.

De coach van Arsenal, Arsene Wenger, hechtte weinig waarde aan deze wedstrijd en besloot daarom zijn topspelers te sparen voor de Champions League-wedstrijd van aanstaande dinsdag. Bij Manchester ontbrak alleen Veron vanwege een blessure.

Het eerste doelpunt kwam voort uit een vrije trap, die via Beckham in het doel van Manchester verdween. De vrije trap was voorafgegaan door een serie kansen voor de thuisclub, die alleen gemist werden door 1 man: Ryan Giggs.

Na rust scoorde Wiltord het beslissende doelpunt. Na een diepe pass van Edu kon hij simpel doelman Barthez omspelen. Manchester was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, ondanks het meespelen van onder andere de topspelers Beckham en Van Nistelrooij.

Politie geeft gestolen waar terug aan verdachte

Snuggs vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Een stuntelige politieman heeft per ongeluk een partij juwelen ter waarde van 320 pond teruggegeven aan de straatrover die ervan beschuldigd werd ze in de eerste plaats gestolen te hebben.

De dievegge was gearresteerd nadat zij een gouden kruis en oorbellen had weggegraaid van een 18-jarig meisje. De politie vond de gestolen voorwerpen terug en toen de vrouwelijke dief weer vrijgelaten werd na verhoor, gaf een agent per ongeluk de buit aan haar in plaats van aan het slachtoffer.

Toen de agenten eindelijk weer bij zinnen kwamen en de verdachte thuis gingen opzoeken, verklaarde de vrouw dat ze de juwelen ondertussen verkocht had. "We hebben geen idee hoe deze verwisseling kon gebeuren," verklaarde de Sussex-agenten.

Uitslagen HCE (15 feb)

Vandaag zijn er 5 wedstrijden gespeeld in de hoogste divisie van het Nederlandse profvoetbal. Totaal werden er 22 doelpunten gescoord, wat al lange tijd niet gebeurd was.

Feyenoord moest in de Alkmaarderhout op bezoek bij AZ. De Alkmaarse club, al weken tobbend met de vorm, speelde ook deze wedstrijd weer dramatisch, vooral de defensie. In het eerste halfuur werd AZ door de Rotterdamse club weggespeeld. Pierre van Hooijdonk had hierin het grootste aandeel, hij scoorde 2x met het hoofd en plaatste 1 vrije trap op de kruising. Ook Robin van Persie trof het doel, via een perfect genomen vrije trap. Het 4e Rotterdamse doelpunt kwam op naam van Kalou, die na een fout in de verdediging de bal simpel in kon tikken.
In de tweede helft deed Feyenoord het wat rustiger aan en kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen om nog wat terug te doen. Echter werd het doel pas getroffen in de slotfase van de wedstrijd (door Kromkamp).

PSV had in eigen huis geen kind aan FC Zwolle. De bezoekende club moet oppassen voor degradatievoetbal, alleen de zorgen worden steeds erger voor de club uit de gelijknamige stad. Na 25 minuten stonden de Eindhovenaren al met 5-0 voor door 3 doelpunten van Kezman, 1 van Vennegoor of Hesselink (hij scoorde al in de eerste minuut van de wedstrijd) en 1 van Van Bommel. Na rust deed ook PSV, net als Feyenoord, het een stuk rustiger aan en werd het doel slechts eenmaal getroffen. Ditmaal was het de beurt aan Robben.

Ajax kwam in de Amsterdam ArenA uit tegen FC Groningen. De Amsterdammers hadden het verassend moeilijk met de ploeg uit het noorden van het land, die momenteel 16e staat in de competitie. 5 minuten voor rust kwam de thuisploeg op 1-0 door Van der Meijde, een kwartier na rust werd deze marge verdubbeld. Maar toen kwam Groningen nog terug via Schoenmakers (74e minuut) en leek de wedstrijd nog niet gespeeld. De bezoekers kregen een aantal goede kansen om alsnog een punt te behalen, maar bleek niet genoeg kwaliteit in huis te hebben om de kansen ook daadwerkelijk om te zetten in doelpunten.

Willem II had thuis geen moeite met Roda JC. De ploeg uit Tilburg kreeg een rustig avondje voorgeschoteld, want Roda deed weinig moeite om het de thuisclub echt benauwd te maken. Daardoor won Willem II met 5-0 door doelpunten van Ceesay (21), Quinn (27), Landzaat (48) en Sjoekov (63, 74).

De tweeede Rotterdamse ploeg, Excelsior, had een minder makkelijke avond voor de boeg. De ploeg, die die jaar graag in de eredivisie wil blijven, moest voor een avondje NAC naar Breda. NAC bleek al bij het begin van de wedstrijd meer kwaliteit in huis te hebben dan de Rotterdammers, maar maakten het zichzelf moeilijk door de rode kaart van Gudelj. Het werd uiteindelijk moeizaam 2-1 voor de thuisploeg, maar aangezien het spelbeeld was een gelijkspel hier meer op zijn plaats geweest.

De uitslagen nog even op een rijtje:

PSV - FC Zwolle(6-0)
Ajax - FC Groningen(2-1)
Willem II - Roda JC(5-0)
NAC Breda - Excelsior(2-1)
AZ - Feyenoord(1-4)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.