CD Review: Krezip - Days Like This

Zoals hiervoor reeds gezegd werd Days Like This, net als Nothing Less, geproduceerd, opgenomen en gemixt door Oscar Holleman in studio RS 29 te Waalwijk.

Daar waar Jacqueline Govaert alle nummers van Nothing Less schreef, schreef Oscar Holleman dit keer mee. Dit resulteerde in de single You Can Say en de nummers Take It Baby, Days Like This en Mine. Ook arrangeerde Holleman hier en daar mee, René Merkelbach deed dit op keyboardgebied. Voor de nummers waar gebruik werd gemaakt van strijk-instrumenten verzorgde Peter Schön de arrangementen.

Instrumentale hulp kwam op drumgebied van Ed Warby, voormalig drummer van Gorefest en Elegy. Op dit moment begeleidt hij Arjan Lucassen in zijn Ayreon tour. De 'strijkers' op het album zijn Arlia de Ruyter, Erika Korthals Altes, Polly Terlouw, Mieke Honingh, Aimee Versloot en Bastiaan v.d. Werf. Alle strijkpartijen werden opgenomen in de Wisseloord Studio's. Tenslotte speelde de trompettist van De Dijk, Mike Booth mee op That'll Be Me.

De mastering was in handen van Bob Ludwig, die eerder masterde voor o.a. Bruce Springsteen, Eric Clapton, Nirvana en Pearl Jam.