CD Review: RHCP - By The Way

Met "By The Way" hebben de Red Hot Chili Peppers een ijzersterk vervolg gegeven aan hun vorige superalbum, maar gaandeweg de CD bekruipt je toch een beetje het gevoel dat dit eigenlijk CD 2 van "Californication" had moeten zijn, maar dit gevoel irriteert op geen enkel moment. Enkele tracks, als "By The Way", "On Mercury", en "Can't Stop" hebben wel degelijk hitpotentie, en het album zal waarschijnlijk (terecht) weer goed verkopen.

Ben je een fan van de Peppers dan heb je deze plaat waarschijnlijk ook al aangeschaft, en als je eens benieuwd bent naar de speelstijl van deze band, is deze CD zeker het aanschaffen waard.
De die-hard fans, die bij het vorige album al verkondigden dat de mix van "Blood Sugar Sex Magic" verdwenen is, zullen wederom een gemis voelen, maar naar mijn gevoel zullen dat maar weinig luisteraars zijn.

Deze CD zal zeker niet misstaan in mijn collectie, en het herspeelbaarheids gehalte is hoog, al is het maar omdat de nummers op de achtergrond nooit opvallend worden, maar als je de CD uit hebt mis je hem wel.

Deze CD verdient dan ook een ruime 8