Interview: Jurgen vd Goorbergh

Jurgen v/d GoorberghJurgen van den Goorbergh is op 29 December 1969 geboren in Breda. Al vanaf zijn tienerjaren zat het racen hem in het bloed, gezien het feit dat hij op 16 jarige leeftijd niet aan brommers dacht, maar toen al zijn eerste raceronden op een Yamaha RD 350cc reed.
Het jaar daarna (1987) reed hij motorcross, en een deel van het jaar trainde hij nog meer op de Yamaha waar hij het jaar daarvoor op debuteerde.

In de jaren die volgden wisselden poduimplaatsen en kampioenschappen zich af tot hij uiteindelijk in 1991 zijn eerste Grand Prix mocht rijden in de 250cc klasse. In zijn debuutjaar wist hij 2 WK punten te behalen, wat resulteerde in een 18 plaats in de eindrangschikking.

In 1994 brak de Nederlander pas echt goed door, met 24 WK punten. Tot en met 1996 was Jurgen een bescheiden, maar fanatieke deelnemer in het veld van de snelle 250cc machines, tot hij in 1997 overstapte naar de koningsklasse van de wegracerij. Op een Honda NSR 500cc twin van het Team Millar werd hij 19e in de eindstand met 29 punten, en behaalde hij in Assen, voor het thuispubliek een 4e startplek op de grid.



Na een 15e en 16e plaats in de eindstand de daaropvolgende jaren op verschillende motoren ging Jurgen in het jaar 2000 bij het team van Molenaar rijden.
Resultaten: 5e in Donington, 7e in Barcelona en Estoril, 9e in Jerez en Assen. 2e startplaats in Barcelona, 3e startplaats in Estoril. Eindstand WK: 13e (81 punten). Voor de vierde keer op rij gekozen tot Motorsportman van het Jaar.

Vorig seizoen reed Jurgen bij het team van Kenny Roberts op een tragere machine dan de rest van het veld, maar behaalde toch nog een goede 13e plaats in het WK uiteindelijk.

Dit jaar is de hoop gevestigd op een nieuw team, met een (hopelijk) snellere motor. Namelijk een Honda NSR500 van het Team van Erv Kanemoto.