Interview: The Sheer

Het album van The Sheer, 'The Keyword Is Excitement', werd opgenomen in Zweden. Waarom daar? Bart: "Het was een studio waar Daniel Presley al vaker had opgenomen, hij was er bekend, en hij zei natuurlijk 'Fuck, je kan naar Zweden man! Te gek toch?' Daarbij kwam nog dat de studio relatief goedkoper bleek te zijn dan een studio hier in Nederland, met wat ze te bieden hadden zeg maar. De keuze was dus snel gemaakt!"

Om het af te maken werd het album toen ook nog even afgemixt in Parijs! Jasper: "Ja, Daniel woont daar, hij heeft daar een home-studio. Toen was het dus zo van: 'Duur mixen is nergens voor nodig, dat kan hij gewoon thuis.' Toen zijn er wat partijtjes bijgeschaafd, zijn we even langsgeweest. Heel hard werken, dat begrijp je wel!"

Inmiddels is het album van The Sheer even uit en komen er volop reacties. Bart: "Het gekste was vorige week in Lierop. We gingen eten in een restaurantje, de jongens waren al naar binnen. Op dat moment komt er een auto aanrijden, nou die rijdt me praktisch aan! En toeteren en doen! Zit er een jongetje rechtsvoor, met een discman met boxjes. Die zegt tegen mij, moet je horen! Hij zet het ding aan en ik hoor het begin van onze single en ik dacht: 'Wow!' Jorn: "Wat ook een hele rare gewaarwording was, was dat toen de single net een week of twee uit was, we een reactie kregen van het publiek. Dat de mensen reageerden op een single hadden we nog nooit meegemaakt, maar dat is wel heel geinig!" Jasper: "En bakken met recensies overal!"


Deze zomer is The Sheer onder andere te vinden op Pinkpop, de band heeft er nu al ontzettend veel zin in. Bart: "We staan op veel 'pops'. Bospop staat, we hadden het er pas nog over hoeveel 'pops' we in Nederland hebben! Maar dat is perfect! Lekker veel spelen, festivals zijn natuurlijk perfect voor als je een beginnend, debuterend bandje bent, om nieuwe mensen kennis te laten maken met je muziek. Jorn: "En de sfeer is natuurlijk perfect op festivals. Mensen komen voor leuke muziek en om lekker relaxt met elkaar om te gaan. Dat past wel bij ons!"

Op korte termijn verschijnt ook de nieuwe single van The Sheer, 'It Only Gets Better'. Ik ga terug de zaal in en even later volgt de band. Het optreden is geweldig, iedereen geniet! The Sheer is een geweldig energieke band die veel contact zoekt met het publiek, het publiek echt bij hun optreden betrekt. Op Pinkpop ga ik ze dan ook zeker even opzoeken!

---
Links:
The Sheer Online (Officiële website)
The Sheer Fansite