FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 mei 2004

Westerhof nieuwe voorzitter PSV

Rob Westerhof, president-directeur van Philips in de Verenigde Staten, zal Harry van Raaij opvolgen als voorzitter van de Eindhovense voetbalclub PSV. Van Raaij stopt per 1 september van dit jaar.

RobRob Westerhof werd al lange tijd genoemd als grootste kandidaat om Van Raaij op te volgen. Wanneer Westerhof daadwerkelijk begint bij PSV is echter nog niet bekend.

Van Raaij, die in november 2002 zijn afscheid bij PSV aankondigde, toonde zich in ieder geval tevreden: "Zijn contacten met Philips zijn een groot voordeel en hij heeft een voetbalachtergrond."

Westerhof is al sinds 1968 werkzaam bij Philips en voetbalde in het verleden bij Sparta.

Kunstgebit wellicht verleden tijd

hit_me had ons via de nieuws-submit te melden:

Met experimenten, uitgevoerd op muizen, hebben Britse wetenschappers wellicht een vervanger gevonden voor het welbekende kunstgebit. Bij de dieren werden stamcellen geplaatst, welke zich tot een gezonde tand ontwikkelden.

Als de proeven met mensen, waarbij stamcellen worden geÔmplanteerd in de kaak, succesvol verlopen, kan dit alternatief voor het vertrouwde kunstgebit wellicht al binnen vijf jaar worden aangeboden aan mensen die het nodig hebben.


Franse moslimorganisaties vrezen uitzettingen imams

In Frankrijk groeit de onrust onder moslimorganisaties omtrent de uitzettingen van imams recentelijk, die politiek extremisme zouden hebben gepredikt. Twee grote moslimorganenen, de CFCM en de UOIF, spraken hierover vandaag met premier Jean-Pierre Raffarin.

De Franse politie arresteerde gisteren het hoofd van een Turkse moskee, Midhat Guler. De Franse overheid omschrijft Guler als de leider van een niet nader aangeduide Turkse extremistische moslimgroepering die terrorisme en andere vormen van geweld voorstaat. Hij heeft nu huisarrest, in afwachting van zijn uitzetting.

Afgelopen maand werd de Algerijnse imam Abdelkader Bouziane op een vliegtuig naar zijn vaderland gezet, omdat hij gezegd had dat een man zijn vrouw mag slaan. Volgens de Franse overheid riep hij in zijn moskee bovendien op tot geweld. Een rechtbank draaide later die uitzetting weer terug, en besliste dat Bouziane in elk geval voorlopig nog in Frankrijk mag blijven. In totaal zijn er dit jaar al vijf imams Frankrijk uitgezet.

Abdelkader Bouziane
De radicale imam, Abdelkader Bouziane


Premier Raffarin liet in het gesprek met de CFCM en de UOIF weten dat de Franse overheid scherp onderscheid maakt tussen de moslimgemeenschap als geheel en radicale elementen "die in de naam van de godsdienst politiek bedrijven." De Franse moslimorganisaties willen van deze praktijken af. Zo beogen ze het toezicht op de Franse imams zelf ter hand te nemen, zonder inmenging van de Franse overheid. Volgens de moslimorganisaties moeten radicale imams worden berecht en niet het land worden uitgezet.

Feyenoord doet RKC ruilvoorstel

RKC Waalwijk en Feyenoord praten over Hoogendorp, ruilobject Alfred Schreuder voelt echter weinig voor een vertrek.

Feyenoord wil Hoogendorp ruilen als vervanger voor supersub Bombarda, hierbij wil het Schreuder en Olfers aanbieden. Het grote probleem is dat Schreuder niet naar RKC wil vertrekken, dit heeft hij bij de clubleiding aangegeven. Olfers speelt al op huurbasis bij de Waalwijkers.

RKC staat redelijk positief tegenover het ruilvoorstel, aangezien het salaris van Hoogendorp zwaar op de begroting drukt. Tevens heeft RKC voor het volgende seizoen de beschikking over de verhuurde spitsen Iwan Redan, Jochen Jansen en Eddy Putter.

Ivanisevic verliest weer

Het zit Goran Ivanisevic tot nu toe niet mee in 2004. De Kroaat verloor weer eens, dit keer op het toernooi van Rome, van Radek Stepanek is twee sets: 2-6 4-6.

Ivanisevic speelde dit jaar zeven toernooien, waarin hij maar twee maal won. De nederlaag tegen Stepanek is de vijfde op rij. Ivanisevic wil zijn loopbaan afsluiten op Wimbledon, waar hij twee jaar geleden won.

Ook Rainer Schuettler vond zijn waterloo in de eerste ronde. Hij werd verslagen door de Amerikaan Vince Spadea: 2-6 6-2 5-7.

Eerder op de dag wisten wel favorieten Carlos Moya en David Nalbandian te winnen. Moya boekte een regelmatige overwinning tegen Alberto Martin. Nalbandian won van de Zweed Robin Soderling.

Uitslagen eerste ronde

V Spadea (USA) vs (3)R Schuettler (DUI) 6-2 2-6 7-5
(4)T Henman (GBR) vs F Mayer (DUI) 7-5 6-1
R Stepanek (TSJ) d G Ivanisevic (KRO) 6-2 6-4
A Di Mauro (ITA) vs (10)P Srichaphan (THA) 6-7 6-3 3-6
(5)D Nalbandian (ARG) vs R Soderling (ZWE) 6-4 6-4
(6)C Moya (SPA) vs A Martin (SPA) 6-4 6-2
D Ferrer (SPA) vs D Sanguinetti (ITA) 6-3 2-6 6-3
I Karlovic (KRO) vs T Haas (DUI) 7-5 4-6 7-6(4)
(13)F Gonzalez (CHI) vs D Hrbaty (SLK) 6-4 6-4
A Costa (SPA) vs A Corretja (SPA) 7-6 6-1
A Pavel (ROM) vs N Lapentti (ECU) 6-4 6-3
M Zabaleta (ARG) vs (16)JI Chela (ARG) 6-4 6-2
(11)S Schalken (NED) vs W Arthurs (AUS) 6-3 4-6 6-1
F Saretta (BRA) vs M Ancic (KRO) 6-4 3-6 7-6
D Sanchez (ESP) vs I Andreev (RUS) 6-2 6-3


Rob Westerhof nieuwe voorzitter PSV

Rob Westerhof, president-directeur van Philips in de Verenigde Staten, zal Harry van Raaij opvolgen als voorzitter van de Eindhovense voetbalclub PSV. Van Raaij stopt per 1 september van dit jaar. Rob Westerhof werd al lange tijd genoemd als grootste kandidaat om Van Raaij op te volgen.

Wanneer Westerhof daadwerkelijk begint bij PSV is nog niet bekend. Van Raaij, die in november 2002 zijn afscheid bij PSV aankondigde, toonde zich in ieder geval tevreden: "Zijn contacten met Philips zijn een groot voordeel en hij heeft een voetbalachtergrond." Westerhof is al sinds 1968 werkzaam bij Philips en voetbalde in het verleden bij Sparta.

Rob Westerhof
Rob Westerhof

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

OM legt beslag op ondergoed Jackson

rayden24 had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat New Jersey heeft het Openbaar Ministerie (OM) gedragen ondergoed van Michael Jackson in beslag genomen. Dit bevestigde het OM vandaag. Het ondergoed was in bezit van zakenman Henry Vaccato en maakte deel uit van zijn collectie Jackson-memorabilia.

De onderbroeken van het merk Calvin Klein zijn overgebracht naar CaliforniŽ, waar Michael Jackson terechtstaat wegens kindermisbruik, vorige week ontkende hij daar nog alle aanklachten. Het OM wil niet zeggen waarom het zo geÔnteresseerd is in het ondergoed van de 'King of Pop'. Vaccato meldde dat hij heeft gehoord dat het OM hoopt DNA-materiaal aan te treffen.

Het OM nam nog meer in beslag, namelijk twee handgeschreven briefjes van Jackson. De ťťn is gericht aan Dolores, de in 1994 overleden vrouw van broer Tito. In dit briefje wijst Jackson haar op een krantenartikel over kindermisbruik. Het andere is een afscheidsbriefje van Jackson aan de jongens die vaak op zijn ranch 'Neverland' verbleven.

Michael Jackson
Michael Jackson

4600m grote asteroÔde nadert de aarde

Een asteroÔde die globale vernietigende effecten heeft als die inslaat zal in september mogelijk de aarde raken. Er bestaat een kans van 63 procent, oftewel 6 op 10 dat deze de aarde raakt. Althans, dat gerucht doet zich voor op bulletin boards.

Op 29 september zal de asteroÔde 4179 genaamd Toutasis (1989AC) inderdaad de Aarde zeer dicht naderen. De asteroÔde is 4600 meter bij 2400 meter groot. Volgens de NASA is er echter geen gevaar; het zal de aarde met een afstand van 4x de maan passeren.

De asteroÔde ziet er wel bizar uit: Het lijkt op twee aan elkaar gesmolten bollen die op een vreemde manier door de ruimte tuimelt. Dit is mogelijk veroorzaakt doordat twee asteroiden tegen elkaar botsten samensmolten. Sinds er observaties plaatsvinden is er nog nooit een asteroÔde van deze grootte geweest die de aarde zo dicht heeft genaderd. Een botsing zou globale effecten hebben.


Computermodel van Toutasis (1989AC) op basis van radarbeelden

Klik op deze site van de NASA, ga naar 29 september en kijk hoe dicht de 4,5km grote asteroÔde de aarde nadert.

O'Sullivan wint WK snooker

De Engelsman Ronnie O'Sullivan heeft voor de tweede keer de wereldtitel snooker gewonnen. Hij versloeg in de finale verrassing Graeme Dott uit Schotland met 18-8.

Het is de tweede keer dat O'Sullivan het WK wint. Dit deed hij ook in 2001. 'Rocket Ronnie' was de finale nog slecht begonnen, Dott kwam met 0-5 voor. Tot 7-7 kon Dott het niveau bijbenen maar daarna liet O'Sullivan zijn klasse zien en liep eenvoudig uit naar 16-8. In de laatste avondsessie won O'Sullivan meteen twee frames en won zo de wereldtitel.

Dat O'Sullivan het toernooi wint wordt als velen beschouwd als een bevestiging van de wereldklasse van de Engelsman. Sommige snookerlegendes beweren nu al te zeggen dat de 28-jarige Rocket de beste snookerspeler ooit is.

O'Sullivan had het slechts in de tweede ronde echt moeilijk, hij won met 13-11 van Andy Hicks. Daarna won hij makkelijk van Anthony Hamilton en van zesvoudig wereldkampioen Stephen Hendry met maarliefst 17-4.

R O'Sullivan (Eng) 18-8 G Dott (Sch)
34-71 (71) 9-77 (77) 0-108 (64) 0-97 0-61 (60) 100-0 (100) 63-17 87-0 (63), 87-0 (56), 0-59, 64-47, 78-0 (78), 0-87 (86), 68-48 (56), 68-1, 69-0, 71-1, 85-0, 2-119 (106), 76-30 (65), 85-43 (85), 69-8 (62), 91-44, 72-13 (61) 92-8 (92), 88-16

Levende kikker in vliegtuigmaaltijd

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een passagier van luchtvaartmaatschappij Qantas die tijdens een vlucht van Melbourne (AustraliŽ) naar Wellington (Nieuw Zeeland) een hapje van haar salade wilde nemen, schrok zich rot toen ze een levende kikker op de komkommer aantrof. Het amfibie was ongeveer vier cm groot en bruinachtig van kleur.

De zogenaamde Whistling Tree Frog komt veel voor in het gebied waar de sla geteeld wordt. De salade wordt in afgesloten bakjes door een extern bedrijf aan Qantas aangeleverd.

Omdat ze snel reageerde en het deksel weer op het plastic bakje deed, kon de kikker niet ontsnappen. Qantaspersoneel heeft het bakje weggehaald en de Nieuw-Zeelandse autoriteiten gewaarschuwd. Omdat de kikker mogelijk ziektes of parasieten bij zich had die een bedreiging kunnen vormen voor Nieuw Zeelandse dieren, werd het beestje direct na de landing gedood.

DTM

Talent benutten, of je tijd vertrutten?

Hier de wekelijkse column van SunChaser zoals voorgelezen in FOK!Radio.

Ben je verplicht om je talent te benutten? Dat is een vraag die ik mezelf vaak stel. Iedereen heeft iets waar hij of zij goed in is. Maar moet je dat dan ook gaan doen? Want stel je hebt er helemaal geen zin in. Omdat je het niet leuk vindt of gewoon omdat je er te lui voor bent. Moet je je talent benutten, of mag je gewoon je tijd vertrutten?

Zwavel beschermt mogelijk leven op Venus

Microscopisch leven op de planeet Venus is mogelijk dankzij de beschermende werking tegen ultraviolette straling van molecuulringen van zwavel. Dat zeggen wetenschappers van de Universiteit van Texas.

Venus was mogelijk ooit een warme natte plaats, een broeiplaats voor leven. Op een gegeven moment droogde de planeet uit door het broeikaseffect en verhitte het oppervlak tot meer dan 480 graden Celcius.

Sommige wetenschappers denken dat de klimaatsverandering langzaam genoeg was voor leven om zich aan te passen. Heden ten dage zouden er nog microben kunnen leven in zure wolken op hoogten van vijftig kilometer. De temperatuur daar is 50 tot 70 graden Celcius - Een temperatuur die sommige levensvormen kunnen verdragen. Op Aarde komen onder dergelijke omstandigheden in zwavelbronnen ook levensvormen voor.

De chemische samenstelling van Venus is moeilijk te verklaren, tenzij microben de oorzaak zijn van de samenstelling daarvan. De vraag was echter: Hoe kunnen levensvormen de DNA-beschadigende UV-straling overleven? Op Aarde hebben we de ozon-laag maar op Venus is die niet aanwezig. Schulze-Makuch en zijn team hebben hier een mogelijke verklaring voor.

Patronen in absorptie van delen in het UV-spectrum wijst erop dat de atmosfeer veel cycloocta-zwavel bevat. Deze moleculen hebben de eigenschappen dat ze UV-straling omzetten naar onschuldige straling. Dit betekent dat de atmosfeer net als de Aarde een UV-filter heeft dat schadelijke straling tegenhoudt, en bescherming biedt voor levensvormen.

Critici zeggen dat er niet genoeg water op de planeet is om leven te onderhouden. Volgens het team echter kunnen de levensvormen water onttrekken aan de gehydrateerde (water bevattende) zwavelwolken.

In de jaren 60 en jaren 70 hebben verschillende sondes Venus bezocht. Geen van de sondes echter was ontworpen om naar leven te zoeken. De onderzoekers hebben de European Space Agency (ESA) benaderd om in de toekomst monsters van de atmosfeer van Venus te nemen en deze te retourneren naar de Aarde voor wetenschappelijk onderzoek.


De Galileo nam deze close-up foto van Venus in 1990. De foto is gefilterd en gekleurd om wolkenpatronen beter weer te geven. De zure zwavelwolkenpatronen lijken op wolkenpatronen die we op Aarde aantreffen.


De Russische Venera-13 nam deze foto van het oppervlak van Venus. Meer info

[update] 'Maud verspreekt zich tijdens uitzending'

woeeiiii had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren heeft Maud zich tijdens de finale van Idols 2004 mogelijk versproken. De twee finalisten mochten aan het begin van de uitzending even de trofee vasthouden. Maud maakte op dat moment wel een heel opmerkelijke uitspraak. Wijzend naar de trofee zegt zij tegen Boris iets wat klonk als: "Je naam staat er al op." Ook zou er te zien zijn dat er al wat gegraveerd staat op de trofee.

Of het hier gaat om een grapje of een verspreking is niet duidelijk. De persvoorlichter van Idols heeft nog geen commentaar gegeven.

Het fragment is te zien op de site van de bron.

Update 22:02
McNews meldt dat na de berichtgeving van de 'verspreking' van Maud, de foto's van de website van Idols zijn verwijderd. McNews meldt ook dat er bronnen zijn die bevestigen dat de naam van Boris inderdaad op de trofee zou staan. Hoe betrouwbaar deze bronnen zijn is voor ons nog onduidelijk. Er zou aan de achterkant 'Winnaar Idols 2004' staan en op de voorkant 'Boris Titulaer'.

Update 3 mei, 21:53
McNews heeft ondertussen een reactie gekregen van persvoorlichter Woldberg van Idols. Hieronder de inhoud van de e-mail:

Op de achterkant stond de naam van de maker en op de voorkant gewoon de tekst 'winnaar Idols 2004'. Laten we er verder ophouden. Word persoonlijk nogal moe van al die complottheorieŽn. In zijn algemeenheid: ik hoef hopelijk niet nog eens uit te leggen dat wij er sowieso geen enkel, maar dan ook geen enkel (!) belang bij hebben om de uitslag te manipuleren. Simpel, de kandidaat met de meeste stemmen wint Idols. Die methodiek is helder en voor Šlle partijen het meest interessant, ook commercieel. Daar hoef je geen Bedrijfskunde voor te hebben gestudeerd.

Groet, Laurens

Doofpotoperatie volgens Manzano

Ex-renner Jesus Manzano klaagde een eind geleden het dopingsmisbruik binnen de Kelme-ploeg aan. Maar hij krijgt hiervoor geen gehoor bij de bevoegde instanties, zegt de man in de Franse krant "Le monde".

"Men wil gewoon een doofpotoperatie", aldus de Spanjaard. "Het interesseert geen mens of de waarheid op een dag aan het licht komt. Ik heb me aangeboden bij de Hogere Sportraad en heb hen alles uit de doeken gedaan. Ik hield me klaar om ook de nodige bewijzen te overhandigen. Maar tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd niets van hen vernomen."

De uitlatingen van Manzano lokten eerder al negatieve reacties op bij vijfvoudig tourwinnaar Lance Armstrong en UCI-chef Hein Verbruggen. Manzano reageert kwaad: "Diegenen die mij er van beschuldigen te liegen, zijn net de leugenaars. De reden waarom ze zo hypocriet reageren is dat zij heel wat geld verdienen dankzij het wielrennen en willen niet hun sport in een slecht daglicht komt te staan."

Manzano wordt nu ook zelf beschuldigd van dopingsmisbruik en moet hiervoor op 7 mei voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij is dan ook niet mals voor het Spaanse gerecht. "Het is een schande. Ik heb bijna twee maanden moeten wachten vooraleer het gerecht mijn zaak enige interesse waardig achtte. En vandaag word ik zelf opgeroepen als schuldige. Ik heb mezelf niet gedopeerd, men heeft me gedopeerd", klaagt de vroegere coureur.

Schalken verslaat Arthurs in Rome

Sjeng Schalken heeft de tweede ronde van het Masters toernooi in Rome bereikt. Hij versloeg qualifier Wayne Arthurs in drie sets (6-3 4-6 6-1).

Schalken, die als elfde geplaatst is, leek vrijwel onverstoord door de brand in zijn hotel afgelopen weekend. In de eerste set had de Nederlander aan enkele breek genoeg. Arthurs kreeg met zijn harde service wel vat op het spel van Schalken, die liever de rally opzoekt. De tweede set was voor de AustraliŽr. Na een snelle breek im de derde set bleek de pijp echter leeg bij Arthurs.

Schalken staat in de tweede ronde tegenover de winnaar van de partij tussen Nicola Kiefer en Filippo Volandri. Morgen speelt de als veertien geplaatste Martin Verkerk zijn eerste partij tegen Todd Martin.

Litmanen verliest bij rentree

Jari Litmanen heeft zijn rentree gemaakt in het Finse profvoetbal.De voormalige Ajacied greep in de finale om de Liga-beker met FC Lahti naast de hoofdprijs. AC Alliansi bleek na strafschoppen de beste.

Litmanen viel in de tweede helft in en zag het duel eindigen in 2-2. In de strafschoppenreeks benutte de 33-jarige ex-Ajacied een strafschop. Het was niet voldoende om AC Alliansi te verslaan.

De strijd om de Liga-beker geldt als voorbereiding op het seizoen dat vrijdag van start gaat. Net als in Duitsland staat de Liga-beker niet in hoog aanzien.

Voet Almeida 'slechts' gekneusd

FC Zwolle en Mauro Almeida kregen positief nieuws over de blessure van de Portugees. Zijn voet blijkt niet gebroken te zijn.

Almeida liep de blessure op, nadat hij en ploeggenoot Jasar Takak de bal wilden wegschieten. Daarbij raakte Takak de voet van Almeida, die zo de wedstrijd tegen Ajax vroegtijdig moest verlaten.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de voet 'slechts' gekneusd is. Almeida (22), die in de winterstop naar Zwolle kwam, kan mogelijk binnen enkele dagen alweer de training hervatten.

Dronken automobilist met moeite aangehouden

Arjeno had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 46-jarige man is afgelopen zaterdag aangehouden nadat hij zich had verzet tegen een proces-verbaal. De man werd door de politie op de snelweg betrapt op het telefoneren zonder handsfree-apparatuur en hield hem aan. Toen een agent vervolgens om de papieren vroeg, gaf de man vol gas, terwijl het hoofd van de agent nog in de auto stak. Hierdoor werd de agent enkele meters meegesleurd voordat hij zich uit zijn benarde situatie wist te bevrijden.

De politie besloot vervolgens de man uit Holtum te achtervolgen tot zijn huis. Daar probeerden ze hem te overmeesteren met pepperspray, omdat de man zich verzette. Tijdens de arrestatie probeerde zijn vijftienjarige zoon een arrestatie te voorkomen door de agenten te bedreigen met een steigerpijp. Nadat de agenten hun pistool hadden getrokken besloten beide met de politie mee te gaan naar het bureau.

Uit ademanalyse van de man bleek dat hij onder invloed van alcohol, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid, achter het stuur had gezeten.

FOK!Radio: Static en Ripley live

FOK!RadioIt's all about the show. Static en Ripley komen vertellen wat er nu precies gebeurt in het Soaps, Showbizz & Sterren forum. Verder is Laffer ook ook te gast. Met Yvonne terug uit Spanje en Nolius weg naar Wenen belooft het weer een spetterende show te worden.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. Natuurlijk hoor je ook weer een gedicht van Vleermuis en de column van SunChaser. Yvonne is weer terug van vakantie. Het roddelen kan dus weer beginnen!

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Je kunt live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending.

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden.

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

Wil je een uitzending terug luisteren? Dan kan dat hier.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via radio@fok.nl. Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Vitesse krijgt geld dankzij Portsmouth

Vitesse schoot met het gelijkspel tegen NEC weinig op in de strijd tegen degradatie, maar had wel een andere meevaller.

De Engelse club Portsmouth handhaafde zich dit weekend in het Premiership, als gevolg daarvan moet de Engelse club een extra bedrag van 250.000 euro op de Vitesse-rekening storten. De bonus is een onderdeel van de afspraken, die zijn gemaakt bij de transfer van Dejan Stefanovic. De ex-aanvoerder verhuisde deze zomer voor het bedrag van nu drie miljoen euro.

Mogelijk wacht Vitesse nog een tweede meevaller vanuit Engeland. Mocht Milwall promoveren naar het Premiership moet de Londense club extra betalen voor Bob Peeters, die deze zomer het Arnhemse kamp verliet voor een avontuur bij Millwall.

Schotse club nachtmerrie voor wedkantoren

siemenz had ons via de nieuws-submit te melden:

East StirlingshireHet Schotse FC East Stirlingshire is een ware nachtmerrie voor de Britse wedkantoren. De hekkensluiter van de derde divisie verloor dit weekend voor de 24e keer op rij. Het hele seizoen speelde de ploeg al slecht. Zo werd er slechts ťťn keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. De ploeg staat dus garant voor het slechtste voetbal van het land en wie een nederlaag voorspelt, valt bijna gegarandeerd in de prijzen.

"Het is slechts een kleine club, maar hij heeft ons al miljoenen gekost," aldus een woordvoerder van wedkantoor Ladbrokes. "Er wedden meer mensen op een nederlaag van Stirlingshire dan op een overwinning van Arsenal. Alleen een zege kan ons verlies nog enigszins beperken." De kans dat Ladbrokes het verlies kan beperken is echter gering aangezien er nog slechts twee speelronden te gaan zijn.

Ondertussen vrezen de wedkantoren het volgende seizoen. Het is niet mogelijk dat een ploeg uit de derde divisie degradeert en het is nog maar de vraag of de club zich in de zomer kan versterken. East Stirlingshire maakt nog wel kans om de boeken in te gaan met de slechtste voetbaljaargang van een Britse voetbalclub ooit.

Kijkoperatie voor Buskermolen

Michael Buskermolen zal een kijkoperatie ondergaan, vanwege een blessure aan de knie

De aanvoerder bij het ontbreken van Jose Fortes Rodriguez komt dit seizoen dan ook niet meer in actie voor AZ.

Buskermolen moest dit jaar al verschillende keren aangepast trainen vanwege het ongemak aan de knie. Na het zeker stellen van Europees voetbal hoefde de operatie niet meer te worden uitgesteld. Tijdens de chirurgische ingreep wordt gekeken waar de klachten van Buskermolen vandaan komen. Buskermolen zal nu zonder problemen de start van het niveau seizoen kunnen beginnen. De 32-jarige Buskermolen speelt al zijn hele leven in Alkmaar, met 370 wedstrijden als gevolg.

Politie vernietigt radarverklikker onder wiel

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft zondagmiddag de radarverklikker van een snelheidsovertreder vernietigd door er met de wagen over te rijden. De 25-jarige automobilist was door de agenten van de weg gehaald nadat hij met veel te hoge snelheid over de Provincialeweg richting Castricum had gereden. Waar de 25-jarige Zaandammer 50 mocht, reed hij 103 km per uur.

Nadat hij aan de kant was gezet, ontdekten de agenten de verklikker in zijn auto. Deze apparatuur is sinds 1 januari van dit jaar verboden. Wanneer een bestuurder niet vrijwillig afstand wil doen van het apparaat, wordt het in beslag genomen. Toen de man werd gevraagd het apparaat te verwijderen, gaf hij te kennen dat hij het ding niet zelf kon demonteren. Toen de agenten hierop aangaven dat zij de hele auto in beslag moesten nemen, wist de man het apparaat te verwijderen.

De verklikker werd vervolgens in het bijzijn van de bestuurder vernietigd. De agenten legden het ding onder het wiel van de politiebus en reden er vervolgens overheen zodat het ding voorgoed buiten werking werd gesteld. De man kan een acceptgiro van 250 euro tegemoet zien voor de verklikker. Hier zal de snelheidsoverschrijding van 49 km per uur nog bovenop komen.

Donner uit kritiek op Nederlandse pers

Politiek-nieuwsMinister Donner van Justitie heeft vandaag, de Dag van de Persvrijheid, harde kritiek geuit op het functioneren van de Nederlandse pers. Hij vindt dat zij door de grote concurrentie onderling steeds minder kwaliteit leveren. Hij zei dit op een congres in Amsterdam over persvrijheid.

Donner meent dat onjuiste berichtgeving door de media veel schade aanricht aan de maatschappij. "Het gaat niet alleen om schade in geld, maar vooral in achterdocht. Daardoor groeien angst en onzekerheid en wordt sturing door de overheid steeds moeilijker", aldus de minister. Hij vindt dat de media zorgvuldiger met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten omgaan.

Donner
Piet Hein Donner

Dode vrouw ligt twee jaar in woning

Wij berichten op FOK! wel vaker over mensen die langere tijd ergens dood liggen terwijl niemand dat opmerkt, maar twee jaar is wel heel erg lang. In het Duitse Hamburg vond de politie onlangs het stoffelijk overschot van een vrouw in haar eigen woning. Omwonenden hadden alarm geslagen omdat ze haar al een tijd niet hadden gezien.

Het lichaam van de 69-jarige vrouw werd aangetroffen in haar slaapkamer. De brievenbus van de woning zat overvol, uit oude post kon men opmaken dat de vrouw al in mei of juni 2002 overleden is. De politie denkt niet dat de vrouw is overleden als gevolg van een misdrijf, dit wordt echter wel onderzocht

Gronkjaer of Overmars voor Ajax?

Louis van Gaal heeft verteld dat het voor Ajax deze zomer de prioriteit is om een rechtsbuiten te halen. Daarbij wordt gedacht aan Marc Overmars en Jesper Gronkjaer.

In de zomer verwacht Van Gaal dat er enkele spelers bij Ajax zullen vertrekken. Het geld daaruit zou moeten worden gebruik voor het aantrekken van een goede rechtsbuiten. Hij vertelde: "Ajax heeft geen rechtsbuiten. Gronkjaer zou helemaal geen vervelende keus zijn. Hij is een optie, net als Overmars."

Van Gaal verwacht dat Maxwell bij Ajax zal blijven: "Ik denk dat Maxwell gewoon bij Ajax wil blijven." Voor Van der Vaart denkt hij dat het ook nog te vroeg is om naar het buitenland te vertrekken: "Hij heeft zich dit seizoen qua spel niet ontwikkeld. Hij zit in de fase dat hij constant moet aantonen dat hij het niveau heeft. Dat lukt nog niet zo goed, dus is het beter dat hij blijft."

Mocht Van der Vaart wel vertrekken dan zijn er volgens Van Gaal genoeg mogelijkheden om dat op te vangen: "We hebben met Pienaar en Sneijder goede vervangers, maar BastŁrk van Bayer Leverkusen is ook een optie."

Sharon blijft aan als premier IsraŽl

De IsraŽlische premier AriŽl Sharon overleefde vandaag met groot gemak een motie van wantrouwen in het IsraŽlische parlement, deze was door de linkse en Arabische partijen uit de oppositie ingediend. Zij vinden dat de premier zijn conclusies moet trekken uit de nederlaag die hij gisteren leed in het referendum onder leden van de Likud-partij.

Sharon's plan om de Gazastrook te ontruimen werd door 59,9 procent van de leden van de Likud-partij verworpen, Sharon vindt echter niet dat hij hierdoor moet opstappen als premier en wil overleggen met zijn coalitiepartners wat nu te doen. Gelukkig voor hem bood een grote meerderheid van het IsraŽlische parlement hem deze kans.

Anonieme bronnen rond Sharon hebben maandag gezegd dat de premier overweegt minister Netanyahu van FinanciŽn te ontslaan, de premier zou woedend zijn op Netanyahu omdat die hem en zijn plan niet genoeg zou hebben gesteund. Sharon's oude rivaal steunde zijn plannen wel in het openbaar, maar zou zijn aanhangers binnen de Likud-partij niet hebben opgeroepen om vůůr de plannen te stemmen. In een korte reactie meldde een woordvoerder van Netanyahu dat hij niet verwacht dat de minister daadwerkelijk zijn baan verliest.

Marokkaanse toespraak vrijdag bij herdenking

Komende vrijdag zullen op het Franse oorlogskerkhof in het Zeeuwse Kapelle-Biezelinge niet alleen de Franse gesneuvelden die daar begraven liggen worden herdacht, maar ook de negentien op deze plek te ruste gelegde Marokkanen die stierven in de strijd tegen nazi-Duitsland. De Marokkaanse ambassadeur is ťťn van de vele buitenlandse gasten die dag; hij zal een toespraak houden.

Het is voor het eerst dat de Marokkaanse ambassadeur daar een toespraak geeft. Hij doet dat op uitnodiging van de Franse ambassadeur, die over de uitnodigingen gaat voor de jaarlijkse herdenking van de omgekomen Fransen en Marokkanen.


De Marokkaanse graven in Zeeland

Dat er Marokkanen meevochten in de Tweede Wereldoorlog was tot voor kort bij velen onbekend. Zelfs bij hier wonende Marokkanen. De laatste jaren zijn er initiatieven genomen om dat te veranderen. Dat lijkt ook nodig voor sommige jonge Marokkanen zelf. Enkelen van hen misdroegen zich vorig jaar op 4 mei in Amsterdam. Zij scandeerden onder meer leuzen tegen joden. Nu zullen Marokkaanse jongeren tijdens Dodenherdenking in Amsterdam-West de namen van de Marokkaanse gesneuvelden oplezen, zodat ze doordrongen raken van de Marokkaanse betrokkenheid in de strijd tegen de nazi's en de ernst van de gebeurtenisssen van toen.

Toen de Tweede wereldoorlog begon stond Marokko onder Franse protectie. Marokko koos ervoor aan de zijde van de Fransen te vechten, in ruil voor onafhankelijkheid na de oorlog. Het beschermde intussen vol overgave de in Marokko wonende joden en weigerde ze uit te leveren toen Frankrijk capituleerde. Ongeveer 30.000 Marokkanen belandden tijdens de oorlog in Noord-Frankrijk en BelgiŽ. Om de haven van Antwerpen te verdedigen werden ook Marokkaanse soldaten in Zeeland gestationeerd. De gesneuvelde Marokkanen werden begraven op het kerkhof in Kapelle-Biezelingen. Ze liggen er samen met 228 begraven Franse militairen.

Indertijd ontkwamen 14 Marokkanen aan de Duitse overmacht door, slechts gekleed in ondergoed, de Schelde in te springen. Na 25 kilometer zwemmen werden ze gered door een Nederlander die hen voorzag van droge kleren en onderdak. Na een paar dagen keerden ze via BelgiŽ terug naar Frankrijk.

Er is niet precies bekend hoeveel Marokkaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Wel bekend is dat Marokkaanse soldaten in 1944 ingezet werden bij gevechten tegen de nazi's in ItaliŽ, vanwege hun kennis van moeilijk begaanbaar berggebied. Hieraan namen ongeveer 70.000 Marokkaanse soldaten deel, waarvan er bijna 3.000 sneuvelden, 500 vermist raakten en 12.500 gewond werden.

Meer info hier.

Prins Bernhard toch bij 'lijst der groten'

Prins Bernhard is toch nog toegevoegd aan de 'lijst der groten' die de KRO had opgesteld voor het tv-programma 'De Grootste Nederlander'. Dit na veel verzoeken van het publiek.

Bernhard stond aanvankelijk niet op de lijst omdat hij "niet onomstreden" zou zijn, gezien zijn rol in de Lockheed-affaire en zijn passie voor jagen. Hij blijkt echter zeer populair te zijn bij de Nederlandse bevolking, waardoor de jury alsnog gezwicht is, aldus de KRO.

Ook dichtster Belle van Zuylen (1740 - 1805) staat nu tussen de genomineerden, de jury was haar vergeten.

Sterke ploegen in Ster Elektrotoer

De Nederlandse etappekoers, de Ster Elektrotoer, heeft inschrijvingen gekregen van de ploegen die in het voorjaar de koersen domineerden. Uiteraard zal ook de Rabobank-ploeg met een sterk team aan de start verschijnen.

Ook T-Mobile Team, Quick Step - Davitamon en CSC hebben de korte ronde opgenomen in hun voorbereiding op de tour. Veel ploegen mijden dit jaar de Route du Sud, de gelijktijdige etappekoers door de Franse PyreneeŽn, omdat deze koers te zwaar zou zijn in voorbereiding op de Tour de France.

Op 16 juni gaat de Ster Elektrotour van start met een proloog. De ronde duurt tot zondag 20 juni, wanneer de renners in Schijndel finishen. Het zwaartepunt is de door de Ardennen van Coo naar La Gileppe op zaterdag 19 juni.

Voor de Rabobank zal waarschijnlijk Erik Dekker de kopman zijn. Bij T-Mobile Team nemen ze sprinter Erik Zabel mee.

"Button zorgt dat Schumi stopt"

Johnny Herbert, de voormalig F1-coureur, denkt dat Jenson Button ervoor zal gaan zorgen dat Michael Schumacher zal stoppen met het rijden van Formule 1.

Afgelopen jaar gingen al de geruchten dat Michael Schumacher zal stoppen als hij denkt geen kampioen meer te kunnen worden. Met de opmars van BAR en Jenson Button, denk Herbert dat die daarvoor gaan zorgen. Nog niet in 2004, maar wel in 2005, volgens Herbert.

Herbert vertelde: "Schumacher zal proberen zo veel mogelijk races te winnen en genoeg pole positions binnen te halen om het record van Senna te breken. Ik ben er zeker van dat hij weet dat hij die kans volgend jaar niet krijgt. Als BAR blijft verbeteren zal Jenson hem in 2005 het hele jaar aanvallen en dat zal hem aan het denken zetten om te stoppen wanneer hij nog aan de top is."

Hij vervolgde: "Het is zo'n geweldig gevoel om een race te winnen en zodra Jenson er 1 binnen heeft zullen ze binnen blijven stromen. Hij heeft zeker het talent om te winnen. Jenson is een geweldige coureur. Ik denk dat hij ook volwassen is. Zijn moeilijke tijd bij Renault heeft ook geholpen met opgroeien. Hij weet dat hij heeft wat je nodig hebt om wereldkampioen te worden, en zodra hij de wagen heeft zal hij Schumacher onder druk zetten en hem dwingen fouten te maken zoals in Imola."

Vrouw rijdt echtgenoot dood

dj_together had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 71-jarige man is maandagmiddag overleden doordat zijn vrouw met de auto over hem heen reed. De inwoner van Hilvarenbeek gaf haar aanwijzingen bij het achteruitrijden met de auto.

De vrouw gaf gas in plaats van te remmen, hierdoor werd de man tegen de muur gedrukt, aldus de politie ter plaatse. De man liep zware verwondingen op en overleed later in het ziekenhuis.

Arvesen winnaar CSC Classic

De Noor Kurt Arvesen heeft gisteren de achtste editie van de CSC Classic gewonnen, een Deense koers van tweede categorie. Hiermee doet de CSC renner zijn sponsor grote eer aan.

CSC was de ploeg van de wedstrijd, ze domineerden voortdurend de rit en aan het einde grepen ze nog de overwinning ook met Arvesen die alleen was weggereden. Een goede minuut achter hem arriveerde Parijs - Roubaix winnaar Magnus Backstedt, vergezeld door de Deen Johansen van de Nederlandse BankGiroLoterij-ploeg. Eerste Nederlander werd Erwin Meijer op een 25ste plaats. De CSC Classic wordt ingericht om het Scandinavische wielrennen te promoten, maar de pro tour laat volgend jaar ScandinaviŽ volledig links liggen.

top tien CSC Classic
1. Kurt-Asle Arvesen (NOO, CSC) in 4h39'05"
2. Magnus Bšckstedt (ZWE, Alessio-Bianchi) op 1'21"
3. Allan Johansen (DEN, Bankgiroloterij) z.t.
4. Michael SandstŲd (DEN, CSC) op 1'22"
5. Marcin Lewandowski (POL, Action ATI) z.t.
6. Corey Sweet (AUS, Team ComNet-Senges) z.t.
7. Luke Roberts (AUS, Team ComNet-Senges) z.t.
8. Holger Sievers (DUI, Team Lamonta) z.t.
9. Allan Bo Andresen (DEN, Bankgiroloterij) op 1'23"
10. Brian Vandborg (DEN, CSC) z.t.

Labiele studente vernielt berg kunstwerken

Een 30-jarige studente heeft in het Zwingli museum in ZŁrich (Zwitserland) en het instituut over de geschiedenis van de Reformatie van de universiteit in en van ZŁrich een groot aantal kunstwerken beschadigd. De totale schade is bijna 20.000 euro.

De psychisch labiele vrouw stak in de nacht van vrijdag op zaterdag 150 werken van de hervormers Huldrych Zwingli en Heinrich Bullinger in brand. Ook overschilderde ze met felle kleuren zestig panelen van Zwingli. De vrouw bekende haar misstappen en is met psychische problemen opgenomen in het ziekenhuis. Door de politie wordt elk politiek motief uitgesloten.

CD: DJ Kayslay - The Streetsweeper Vol.2

kayslay1 In navolging van mede-presentatoren Funkmaster Flex en Angie Martinez bij Hot 97, het grootste hiphop-radiostation van New York, heeft DJ Kayslay besloten zelf ook maar wat muziek te gaan uitbrengen. Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum “The Streetsweeper Vol. 1”. Ondanks de inbreng van grote sterren uit de hiphopscene, werd het album geen groot succes. Nu is Kayslay terug met het tweede deel uit de reeks: “The Streetsweeper Vol. 2 The Pain From The Game”. FOK! luisterde de cd voor je.

Bos pleit voor bouw meer moskeeŽn

GizmoRulez had ons via de nieuws-submit te melden:

Politiek-nieuwsPvdA-leider Bos zegt een voorstander te zijn van de bouw van meer moskeeŽn. Dit liet hij weten in een interview met het NRC Handelsblad, waarin hij het beginselprogramma toelicht. Volgens Bos getuigt zijn stellingname van het niet naar de mond praten van het electoraat.

Volgens Bos staat de PvdA voor de vrijheid van godsdienst. Ieder geloof moet daarom gelijke rechten hebben op het gebied van faciliteiten, zoals het stichten van religieuze gebouwen, rituelen op begraafplaatsen en geestelijke verzorging in instellingen. Daarom vindt de PvdA-leider vindt dat er meer moskeeŽn gebouwd moeten worden, zo zei hij tegenover het NRC.

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, presenteerde de PvdA voor het eerst in 27 jaar een nieuw manifest. Het oude beginselprogramma, dat dateert uit 1977, achtte de partij achterhaald. In het oude manifest werd nog gepleit voor het nationaliseren van banken en verzekeringsmaatschappijen. In de nieuwe versie staan solidariteit, de noodzaak tot integratie en een rechtvaardige en duurzame mondialisering centraal.


Wouter Bos


Over de integratieparagraaf in het beginselprogramma gaf Bos aan de term "multiculturele samenleving" liever niet te gebruiken. Die kan volgens hem de indruk wekken dat culturen helemaal gelijkwaardig zijn, terwijl hij dat betwist. "Zo zijn de gelijkheid van man en vrouw of van hetero’s en homo’s 'ononderhandelbaar'", zo zei Bos.
_
De tekst van het manifest is hier te downloaden.

125.000 euro schadevergoeding voor Andrť de V.

Het gerechtshof in Arnhem heeft Andrť de Vries een schadevergoeding van 125.000 euro toegekend, dit omdat hij 2,5 jaar ten onrechte heeft vastgezeten in verband met de vuurwerkramp op 13 mei 2000 in Enschede. De Vries had een miljoen euro geŽist, zijn leven zou verwoest zijn.

De 36-jarige Twentenaar werd in augustus 2002 veroordeeld tot vijftien jaar cel en in mei vorig jaar in hoger beroep vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het Arnhemse gerechtshof meende dat de hechtenis die De Vries heeft ondergaan nog lange tijd negatieve gevolgen voor hem zal hebben.

Het hof vindt wel dat De Vries het deels aan zichzelf te danken heeft dat hij zo lang in voorrarrest heeft gezeten. Hij heeft het onderzoek tegengewerkt door aantoonbaar valse verklaringen af te leggen, aldus het hof.

Echtpaar eet te veel rosbief

De 26-jarige Sui Amaama en zijn 29-jarige vrouw Isabelle Leota werden onlangs uit een restaurant in de Amerikaanse staat Utah gezet. Zij zouden te vaak rosbief hebben opgeschept.

Toen Amaama voor de twaalfde keer de gang maakte naar het buffet om rosbief op te scheppen sommeerde de bedrijfsleiding hen om het restaurant te verlaten. Het echtpaar weigerde dit echter als ze hun geld niet terug zouden krijgen, de formule van het restaurant was immers dat je onbeperkt van het gereedstaande buffet mocht eten. Hierop liet de bedrijfsleiding de politie komen om de bezoekers te verwijderen.

Leota gaf als reden voor het vele rosbief opscheppen op dat zij beiden het koolhydraatarme Atkins-dieet volgen. Ze aten twee keer per week bij het restaurant, een vestiging van de keten Chuck-A-Rama. De bedrijfsleiding heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Marokkanen verjagen kermis Culemborg

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Culemborg heeft een minikermis met grote haast moeten vertrekken, nadat een grote groep Marokkanen met messen en slagwapens verhaal kwam halen bij een kermisexploitant. De ongeveer zestig tot honderd jongeren maakten amok, nadat de exploitant twee jongens uit de botsauto's verwijderde wegens vernielingen.

Vier agenten, die ter plaatse waren, voelden zich dermate bedreigd, dat ze groot alarm sloegen. Tientallen agenten waren er nodig om de rust te herstellen. De kermis werd stilgelegd en ťťn kermisexploitant moest mee naar het politiebureau om te worden gehoord. De man zou met een mes hebben gedreigd toen zijn woning werd bestormd. Hij ontkende mensen te hebben mishandeld.

In overleg met de burgemeester, justitie, Oranjecomitť en andere kermisexploitanten is besloten de kermis op te doeken. Het was de bedoeling dat deze bleef staan tot en met 5 mei. Burgemeester van Vugt wil nu een dialoog met de Marokkaanse jongeren, om de problemen te bespreken. Een vader van ťťn van de jongens ontkende de vernielingen. Ook zou de groep Marokkanen aanzienlijk kleiner zijn geweest.

'Interesse Bayern in V/d Vaart'

Bayern MŁnchen heeft volgens het Duitse blad Der Kicker interesse in RafaŽl van der Vaart. Trainer Ottmar Hitzfeld was bij de interland Nederland-Griekenland aanwezig om de Ajax-aanvoerder te bekijken.

Bayern MŁnchen wil zich komende zomer graag versterken met een creatieve aanvallende middenvelder waar RafaŽl van der Vaart voor in aanmerking komt.

Van der Vaart heeft nog een contract tot 2006. Zelf heeft de Ajacied altijd aangegeven een transfer naar Spanje of Engeland te ambiŽren.

Maaskant wil Ikedia meenemen

De naar Willem II vertrekkende RBC Roosendaal-coach Robert Maaskant wil Pius Ikedia graag meenemen naar Tilburg. Eerder werd al bekend dat RBC Roosendaal hard op zoek was naar een koper voor Ikedia.

De Nigeriaanse aanvaller wordt door RBC Roosendaal gehuurd van Ajax. Bij een eventuele verkoop ontvangt RBC Roosendaal ook een deel van de transfersom.

Willem II is nog op zoek naar een vleugelspits. Maaskant vond de oplossing in zijn huidige spelersgroep. 'Ikedia zou ik er ook wel bij willen hebben.' Ook Romano Denneboom, momenteel gehuurd van SC Heerenveen, komt in aanmerking voor die positie.

Verkerk stijgt in ATP ranking

Door zijn goede prestatie op het ATP in MŁnchen is Martin Verkerk gestegen naar de veertiende plaats op de ATP-ranglijst.

Verkerk heeft nu 1470 punten. Sjeng Schalken, die voorheen de veertiende plek bezette, staat nu 16e met 1385 punten. Hij moest naast zijn landgenoot ook de Chileen Gonzalez aan zich voorbij laten gaan.

Reamon Sluiter bezet op dit moment de 81e plaats. Dennis van Scheppingen de 87e. John van Lottum is op de 95e de vijfde en laatste Nederlander in de top 100.

De complete top-20
1 Federer, Roger (Zwi) 5430
2 Roddick, Andy (VS) 4795
3 Coria, Guillermo (Arg) 3715
4 Ferrero, Juan Carlos (Spa) 3700
5 Schuettler, Rainer (Dui) 2560
6 Agassi, Andre (VS) 2395
7 Henman, Tim (GBr ) 2140
8 Nalbandian, David (Arg) 2085
9 Moya, Carlos (Spa) 1945
10 Grosjean, Sebastien (Fra) 1665
11 Massu, Nicolas (Chl) 1556
12 Philippoussis, Mark (Aus) 1485
13 Srichaphan, Paradorn (Tha) 1475
14 Verkerk, Martin (Ned) 1470
15 Gonzalez, Fernando (Chl) 1395
16 Schalken, Sjeng (Ned) 1385
17 Novak, Jiri (Tje) 1375
18 Robredo, Tommy (Spa) 1355
19 Hewitt, Lleyton (Aus) 1340
20 Fish, Mardy (USA ) 1275

F1: Schumi rijdt tweehonderdste GP

De aankomende Grand Prix van Barcelona zal voor Michael Schumacher een bijzondere race zijn. De Duitser rijdt dan zijn tweehonderdste Grand Prix.

"Eigenlijk ben ik verbaasd dat het er pas tweehonderd zijn. Voor mijn gevoel zou ik zeggen dat ik veel meer races heb gereden, want ik ben er al zo lang bij. Ik had het aantal veel hoger ingeschat", aldus de Duitser. In zijn F1-carriŤre werd hij zes maal wereldkampioen, pakte hij 58 pole positions en werd hij 74 keer eerste in een race.

Schumacher wil eigenlijk niet kiezen welke race het mooiste was, omdat ze in zijn ogen allemaal mooi waren. Na aandringen noemt hij toch de race op Suzuka in 2000. Daar leverde Schumacher een groot gevecht met Mika Hakkinen. "En de uitkomst was overweldigend. De eerste titel met Ferrari was onbeschrijflijk mooi, juist omdat we daar lang op hebben moeten wachten", aldus de coureur.

Michael Schumacher
Schumacher, hier op het podium na zijn gewonnen race in Imola


Veel meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager!

Hardrijder haalt politieauto in

Een 47-jarige Zwitserse automobilist kon afgelopen nacht makkelijk van de weg worden geplukt toen hij te snel reed. De man reed met 217 kilometer per uur over een snelweg, waar 120 is toegestaan, maar had niet door dat hij een politieauto inhaalde.

De achtervolging werd ingezet en de bestuurder van de wagen kon enige tijd later aangehouden worden. De hardrijder gaf als reden voor de overtreding van de maximumsnelheid op dat hij wegens een technisch mankement aan zijn auto wel zo snel můest rijden. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Dj Erick E. rijdt tegen pony aan op A79

Een FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Showbiz nieuwsDe 34-jarige Erick Eerdhuijzen (DJ Erick E.) is dit weekend gewond geraakt toen hij met zijn auto op de A79 bij Voerendaal tegen een pony aanreed. De pony werd bij de aanrijding gedood.

Eerdhuijzen zag twee pony's op de rijbaan op hem aflopen. De eerste kon hij ontwijken. De tweede klapte frontaal tegen zijn auto en werd gedeeltelijk door de voorruit gedrukt. De pony's waren ontsnapt uit een weiland in Hulsberg. De ongelukkige dj werd naar een ziekenhuis overgebracht.

De site Partyscene meldt dat de dj even op de intensivecare heeft gelegen, maar het inmiddels weer redelijk maakt. Hij heeft onder meer een gebroken neus aan het ongeval overgehouden.

--
Hier staan enkele foto's van na het ongeluk.

M. Schumacher twijfelt over Spanje

Of zijn tweehonderdste GP wel in winst zal uitmonden weet Michael Schumacher niet.

De Duitser was na de tests rond de Paasdagen niet geheel tevreden over de F2004. Hij liet Ross Brawn weten dat de auto verbeterd zou moeten worden voor de GP van Barcelona, waar op dat moment getest werd.

De grote concurrentie komt op dit moment volgens hem van BAR. "Het BAR-team ziet er erg sterk uit hier, misschien wel het sterkste." Zo zei Schumacher. Jenson Button staat op dit moment op de derde plaats, achter de twee Ferrari's.

Schumacher hoopt dat er een verbeterde versie van de auto komt: "We moeten ons goed voorbereiden op de Grand Prix van Spanje. Het lijkt erop dat het de moeilijkste race voor ons zal gaan worden in de beginfase van het seizoen."

Berisping voor Amerikaanse militairen

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon IrakHet Amerikaanse leger heeft zes militairen met een reprimande bestraft voor het vernederen en mishandelen van Iraakse gevangenen. Deze officiŽle berispingen betekenen waarschijnlijk het einde van hun militaire loopbaan; een reprimande is de zwaarste schriftelijke sanctie die een Amerikaanse soldaat kan krijgen. Een zevende werd iets minder zwaar gestraft, ook is een generaal op non-actief gesteld.

Vorige week donderdag publiceerde CBS News foto's waarop gruwelijke martelingen te zien waren door Amerikaanse militairen, dit vond plaats in de Abu Ghraib-gevangenis in Bagdad. Het onderzoek, dat al in maart was gestart, naar de militairen is inmiddels afgerond, zij zullen niet verder worden berecht. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek tegen zes andere leden van de militaire politie. De acties van de Amerikaanse militairen zouden hebben plaatsgevonden in november en december vorig jaar tegen twintig Iraakse gevangenen.

Een Amerikaanse generaal heeft gezegd dat dit soort wangedrag niet stelselmatig gebeurt en alleen heeft plaatsgevonden in de beruchte Abu-Ghraib gevangenis. Amnesty International gelooft dit niet en beweert dat er wel degelijk sprake is van een "patroon van foltering" van Iraakse gevangenen. De mensenrechtenorganisatie eist een onafhankelijk onderzoek.

Banik Ostrava kampioen TsjechiŽ

Banik Ostrava heeft voor het eerst in 23 jaar weer eens de Tsjechische landstitel veroverd. De concurrenten uit Praag werden op een onoverbrugbare achterstand gezet.

Ostrava versloeg gister Sigma Olomouc benauwd met 1-0. De zege was echter voldoende. Het gat met het drietal clubs op plaats twee -Slavia Praag, Sparta Praag en Sigma Olomouc- werd 11 punten met drie speelronden te gaan.

De titel brengt Banik Ostrava komend seizoen in de derde kwalificatieronde voor de Champions League. Ondanks de redelijke prestaties van Tsjechische clubs de laatste jaren is het de vraag of het daarin een 'geplaatste' club zal zijn.

Enige kanttekening bij de landstitel kan een omkopingsschandaal vormen. Nummer twee Sparta Praag zou de verloren wedstrijd bij Fc Synot (2-0) eind maart aan een omgekocht arbitraal trio hebben te danken. De sportief directeur van FC Synot Jaroslava HastŪka is opgepakt op verdenking van corruptie. De scheidsrechter van dienst Lubos Helebrant wacht de uitkomst van het onderzoek af.

BMW steunt ban op elektronica

BMW staat achter het voorstel om elektronische hulpmiddelen in de toekomst te verbieden. Dat heeft directeur motorsport Mario Theissen laten weten.

De FIA heeft een lijst met voorstellen klaarliggen, waarmee het weer leuker moet worden om de sport te volgen. Van veel autofabrikanten wordt echter verwacht dat zij de punten niet zullen steunen, maar op het punt van de elektronica is BMW het wel met de FIA eens. "Het pamflet (waarop de voorstellen van de FIA staan, red.) bestaat, zoals ik het zie, uit twee delen. Het eerste deel wordt door ons gesteund. Wij zijn er voorstander van de coureurs belangrijker te maken door elektronische hulpmiddelen te verbieden," aldus Theissen.

Over andere voorstellen moet de BMW-topman nog eens goed nadenken. Zo is er voorgesteld om de inhoud van de motor terug te brengen naar 2,4 liter en 8 cilinders, maar of Theissen ook dit plan steunt is niet duidelijk. "Ik denk wel dat we een of twee van die voorstellen kunnen accepteren, misschien nog wel wat meer," zo liet hij ovr de overige voorstellen weten.

Dixon mag weer testen

Scott Dixon hoopt met zijn komende testsessie te bewijzen dat hij volgend jaar het stoeltje van Juan Pablo Montoya zou kunnen overnemen.

De Nieuw-Zeelander testte al tweemaal eerder voor Williams en mag weer gaan testen. Dit kreeg hij te horen na opnieuw met Frank Williams gesproken te hebben. Op dit moment wordt juli als mogelijk tijdstip genoemd, al zit Dixon dan met een volle agenda. De huidige kampioen van de Indy Racing League moet zelf op 17 en 25 juli racen. Formule 1 staat voor 4, 11 en 25 juli op het programma.

Dixon's huidige contract loopt aan het einde van dit seizoen af. Hij hoopt dan de overstap te kunnen maken naar de Formule 1. Bij Williams staan echter ook Mark Webber en Jaques Villeneuve te springen om een stoeltje.

Schumi rijdt tweehonderdste GP

De aankomende Grand Prix van Barcelona zal voor Michael Schumacher een bijzondere race zijn. De Duitser rijdt dan zijn tweehonderdste Grand Prix.

"Eigenlijk ben ik verbaasd dat het er pas tweehonderd zijn. Voor mijn gevoel zou ik zeggen dat ik veel meer races heb gereden, want ik ben er al zo lang bij. Ik had het aantal veel hoger ingeschat," aldus de Duitser. In zijn F1-carriŤre werd hij zes maal wereldkampioen, pakte hij 58 pole positions en werd hij 74 keer eerste in een race.

Schumacher wil eigenlijk niet kiezen welke race het mooiste was, omdat ze in zijn ogen allemaal mooi waren. Na aandringen noemt hij toch de race op Suzuka in 2000. Daar leverde Schumacher een groot gevecht met Mika Hakkinen. "En de uitkomst was overweldigend. De eerste titel met Ferrari was onbeschrijflijk mooi, juist omdat we daar lang op hebben moeten wachten," aldus de coureur.

Fc Basel Zwitsers kampioen

Fc Basel heeft voor de tiende maal in haar bestaan de Zwitserse titel veroverd. Het won gister bij Thun (2-0), waardoor het eindelijk onbereikbaar werd voor de concurrentie.

Basel had dit weekend voor de derde maal kans om de titel te pakken. Ditmaal greep het echter niet mis op bezoek bij laagvlieger Thun. Al na 23 minuten stond de 0-2 eindscore op het bord. Fc Basel is met de titel verzekerd van de derde kwalificatieronde voor de Champions League. In dat toernooi liet het recent verrassend goed voetbal zien.

In de competitie zijn nog vier ronden te spelen. Hieronder vind je de huidige stand.

1 Fc Basel 32 24 6 2 81-28 78
2 Young Boys 32 20 5 7 67-42 65
3 Servette 32 15 6 11 57-54 51
4 St. Gallen 32 12 7 13 49-54 43
5 Grasshoppers 32 12 5 15 58-65 41
6 Fc ZŁrich 32 11 7 14 48-47 40
7 Thun 32 9 10 13 42-53 37
8 Aarau 32 8 10 14 50-62 34
9 Xamax NE 32 8 6 18 40-55 30
10 Wil 32 6 8 18 34-66 26

Nog twee arrestaties schietpartij Muiderberg

Binnenlands nieuwsIn verband met de schietpartij op drie Marokkanen op 3 april in Muiderberg zijn nog twee arrestaties verricht. Vorige maand werd al de schutter aangehouden, de 19-jarige Rick van V., die naar IsraŽl was gevlucht. Hij werd afgelopen donderdag naar Nederland overgebracht.

De twee aangehouden personen zijn twee mannen van 44 en 47 jaar. De 44-jarige verdachte zou het wapen hebben geleverd, de andere man zou hierbij betrokken zijn geweest.

Aan het schietincident ging indertijd een confrontatie tussen vijf Marokkaanse jongeren en een groep van ongeveer twintig skinheads vooraf. Daarbij raakten drie Marokkaanse jongeren gewond. Twee van hen konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De derde werd met een schotwond in zijn buik opgenomen. Ook hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.


Rick van V.

Zongo geschorst na weigering

Mamadou Zongo (23) is voor onbepaalde tijd uit de selectie van Vitesse gezet. Trainer Edward Sturing zag zich daartoe genoodzaakt nadat de spits gisteren weigerde in te vallen in het duel met NEC (2-2).

Sturing stuurde Zongo tegen het slot van de tweede helft van de bank om te gaan warmlopen voor invallen, maar Zongo voelde daar niet toe. Het werd niet duidelijk waarom de speler uit Burkina Faso niet wilde invallen.

Sturing: "Het was niet makkelijk om tot deze beslissing te komen want Zongo is normaal gesproken een fijne jongen om mee te werken. Natuurlijk was hij teleurgesteld dat hij lang moest warmlopen maar dit kan niet. Ik heb met hem gesproken en hij snapt zelf ook niet waarom hij het deed. Maar het is wel gebeurd en hij heeft het teambelang geschaad."

In blessuretijd maakte Nick Hofs gelijk voor Vitesse (2-2), waardoor het slechts gedeeltelijke averij opliep. De club lijkt de nacompetitie niet meer te kunnen ontlopen en zou in het slechtste geval nog rechtstreeks kunnen degraderen.

Zongo speelde dit seizoen al 21 duels, waarin hij tweemaal scoorde. Hij staat nog tot medio 2005 onder contract in Arnhem.

SGP'er weigert foto met kussende mannen

Toad had ons via de nieuws-submit te melden:

De Zeeuwse afdeling van het PvdA heeft Gedeputeerde Staten om opheldering gevraagd nadat SGP'er G. van Heukelom vorige week woensdag weigerde de winnaar van een fotowedstrijd te huldigen. De reden hiervoor was dat op de afbeelding twee zoenende mannen staan.

De gedeputeerde zou vorige week op het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Zeeland de prijs uitreiken aan de winnaar van een fotowedstrijd waar 179 leerlingen aan deelnamen. Als juryvoorzitter wilde de politicus de winnende foto, gemaakt door de 21-jarige Else van den Hoeven uit Heinkenszand, niet bekronen. Ook de derde prijswinnaar kon niet op waardering rekenen, aangezien op de betreffende foto halfnaakte vrouwen stonden.

De PvdA kon de actie van de SGP'er niet waarderen. "Iedereen mag zijn moraal hebben, maar Van Heukelom zat namens het college van GS in de jury. De sociaal-democratie pikt het niet als een bestuurder een prijs weigert uit te reiken omdat er twee homo’s op een foto staan. Daarmee worden mensen die geen hetero zijn expliciet veroordeeld." Van Heukelom is van mening dat hij voor het blok is gezet. "Ik werd als juryvoorzitter benoemd, maar had geen enkele invloed op het bepalen van de winnaars. Toen ik kwam, stonden de nummers ťťn, twee en drie al vast. Ik heb niets tegen homo’s, maar ik keur homoseksuele handelingen op grond van de Schrift af. Daarom wilde ik die prijs niet uitreiken. Zo zal iedere SGP’er erover denken."

Onduidelijkheid rond onderschept vliegtuig

Er heerst nog steeds onduidelijkheid rond het incident van afgelopen zaterdag toen twee F-16's boven ons land een Boeing 737 onderschepten. Het vliegtuig was op weg van het Noorse Bergen naar Spanje. Het toestel had geen contact gelegd met de Europese luchtverkeersleiding, Eurocontrol. Zij wil nu opheldering van de luchtvaartmaatschappij.

Zo wil de verkeersleiding onder andere weten waarom er drie kwartier lang niet kon worden gecommuniceerd met het vliegtuig. Eurocontrol zegt dat de gebrekkige communicatie niet aan haar te wijten is.

Zaterdag werden rond kwart voor twee in de middag twee F-16 jachtbommenwerpers van de basis Leeuwarden de lucht ingestuurd om het vliegtuig boven Nederland te onderscheppen. De twee F-16's begeleidden het vliegtuig tot Brussel. Pas rond half drie maakte het toestel radiocontact met Eurocontrol.

Incidenten als deze komen zelden voor. De voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers kan zich slechts ťťn incident herinneren waarbij Nederland betrokken was. Het ging om een toestel van Transavia dat twee jaar geleden boven Frankrijk werd onderschept.

Karelse stopt met voetballen.

John Karelse heeft besloten zijn lange carriŤre te beŽindigen. De huidige doelman van AGOVV wordt met ingang van het komende seizoen keeperstrainer bij NAC Breda.

Karelse verdedigde tussen 1986 en 2000 al het doel van NAC Breda. In datzelfde jaar verhuisde Karelse naar het Engelse Newcastle United. Begin dit seizoen haalde AGOVV de 33-jarige Zeeuw terug naar Nederland.

Karelse tekent een contract voor drie jaar in Breda. Als opvolger heeft AGOVV inmiddels de 41-jarige Raymond van der Gouw gecontracteerd. De oud-doelman van onder meer Vitesse en Manchester United is momenteel tweede keeper bij RKC Waalwijk.

Aanslag op NAVO-top in Turkije voorkomen

Met de arrestatie van zestien moslimextremisten is een aanslag op de NAVO-top die 28 en 29 juni in Istanbul gehouden wordt voorkomen, aldus de Turkse politie. De gearresteerde extremisten zouden leden zijn van de groep Ansar al-Islam, dat banden zou hebben met al-Qaeda. Tijdens de aanhouding werden vuurwapens, explosieven en 4000 trainings-cd's van Osama bin Laden gevonden.

RoemeniŽ, Bulgarije, Letland, Estland, Litouwen, SloveniŽ en Slowakije worden tijdens de top lid van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. De regeringsleiders van alle 26 NAVO-lidstaten, waaronder de Amerikaanse president Bush, zullen deze 17e top bijwonen.

Klien verwacht veel in Spanje

Christian Klien hoopt komend weekend in Barcelona voor punten te kunnen gaan.

Het circuit van Catalunya is het enige circuit waar Klien al Formule 1 ervaring heeft en dus waagt hij zich aan de uitspraak om voor punten te gaan. Klien kan haast niet geloven dat het tot nu toe zo goed gaat. De eerste vier races van dit seizoen heeft hij allen uitgereden.

"Ik ben tevreden over de betrouwbaarheid van de R5. Dit is te danken aan iedereen van het team, de mensen van Cosworth en onze bandenmensen van Michelin," aldus Klien.

Klien heeft afgelopen winter al getest in Spanje en vindt het een fijn circuit door het lange rechte stuk en de snelle bochten. Jaguar is door het vele testen vertrouwd geraakt met het circuit en zal daar doorgaan met het verbeteren van de auto.

"De auto past bij dit circuit, maar omdat alle teams hier regelmatig testen zal de concurrentie moordend zijn. We hebben de auto stukje bij beetje veranderd en ik heb afgelopen woensdag in de fabriek gezien hoe we blijven verbeteren," vervolgde Klien.

Winnaars Prijsvragen!

Oei! Jullie hadden nog wat prijswinnaars tegoed en niet alleen van afgelopen week, maar ook nog van de week er voor. Bij deze dan!

De Dawn of the Dead pakketten zijn gegaan naar:

Draaitafeltje
rajackar
karod
madjacksss
cablepokerface
Spungebob
NiGhTsPiRiT666
kmbo
GTI
PeterRabbit


De CD van The Sheer ging naar:

KnuffelKaMeeL
W1ggL3s
jaapsonneveld


En de winnaars van de Kill Bill 2 prijsvraag zijn geworden:

MrXian
Hugo_Boss
Mactoy

Jullie ontvangen deze week nog een T-shirt en 2 kaarten voor de film.

Gefeliciteerd allemaal! Mocht je de prijzen nog niet hebben ontvangen, dan komen ze spoedig naar je toe.

Vijf doden en 35 gewonden door vals brandalarm

Tientallen vrouwen zijn gewond geraakt toen een vals brandalarm een stormloop op de uitgangen teweegbracht. Bij de stormloop in een textielfabriek in Bangladesh kwamen zeker vijf vrouwen om het leven.

Eťn van de in de fabriek werkende mensen liet het brandalarm afgaan, nadat een elektrische transformator was geŽxplodeerd. Deze transformator hing aan de buitenkant van het vijf verdiepingen tellende gebouw. Hierna verdrongen de werknemers, voornamelijk bestaand uit jonge vrouwen, elkaar in het trappenhuis van de fabriek.

Medewerkers van het ziekenhuis zeiden dat vijf vrouwen bij binnenkomst al waren overleden. Vijfendertig andere vrouwen zijn gewond opgenomen.

Lijk met verkeerd paspoort vastgehouden

De Egyptische autoriteiten hebben een lijk zestien dagen op het vliegveld van CaÔro vastgehouden omdat de naam die de zoon van de dode opgaf niet overeenstemde met de naam in het paspoort van de overledene.

Nadat ook de vingerafdrukken van de man waren gecontroleerd werd besloten het lichaam, dat uit SyriŽ werd overgevlogen, op het vliegveld vast te houden. Pas na ruim twee weken werd het lichaam vrijgegeven zodat de dode afgelopen vrijdag kon worden begraven. Hij bleek het paspoort van zijn broer bij zich te dragen.

Machinist krijgt vergoeding na zelfmoorden

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben zich bereid verklaard schadevergoeding te betalen aan een machinist die arbeidsongeschikt raakte nadat hij in zijn dertigjarige loopbaan negen keer geconfronteerd werd met een zelfmoord. De 56-jarige machinist kreeg na elk geval het advies om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, en alleen de laatste keer kreeg hij nazorg aangeboden.

De NS stelden zich eerst op het standpunt dat het bedrijf niet aansprakelijk kon worden gehouden voor zelfmoorden en dat psychisch letsel niet onder de zorgplicht van de werkgever valt. De kantonrechter bepaalde in een tussenvonnis in 2002 echter dat de NS hiervoor wel aansprakelijk zijn. Na dit vonnis gingen de NS in beroep, maar hebben nu een schikking getroffen met de machinist. De hoogte van het schikkingsbedrag is niet naar buiten gebracht.

Machinistenvakbond VVMC geeft aan dat er 150 machinisten en conducteuren thuis zitten nadat ze geconfronteerd werden met agressie en zelfmoorden.

Explosie door gasfles in Rotterdam

gammapooka had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Einsteinplaats in Rotterdam-Ommoord heeft een gasfles zondag voor een ontploffing in een auto gezorgd. De brandweer vermoedt dat er gas uit de fles, die in de kofferbak lag, lekte en dat dit is geŽxplodeerd toen de bestuurder van de wagen de radio aanzette.

Hoewel de bestuurder alleen wat haar verschroeide, werd hij voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis gebracht. Na de ontploffing onstond geen brand, maar de auto liep desondanks grote schade op.

Forse nederlaag voor Sharon in referendum

Het referendum over het eenzijdig terugtrekken uit de Gazastrook is met 59,5 procent afgewezen door de leden van de IsraŽlische Likud-partij. Dit blijkt uit de definitieve uitslag van het gisteren gehouden referendum. Gisteren zou, volgens een woordvoerder, ongeveer 39,7 procent van de leden voor het plan van Sharon hebben gestemd.

De uitslag is voor de huidig premier van IsraŽl Ariel Sharon een bittere nederlaag. Toch zegt Sharon te willen aanblijven als premier en ook zegt hij de uitslag te respecteren. Hij liet wel in het midden of hij toch de Gazastrook wil ontruimen. "Ik ga de komende dagen door met het raadplegen van de ministers, Likud en de partijen van de coalitie", aldus de regeringsleider zondagavond in een verklaring.

Het plan van Sharon was om alle nederzettingen, die zich in de Gazastrook bevinden, te ontruimen. Daarbij wilde hij ook dat de meeste militairen zich uit het gebied zouden terugtrekken. Sharon hoopt nu echter dat grote delen van de bezette Westelijke Jordaanoever zich bij IsraŽl voegen.

Mooi afscheid voor Museeuw

Johan Museeuw heeft het mooie afscheidscriterium gekregen dat hij verdiende. Met beroemde Belgen, toprenners en 50.000 toeschouwers was het criterium een succes.

Ondanks dat er enkele goede wedstrijden op het programma stonden, waren er toch flink wat toprenners op het criterium afgekomen. Peter Van Petegem, Rik Verbrugghe, Leif Hoste, Erik Dekker, Michael Boogerd, Frank Vandenbroucke en Davide Rebellin gingen allemaal van start in het eerbetoon aan Museeuw. Jean-Marie Pfaff mocht de bel voor de laatste ronde luiden en Helmut Lotti zong een speciaal afscheidslied.

Zoals het hoort won Museeuw zelf zijn eigen criterium. Aan zijn mederenners had hij gevraagd of het net zo kon worden als zijn winst op de Champs-Elysťes in 1990. Het werd dus een massaspurt waarin Johan Museeuw Peter van Petegem en Tom Boonen klopte.

Museeuw was zeer gelukkig met hoe het allemaal was verlopen: "De voorbije dagen zag ik dag na dag hoe de horeca hun zaken beschilderden. Het begint stilaan goed door te dringen dat ik de mensen veel moois heb geboden. Bedankt, bedankt, bedankt. Dit na een winst Š la Champs-Elysťes '90, daar waar het allemaal ťcht begon. En blijf de wielersport volgen."

Ook Erik Dekker was onder de indruk van het volksfeest: "Om rillingen van te krijgen. Zo'n volksfeest, wat is die man populair."

Hoewel zijn fiets eigenlijk aan de wilgen zou moeten worden gehangen, werd die nog geveild voor het goede doel. De fiets, waar hij het criterium op had gereden, leverde 15.001 euro op voor Koester, de organisatie van het Kinderkankerfonds uit Gent.

Henkjan Smits: Idols een jaar overslaan

Idols-juryvoorzitter Henkjan Smits vindt dat Idols een jaartje moet overslaan. Hoewel hij zegt zeer genoten te hebben van het tweede Idols-seizoen, lijkt hem geen goed idee om in september alweer nieuwe audities te houden. ''Het zou verstandig zijn om een keertje over te slaan. Anders zijn er twee shows vlak achter elkaar. Idols 2 duurde ook al bijna twee maanden langer dan Idols 1'', aldus Smits vandaag in de Telegraaf.

Smits: ''Ik kan me voorstellen dat we eerst 'Popstars' gaan doen. Een programma waarin we op zoek gaan naar dť boy-, girl- of popband. En dan gaan we in september 2005 wel weer op zoek naar een ultiem idool. Dat lijkt me beter.''

De finale van Idols 2 werd door veel minder mensen bekeken dan de finale vorig jaar: 3,3 miljoen tegen 4,7 miljoen. Vorig jaar smsten er ook meer mensen.

-
Discussieer ook mee in het Idolsforum van FOK!

Merckx ziet Benelux Tour niet zitten

Eddy Merckx ziet de Ronde van de Benelux niet zitten. Hij vindt het jammer dat de Ronde van BelgiŽ er waarschijnlijk voor zal moeten wijken.

Zowel Nederland als BelgiŽ heeft een nationale ronde. In het Pro Tour-programma, dat de UCI voor volgend seizoen heeft opgesteld, is er voor de Ronde Van Benelux data gereserveerd. De organisaties van de rondes en de wielerbonden van de drie landen overleggen over de invulling daarvan. Voorlopig verlopen die overleggen nog niet echt soepel. Zowel de Belgen als de Nederlanders willen de organisatie op zich nemen.

In de strijd zetten de Belgen wielericoon Eddy Merckx in. Hij zei over de Pro Tour: "Als men doping wil bestrijden, is het uitgedokterde concept niet ideaal." De Ronde van BelgiŽ ziet hij liever niet verdwijnen: "De Ronde heeft haar bestaansrecht. Wie ze wint, is een complete renner."

Rob Discart van Octagon Cis, van de organisatie van de Ronde van BelgiŽ vertelde over de overleggen: "Wij zijn kandidaat voor de organisatie van de Benelux Tour. Er zijn al een paar meetings met de Nederlanders en Luxemburgers geweest. Het is een lange en niet altijd makkelijke discussie."

Alonso tempert verwachtingen

Fernando Alonso heeft tegen zijn fans gezegd, dat ze komend race-weekend niet te hoge verwachtingen moeten hebben. Hij verwacht geen makkelijk weekend voor Renault.

Alonso weet dat sinds de Grand Prix van Spanje van vorig jaar zijn schare fans is gegroeid, maar dat ook de verwachtingen zijn gegroeid. Na zijn Grand Prix-winst op de Hungaroring, hopen de Spanjaarden op winst van hun landgenoot in Barcelona. Hoewel de races goed verlopen, presteert volgens Alonso de Renault in de kwalificatie nog niet goed genoeg.

Alonso vertelde: "Ik weet dat de verwachtingen hoog zijn. Zelfs om te komen, waar we waren zal de grip van de auto flink moeten verbeteren. In de race zijn we wel consistent, maar het blijft tijdens de kwalificatie doorworsteelen."

Slachtoffers loverboys vaak getatoeerd

Binnenlands-nieuwsVeel slachtoffers van loverboys laten de naam of de initialen van hun pooier op hun lichaam tatoeŽren in de tijd dat ze misbruikt worden. Dat schrijft de Telegraaf vandaag op de voorpagina. Organisaties die zich bekommeren om de seksslavinnen bevestigen dit. Een coŲrdinator van Pretty Woman, een project in Utrecht dat hulp verleent aan minderjarige meisjes die in de prostitutie terecht dreigen te komen, schat dat het gaat om 80% van de meisjes. Het gebeurt op alle mogelijke plekken van het lichaam.

Een woordvoerder van Beware of Loverboys, een landelijk preventieproject voor meisjes van 13 tot 17 jaar, is ook bekend met het fenomeen. ''Het is ons bekend dat de meeste slachtoffers de naam van de loverboy laten tatoeeren. De nek, de bovenarm of de borsten, dat zijn de plaatsen waar ze het meest worden gezet.''

De Ommense stichting Olde Vechte, een idealistische stichting die mensen met problemen terugbrengt in de samenleving, weet uit ervaring dat het ''brandmerken'' op grote schaal plaatsvindt: ''Je moet het zien als een vorm van koehandel. Door die tatoeage kan de loverboy laten zien dat het meisje van hem is. Zie het als een brandmerk.'' Het tatoeŽren van de meisjes gebeurt niet onder dwang. ''De loverboy vraagt het slachtoffer of ze dit voor hem wil doen, dat zou hij heel fijn vinden. Hij vraagt dit wel in een fase waarin het meisje al helemaal is gehersenspoeld.'' Daarom ligt het percentage slachtoffers met tatoeages van hun voormalige loverboy ook zo hoog.

'Balkenende doet zijn naam eer aan'

_DeMoN_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Berlusconi \'verhelpt\' Balkenende\'s probleempjeCompromiterende foto's. Da's iets waar iedereen wel eens last van heeft gehad en zoiets komt helemaal niet uit als je ook nog eens tot de bekende Nederlanders behoort. Zo verscheen er deze foto van onze eigen J.P. Balkenende, waarbij deze werd 'gekleed' door z'n Italiaanse collega Berlusconi.

Deze foto was voor de satirische site www.bigfib.com (vrij vertaald: groteleugen.com) reden om onze in eigen land reeds veelgeplaagde minister-president op de hak te nemen:

"As leaders of the European Union met in Greece last week Italian Prime Minister Silvio Berlusconi of Italy, left, saved his Dutch counterpart Jan Peter Balkenende the embarrassment of having his hard-on noticed by adjusting his suit.
"I shook his hand." Berlusconi told Greece's ABC reporter Pavros Stabalos, "and couldn't help noticing a huge lump in his trousers... At first I thought it was a gun, you know "is that a gun in your pocket or are you just pleased to see me? But then I realised that guns aren't allowed inside the conference building... so I discreetly adjusted his suit to hide the problem. It was a friendly gesture."
Jan Peter Balkenende, embarrassed that the moment had been captured on film explained. "It was just the emotion, walking around in a suit, feeling you know, like really important and powerful, and more than anything I was pleased to see Silvio. Anyway, you know what they say. Balkenende by name, Balkenende by nature."

Voor diegene die het bovenstaande niet helemaal hebben begrepen: Berlusconi zou Balkenende hebben 'betrapt' op een stijve, en deze 'discreet' hebben willen verbergen door middel van een kledingcorrectie. Gelukkig maar.

Redan keert terug bij RKC

Iwan Redan zal na dit seizoen weer gewoon terugkeren bij RKC Waalwijk. Na zijn verhuur aan Roda JC, wil RKC de spits gewoon behouden.

Roda JC toonde interesse om na de huurperiode Redan ook te kopen. RKC Waalwijk heeft meteen duidelijk gemaakt dat dat niet de bedoeling van de club is. In Waalwijk wordt verwacht dat Rick Hoogendorp zal vertrekken en daarbij komt een plek voor Redan in het elftal vrij.

Roda JC kan weer verder op zoek naar een nieuwe spits. Nadat eerder Johan Elmander de club afwees en nu de optie Redan onmogelijk blijkt, zit Roda JC nog steeds zonder een vaste vervanger voor Yannis Anastasiou.

Autosport: Uitslag DTM race Estoril

De tweede race van het DTM seizoen is op spectaculaire wijze gewonnen door Christijan Albers. Albers werd met zijn AMG-Mercedes in Estoril tijdens de tweede race van het Seizoen eerste, voor de Audi's van EkstrŲm en Tomczyk.

DTMNa 37 ronden op het 4,138 kilometer lange circuit was het verschil tussen Albers en EkstrŲm slechts 0,652 seconden. Timo Scheider reed met zijn Opel lang op de derde plek. Door een technisch probleem viel hij twaalf ronden voor het einde van de race terug naar de zesde positie.

Na zijn pitstop kwam Albers maar net voor EkstrŲm op de baan. EkstrŲm probeerde de Nederlander direct in te halen. Albers wist, ondanks zijn koude banden, mede door een mooie actie de Zweed echter achter zich te houden.

Albers heeft door zijn overwinning de leiding in het kampioenschap overgenomen. Hij staat nu eerste met 18 punten. Gevolgd door EkstrŲm met 14 punten en Kirstensen, Paffet en Tomczyk met 10 punten.

Meer nieuws rondom de Formule 1 vind je op de FOK! F1manager!

Uitslag ronde 17

In een tweetal weken werden veel punten behaald. Nu iedereen op volle sterkte kon aantreden, bleek dat geen punt.

De topscore was deze keer voor _asterix_ met 138 punten. bigfatW00t kwam dichtbij met 136. Fruitloops kwam op de derde plaats. shinji_united consolideerde zijn voorsprong, de verschillen in de top deze ronde waren klein.

In het klassement is het dringen voor de ereplaatsen. de-hunter deed met de haven in zicht geen goede zaken de afgelopen ronde. AjaxAmsterdam had er juist zin in en zette zich juist buiten de hoofdprijzen op plaats zes. De eerste vijf plaatsen zullen immers na de komende ronde de beste prijs opleveren. Echter, er bevindt zich momenteel een crewlid in de top vijf. Dat is goed nieuws voor de nummer zes. Andere klimmers in de kop waren deze ronde bork en julesnijs, die toch in de top twintig zullen kunnen eindigen.

Het seizoen is bijna voorbij. Nog vijf dagen is er wisselgelegenheid. Onderstaand vind je het programma voor de laatste speelronde. Aankomende vrijdag is de laatste deadline om 18.00 uur. Daarna rest de uitslag! Veel succes met de laatste loodjes.

FOK!Managercrew


De laatste ronde 18:
09-05-2004 RBC Roosendaal - Feyenoord
09-05-2004 FC Zwolle - Willem II
09-05-2004 AFC Ajax - NAC Breda
09-05-2004 Roda JC - Vitesse
09-05-2004 SC Heerenveen - AZ
09-05-2004 FC Utrecht - FC Groningen
09-05-2004 RKC Waalwijk - FC Twente
09-05-2004 PSV - ADO Den Haag
09-05-2004 NEC - FC Volendam
16-05-2004 FC Groningen - Roda JC
16-05-2004 FC Twente - SC Heerenveen
16-05-2004 Vitesse - FC Utrecht
16-05-2004 Willem II - AFC Ajax
16-05-2004 AZ - PSV
16-05-2004 NAC Breda - RKC Waalwijk
16-05-2004 ADO Den Haag - NEC
16-05-2004 FC Volendam - RBC Roosendaal
16-05-2004 Feyenoord - FC Zwolle

BarÁa stoomt op in Primera Divison

Barcelona weet van geen ophouden. Gisteravond moest in de plaatselijke derby ook Espanyol er aan geloven (4-1). Koploper Valencia maakte echter geen fout tegen Real Betis Sevilla (2-0).

Fc Barcelona keek gisteravond aanvankelijk tegen een 0-1 achterstand aan. Na een goed kwartier nam Espanyol de leiding door een benutte strafschop van Raķl Tamudo. Die stand bleef ondanks een kansrijk wedstrijdverloop even op het bord. In de 36e minuut maakte Ronaldinho, wie anders, de gelijkmaker. Javier Saviola kon op diens voorzet vlak voor rust ook nog Espanyol de nekslag uitdelen. De tweede helft was voor BarÁa, dat door goals van Giovanni van Bronckhorst en Javier Saviola nog binnen het uur de score opvoerde (4-1). Daarbij bleef het.

Met de zege komt Barcelona op een punt van Real Madrid dat gister verloor bij Deportivo La CoruŮa (2-0). Valencia won wel, derhalve blijft het gat met de koploper vijf punten met drie speelronden te gaan. Valencia lijkt daarmee op weg te zijn naar de Spaanse titel.

Verdachte moord Djindjic meldt zich

Het vermoedelijke brein achter de moord op de Servische premier Zoran Djindjic heeft zich vrijwillig gemeld bij de politie in Belgrado.

De verdachte, Milorad Lukovic, beter bekend onder de naam Jegija, is een beruchte paramilitaire leider. Hij is al eerder bij verstek veroordeeld en was sinds de moord op Djindjic op de vlucht.

Zoran Djindjic werd op 12 maar 2003 op klaarlichte dag doodgeschoten in Belgrado. Eerder werd de schutter opgepakt en schoot de politie twee medeverdachten dood.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
©FOK.nl e.a.