Film Review: Moulin Rouge!

Baz Luhrmann
regisseur/producent

Luhrmann werd in één klap bekend met zijn kaskraker 'William Shakespeare's Romeo + Juliet' en we kennen hem ook van het nummer 'Everybody's Free (To Wear Sunscreen)'. Je zal dan ook veel overeenkomsten vinden tussen Romeo + Juliet en Moulin Rouge!, maar daar ga ik later op in.


Ewan McGregor
Christian (de schrijver)

Ewan McGregor is vooral bekend geworden door zijn rol in 'Trainspotting', maar kennen we ook van 'A Life Less Ordinary', 'Nightwatch' en uiteraard zijn rol van Obi-Wan Kenobi in de Star Wars prequels. Als Christian slaat in een compleet andere weg in en zien (horen) we iets dat we nog niet wisten: Dat hij kan zingen, en hoe!


Nicole Kidman
Satine (de courtesan)

'Batman Forever', 'Far And Away', 'The Peacemaker', 'Practical Magic', 'Eyes Wide Shut', waar kennen we Nicole Kidman niet van? Inmiddels gescheiden van acteur Tom Cruise, laat ze dit keer zien dat ze ook prima zonder hem af kan. Ook zij laat goed horen dat ze goed kan zingen.


John Leguizamo
Toulouse Lautrec

Een onbekende met een bekend gezicht. Misschien ken je hem als de clown uit Spawn. Maar zijn bekendste rol is uit Luhrmann's andere film: 'Romeo + Juliet' als Tybalt, the prince of cats.


Jim Broadbent
Harold Zidler

Je kent hem misschien als Bridget's vader in 'Bridget Jones' Diary'. In Moulin Rouge! speelt hij de eigenaar van de gelijknamige club.


Richard Roxburgh
The Duke of Monroth

Na zijn rol als Hugh Stamp in 'Mission Impossible 2' breekt Roxburgh door met deze film, want geloof me, de hertog zal je niet zomaar vergeten. Een geweldige rol, en zingen kan hij niet (maar dat was ook de bedoeling lijkt me).