Film Review: Moulin Rouge!

De jonge schrijver Christian trekt naar Parijs om daar zijn geluk te zoeken en hoopt op een doorbraak. De straatarme jongen komt door toeval terecht bij een kunstenaarsgezelschap onder leiding van de kleine Toulouse Lautrec. Als duidelijk wordt hoe goed Christian wel niet is mag hij de musical 'Spectacular Spectacular', waar het gezelschap mee bezig was, schrijven.

Om het stuk daadwerkelijk op de planken te krijgen willen ze proberen overbuurman Harold Zidler er warm voor te krijgen, en het aan de overkant in zijn club, de 'Moulin Rouge' in premiere te laten gaan. Satine, is hun conclusie, is de weg naar Zidler. Alles wat zij, de ster van de Moulin Rouge, en de best duurste Courtesan bevalt, bevalt Zidler. Er wordt dus een ontmoeting tussen Christian en Satine geregeld. Ongelukkigerwijs tegelijkertijd met een ontmoeting tussen de hertog van Monroth, een groot financier en Satine, geregeld door Zidler.

De ontmoeting tussen Christian en Satine, die erg problematisch en rommelig verloopt en vol verwarringen zit, markeert het begin van een passionele, maar tragisch gedoemde liefdesaffaire tussen de twee. Maar Christian is niet de enige die als een blok voor Satine is gevallen, ook de hertog is helemaal weg van haar. En hij heeft iets wat Christian niet heeft: geld.
Met een jaloerse hertog die achter de relatie van Christian en Satine dreigt te komen, Zidler die dat probeert te verijdelen, en de keuze die Satine moet maken, begint alles te lijken op de musical waar ze mee bezig zijn. Diezelfde musical is het decor voor de finale van de film.