UMI Z; Smartphone met prima specificaties

4. Camera, conclusie & reacties

Camera:

De camera op het toestel is een 13 MP Samsung sensor. UMI heeft volgens de reclame uitingen de nodige moeite in de camera gestopt, maar dit is waarschijnlijk vooral gericht op de proversie van het toestel; die ook andere camerasensors bevat. De camera van de UMI Z (niet pro) is dan ook niets om over naar huis te schrijven. 

De camera app werkt prima en er is gelukkig afgestapt van de ouderwets aanvoelende Mediatek interface. De nieuwe app geeft snelle instellingen voor onder andere iso, witbalans en een aantal andere mogelijkheden. Daarnaast is er ondersteuning voor 4K video aanwezig.  

Umi Z camera 1

Umi Z camera focus 4

Umi Z camera 5

Umi Z camera 6

Umi Z camera lowlight
Low light

Umi Z camera front
Front facing camera

Voorlopige conclusie: 

De UMI Z lijkt op papier een prima toestel. Ook de eerste ervaringen sluiten daar op aan, de snelheid van het toestel lijkt dik in orde, even als de batterij. 

Natuurlijk zijn er nog wel de nodige dingen aan te merken op het toestel, zo is de camera nog zeker niet wat het moet zijn en is het afwachten wat de GPS prestaties zijn van het toestel (eerste fix was snel, verder niet getest). Ook de softwareondersteuning is nog afwachten. 

Wat we wel kunnen stellen is dat het toestel erg snel is. En voor de snelheid en hoeveelheid RAM heeft de UMI Z een prima prijs. Daarnaast is er een redelijk goed LCD scherm aanwezig.

Helaas is er na zo'n korte tijd met het toestel niet veel meer te vertellen. Binnenkort ontvangen wij de UMIDIGI Z pro, die bijna iedentiek is aan de UMI Z, Van die UMIDIGI Z pro zal wel een volledige review verschijnen. 

Mocht je daarop niet kunnen wachten, dan kun je de site van UMI checken voor de verkooppunten