Automobilist geeft gas bij blokkade-actie pro-Palestinademonstranten

Pro-Palestinademonstranten hebben de Roetersstraat nabij het Roeterseilandcampus van de UvA te Amsterdam geblokkeerd. Ter hoogte van bioscoop Kriterion zitten tientallen actievoerders op de weg. Doorgaand verkeer kan er niet langs, wat leidde tot een incident met een automobilist. De man in de auto werd tegengehouden door een groep demonstranten. De auto reed hard achteruit waardoor een demonstrant, die vermoedelijk op de auto leunde, op straat viel. Daarna gaf de bestuurder even gas richting de toegesnelde demonstranten. Zo meldt AT5.

De man in auto ging er daarna achteruit vandoor. Het lijkt erop dat de gevallen actievoerder niet gewond is geraakt. De demonstranten willen AT5 niet te woord staan. 

Trams staan ook te wachten tot ze er weer langs kunnen. De actievoerders slaan ook op auto's die er langs willen, zo nu en dan gaan ze in gesprek met automobilisten. Duidelijk is dat ze niet willen dat er verkeer door mag rijden.

Het gaat vermoedelijk voor een deel om dezelfde groep krakers die zo'n drie weken lang bivakkeerden in een woning aan Achter Oosteinde, nabij het Frederiksplein. Vanmiddag gaven ze gehoor aan een vordering van de politie om het kraakpand te verlaten.

De politie heeft nog geen opdracht gekregen om de demonstratie te ontbinden.