De beste mogulskiërs ter wereld zijn volle bak bezig met hun World Cup-seizoen, inclusief Nederlandse deelname. Dit weekeinde werd in het Franse Alpe d'Huez alweer het derde World Cup-weekeinde van de winter gehouden, tijd voor een kort overzicht dus.

Ruka moguls, vrouwen
De Australische Jakara Anthony begon het seizoen uitermate lekker: met 84,18 punten pakte ze in de openingswedstrijd de winst, voor de Amerikaanse tiener Elizabeth Lemley (79,68) en diens landgenote Olivia Giaccio (76,35). Janneke Berghuis werd in de kwalificaties 32e en ging dus niet door naar de knockoutfase.

Ruka moguls, mannen
De Canadees Mikael Kingsbury domineert de sport al vele jaren, maar hij begon níet met een overwinning: met 79,08 punten in de tweede finale moest hij genoegen nemen met plek drie. Met 79,88 punten was de Zweed Walter Wallberg beter, maar de winst ging naar Japan: Ikuma Horishima scoorde 82,68 punten en de overwinning.

Idre Fjäll moguls, vrouwen
Anthony zette haar seizoen lekker door: met 79,74 punten in de finale pakte ze ook in wedstrijd twee de winst. Dit keer ging de tweede plek met 72,42 punten naar de Japanse Rino Yanagimoto, voor de 72,16 punten van Giaccio. Janneke Berghuis werd in de kwalificaties 28e, twee plekken beter dan zusje Laura Berghuis.

Idre Fjäll moguls, mannen
Kingsbury werkte zich in de tweede wedstrijd alweer op naar zijn troon: met 85,02 punten in de finale pakte hij ruimschoots de overwinning. De Amerikaan Nick Page werd met 79,55 punten tweede, welgeteld 0,02 punten voor de jonge Zweed Filip Gravenfors. Horishima ging in de finale onderuit en moest het zo doen met plek zes.

Idre Fjäll dual moguls, vrouwen
Anthony moest het doen met een optreden in de kleine finale, maar daarin wist ze wel af te rekenen met de Japanse Hinako Tomitaka, die een flinke fout maakte. In de finale stond Yanagimoto tegenover Jaelin Kauf en het was de Amerikaanse die daarin met 26-9 de overwinning pakte - zeven juryleden mogen per duel elk vijf punten verdelen. Laura Berghuis ging er in de tweede ronde uit tegen Anthony, Janneke Berghuis ging niet van start.

Idre Fjäll dual moguls, mannen
Horishima had weer een podium te pakken: in de kleine finale won hij met 20-15 van Wallberg. Een andere Zweed, Rasmus Stegfeldt, schopte het verrassend tot de finale, maar daarin was Kingsbury te sterk, hoewel het nog wel spannend was: 20-15, maar Stegfeldt pakte met plek twee wel zijn eerste World Cup-podium ooit.

Alpe d'Huez moguls, vrouwen
Wederom was er niemand die Anthony kon kloppen: met 79,98 punten in de finale scoorde ze haar derde opeenvolgende zege op de moguls. Kauf eindigde met 75,64 punten als tweede, landgenote Giaccio completeerde met 74,82 punten het podium. Janneke Berghuis eindigde in de kwalificatie als 24e, Laura Berghuis werd 30e.

Alpe d'Huez moguls, mannen
Ook in de Franse Alpen kon niemand weerstand bieden aan Kingsbury: met 86,55 punten was hij in de finale een klasse apart. Landgenoot Elliot Vaillancourt wist met 77,44 punten en plek twee naar zijn eerste World Cup-podium te skiën, Horishima zat er met 77,23 punten nét achter op plek drie.

Alpe d'Huez dual moguls, vrouwen
Een Amerikaans onderonsje in de kleine finale, waarin Alli Macuga met 34-1 te sterk was voor Tess Johnson. Anthony stond dit keer in de grote finale en daarin greep ze gelijk de winst: 20-15 tegen Giaccio. Janneke Berghuis ging er in ronde twee uit tegen Macuga, Laura Berghuis werd in de achtste finales uitgeschakeld door Giaccio.

Alpe d'Huez dual moguls, mannen
De kleine finale werd een Canadees onderonsje: Kingsbury was daarin te sterk voor Louis-David Chalifoux, die de finish niet haalde. De grote finale werd juist een Zweeds onderonsje, maar werd ook niet spannend: Stegfeldt finishte niet en zo ging de overwinning naar Wallberg.