AZ houdt hoop op volgende ronde in Conference League na magere zege tegen Zrinjski

AZ mag na een 1-0 overwinning op HSK Zrinjski hoop houden op een vervolg in de Conference League. Aston Villa moest dan later op de avond wel winnen van Legia Warschau. Alleen bij een overwinning van de Engelsen kon AZ een vervolg geven in de Conference League.

AZ moest winnen van HSK Zrinjski op hoop te houden op een vervolg in de Conference League. De Alkmaarders hadden in de eerste wedstrijd in de groepsfase nog met 4-3 verloren van de Bosnische club nadat het met 0-3 voorstond. In de eerste helft had AZ wel het overwicht tegen de Bosniërs en na twintig minuten dacht de thuisploeg een penalty te krijgen na hands. Maar na minutenlang overleg tussen de scheidsrechter en de VAR werd besloten om geen strafschop te geven.

In de tweede helft kreeg AZ wél een strafschop. Vangelis Pavlidis werd licht aangeraakt, maar dat was voldoende om de bal op de penaltystip te leggen en die werd benut door de Griekse spits. In het vervolg van de wedstrijd kreeg AZ kansen om de score te verdubbelen, maar bleef het 1-0. Genoeg om de drie punten in Alkmaar te houden en is het te hopen voor de Alkmaarse club dat donderdagavond Aston Villa weet te winnen van Legia Warschau.