Alvarado wint wereldbekercross bij terugkeer Pieterse

Ceylin del Carmen Alvarado heeft voor het tweede weekend op rij een wereldbekerwedstrijd veldrijden gewonnen. In het Franse Troyes won ze voor Puck Pieterse, die in Frankrijk haar rentree maakte in het veld. Lucinda Brand maakte het podium vol.

Puck Pieterse maakte na enkele weken rust weer haar rentree in het veld en de Nederlandse kende direct een goede start. De Nederlandse kampioene zette direct de rest onder druk en alleen Ceylin del Carmen Alvarado kon met moeite aanpikken bij Pieterse.

Na een paar foutjes van Alvarado kreeg Pieterse een voorsprong van tien seconden en hield dat enige tijd vast, maar met nog drie rondes te gaan reed Alvarado weer naar Pieterse toe. Ze sloot aan bij Pieterse en liet de Nederlandse kampioene ook direct achter. Pieterse probeerde nog wel aan te sluiten, maar Alvarado reed onbedreigd naar de overwinning in Troyes, voor Pieterse. Lucinda Brand werd op een kleine minuut derde.

Voor Alvarado was het haar tweede zege op rij in de wereldbeker en ze gaat daarmee ruim aan de leiding voor Fem van Empel en Zoe Bäckstedt.