F1: Verstappen zegeviert in sprintrace in Brazilië

Max Verstappen heeft de sprintrace voor de Grand Prix van Brazilië op zijn naam geschreven. De Nederlander wist na 24 ronden Lando Norris en Sergio Perez voor te blijven. Laatstgenoemde deed in de strijd om plek twee in het kampioenschap goede zaken door uit te lopen op Lewis Hamilton die slechts zevende werd. De race werd gekenmerkt door fraaie stevige duels waarbij de coureurs elkaar net genoeg ruimte gunden.

Norris startte de sprintrace vanaf de eerste positie, waarbij hij net als zestien andere rijders op de zachte banden vertrok. Alleen de rijders van Haas en Logan Sargeant vertrokken met de mediums. Verstappen nam vanaf positie twee direct de leiding over, voor Norris en Russell die teamgenoot Hamilton in zijn nek wist. Sergio Perez viel terug van plek drie naar vijf, terwijl Oscar Piastri ook iets terugviel doordat hij even wijd ging. Russell vond nog in de eerste momentum door ook Norris te passeren voor plek twee.

In de beginfase liepen Verstappen, Russell en Norris weg bij Hamilton die het gevecht met Perez aan moest gaan. De Mexicaan wist de Brit na drie rondjes te passeren voor plek vier, waarna Charles Leclerc snel mee wilde klappen. Iets naar voren wist Norris de tweede positie weer van Russell over te nemen.

Perez waagde na zeven ronden een eerste inhaalpoging op de derde positie van Russell. De Mexicaan slaagde hierin, maar ging te diep de eerste bocht in, waarna Russell terug kon slaan. Twee ronden later was de actie van Perez wel succesvol en was de Red Bull-coureur terug op zijn startpositie. Ook om plek acht was een felle strijd tussen Carlos Sainz en Daniel Ricciardo die elkaar meermalen passeerden. Oscar Piastri profiteerde hiervan door plek negen over te nemen van Ricciardo. Daarachter streden Pierre Gasly en Fernando Alonso hard tegen elkaar, met Alonso als uiteindelijke winnaar.

In de slotfase verloor de als vijfde rijdende Hamilton plots alle grip en kon Leclerc de positie van de Brit overnemen, waarna een ronde later Yuki Tsunoda volgde. Verder naar achteren was nog een fraai duel tusssen Alonso en Piastri dat door Piastri gewonnen werd.

Na 24 enerverende ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd, voor Norris en Perez. Russell eindigde op plek vier, voor Leclerc die Tsunoda vlak achter zich wist. Hamilton eindigde nog net op plek zeven, voor Sainz die het laatste punt meepakte en maar net Ricciardo voor wist te blijven.