Skiester Gut-Behrami wint eerste World Cup van het seizoen in Sölden

Op de Oostenrijkse Rettenbachgletsjer bij Sölden is het World Cup-seizoen voor de alpineskiërs zaterdag van start gegaan. De vrouwen kwamen in actie op de reuzenslalom, zondag is het de beurt aan de mannen.

De Italiaanse Federica Brignone was in de eerste run toch wel een klasse apart, ze pakte gelijk een halve seconde voorsprong op de Zweedse Sara Hector. Petra Vlhova uit Slowakije volgde op 0,63 seconden en ook de Zwitserse Lara Gut-Behrami (+0,73) en de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (+0,75) bleven nog binnen een seconde van Brignone - van de thuisskiesters kwam alleen Franziska Gritsch er aan te pas, zesde op 1,19 seconden.

Met de Italiaanse Marta Bassino aan de leiding opende Gritsch de top-6 in run twee, waar ze gelijk vier plekken inleverde. Shiffrin kwam 0,21 seconden tekort op Bassino, maar Gut-Behrami dook er met een prachtrun 1,19 seconden onderdoor. Vlhova was aan de finish 0,14 seconden langzamer dan de Zwitserse, Hector verloor met 1,10 seconden achterstand twee plekken. Brignone mocht het vervolgens afmaken, maar dat lukte nét niet: ze kwam 0,02 seconden tekort. Gut-Behrami pakte zo de eerste zege van de winter, voor Brignone en Vlhova.