Mountainbikester Pieterse 2e in shorttrack in Snowshoe, ontketende Koretzky wint

De World Cup mountainbiken is aangekomen in de laatste fase van het seizoen, te beginnen in de Verenigde Staten. Diep in de bossen van West Virginia ligt het gehuchtje Snowshoe, waar vrijdagavond de shorttrackwedstrijden werden verreden. Zaterdagavond staat de downhill op het programma, zondag de reguliere cross-countrywedstrijden.

Vrouwen
De Britse Evie Richards had er zin in en zorgde al vrij vroeg voor een hoog tempo, waardoor de groep in haar wiel beetje bij beetje uit elkaar viel. Halverwege konden alleen Puck Pieterse, de Australische Rebecca Henderson, Loana Lecomte uit Frankrijk en de Italiaanse Martina Berta nog een beetje volgen, maar Lecomte en Berta zakten er toch doorheen. Richards liet de rest achter en pakte een overtuigende zege, Pieterse verschalkte Henderson nog en werd tweede, terwijl de Zwitserse Alessandra Keller zich in de slotronde naar plek vier reed, achter Henderson. Anne Tauber en Anne Terpstra werden veertiende en vijftiende, Lotte Koopmans 33e.

Mannen
Bij de mannen bleef er juist een wat grotere groep bij elkaar, uiteindelijk waren het er zes die gezamenlijk de slotronde aan zouden vangen. De verrassende jonge Brit Charlie Aldridge opende daarbij de aanval, maar de rest kon redelijk volgen, op de Fransman Joshua Dubau na. Aldridge moest het zelf echter ook bekopen en in de slotfase ging de gashendel van de in topvorm verkerende Fransman Victor Koretzky volledig open. Alleen landgenoot Jordan Sarrou kon volgen, maar ook hij moest capituleren en dus won Koretzky, voor Sarrou, de Duitser Luca Schwarzbauer, Vlad Dascalu uit Roemenië, Aldridge en Dubau.