Tarling en Reusser Europees kampioen tijdrijden

Joshua Tarling en Marlen Reusser zijn de nieuwe Europees kampioenen in de tijdrit. Tarling was bij de mannen duidelijk de sterkste. De 19-jarige Brit won met meer dan veertig seconden voor uittredend kampioen Stefan Bissegger en Wout van Aert. Bij de vrouwen prolongeerde Reusser haar titel.

Tarling was als favoriet gestart bij het EK na zijn derde plaats op het afgelopen WK en het 19-jarige talent maakte het meer dan waar. Aan het eerste tussenpunt was hij vijf seconden sneller dan Van Aert. In het restant van de tijdrit zou Tarling alleen maar meer tijdwinst pakken en uiteindelijk won hij met meer dan veertig seconden voorsprong op Bissegger. Stefan Küng deed ook lang mee om de medailles maar kwam in de slotkilometer hard ten val.

Bij de vrouwen prolongeerde Reusser haar titel. De Zwitserse had vorige maand nog opgegeven tijdens het WK tijdrijden, maar in Emmen was ze weer in uitstekende vorm. Ze won met 43 seconden voorsprong op Anna Henderson, de Oostenrijkse Christina Schweinberger legde beslag op het brons. Nederlands kampioene Riejanne Markus kwam samen met Reusser over de finish, alleen was de Zwiterse één minuut later gestart. Markus eindigde uiteindelijk op de zevende plaats.

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com