Sabalenka stoomt door op US Open, Pegula en Jabeur onderuit

Tennisster Aryna Sabalenka blijft indruk maken op de US Open. In New York is de Wit-Russische als tweede geplaatst en tot nu toe wint ze elke set, waarin ze maximaal drie games per set inlevert. Daar kwam in de achtste finales geen verandering in: de Russische Daria Kasatkina (14) werd met 6-1, 6-3 aan de kant geschoven.

Sabalenka speelt in de kwartfinales tegen de jonge Chinese Zheng Qinwen, die nooit eerder de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi bereikte. De als 23e geplaatste Zheng deed dat met een verrassend soepele overwinning op de als vijfde geplaatste Tunesische Ons Jabeur, die met 6-2, 6-4 het onderspit dolf.

Ook voor de nummer drie van de plaatsingslijst, de Amerikaanse Jessica Pegula, is het toernooi voorbij. In de achtste finales was ze niet opgewassen tegen haar landgenote Madison Keys (17), die met 6-1, 6-3 een flinke maat te groot was.

Keys' volgende opponente is de Tsjechische Marketa Vondrousova, als negende geplaatst. Zij had het aanvankelijk flink lastig met de Amerikaanse Peyton Stearns, maar maakte vervolgens toch een einde aan het droomtoernooi van de Amerikaanse: 6-7 (3), 6-3, 6-2.