Philipsen sprint naar zege in openingsrit Renewi Tour

Jasper Philipsen heeft de openingsrit in de Renewi Tour gewonnen. De Belgische sprinter van Alpecin-Deceuninck was in de Belgisch-Nederlandse wielerronde de snelste voor Tim Merlier en Olav Kooij. Philipsen is door de zege ook de eerste leider.

De eerste etappe in de Renewi Tour was er een vlakke rit van ruim 180 kilometer met aankomst in het Belgische Ardooie. Met topsprinters aan de start als Jasper Philipsen, Tim Merlier, Olav Kooij en Dylan Groenewegen werd dan ook in de openingsetappe een sprint verwacht.

In het begin van de rit reden vijf renners weg uit het peloton en kregen een mooie voorsprong, maar het peloton had de kopgroep altijd onder controle. Na de groene kilometer waar Alessandro Covi de meeste bonificatieseconden wist te pakken, werd de kopgroep ingerekend en kon er in Ardooie gesprint worden voor de overwinning. Daarin was Philipsen duidelijk de sterkste. De winnaar van de groene trui in de Tour de France won voor Merlier en Kooij. De Belgische topsprinter is ook de eerste leider in Renewi Tour.

Results powered by FirstCycling.com