Rublev naar kwartfinales Wimbledon, Safiullin stunt

Tennisser Andrey Rublev heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De als zevende geplaatste Rus rekende in een spannende vijfsetter af met Alexander Bublik uit Kazachstan: 7-5, 6-3, 6-7 (6), 6-7 (5), 6-4. Het is voor de 25-jarige Rublev alweer de achtste keer dat hij de kwartfinales haalt op een Grand Slam-toernooi, maar de halve finales bereikte hij nog altijd nooit.

Tegen wie Rublev het in de kwartfinales op moet nemen is nog niet bekend. De als tweede geplaatste zevenvoudig kampioen Novak Djokovic won de eerste twee sets met 7-6 (6) van de als zeventiende geplaatste Pool Hubert Hurkacz, waarna de wedstrijd zondagavond gestaakt moest worden - maandag gaat men daar weer verder.

De Italiaan Jannik Sinner stoomde ondertussen lekker door richting de laatste acht. De nummer acht van de plaatsingslijst won met 7-6 (4), 6-4, 6-3 van de Colombiaan Daniel Galan. Sinner speelt in de kwartfinales tegen de Russische verrassing Roman Safiullin, die met 3-6, 6-3, 6-1, 6-3 verrassend overtuigend afrekende met de als 26e geplaatste Canadees Denis Shapovalov - Safiullin kwam tot nu nooit verder dan de tweede ronde op een Grand Slam-toernooi.

De laatste derderondepartij moest ook nog afgemaakt worden, maar werd niet echt spannend: de Bulgaar Grigor Dimitrov (21) won met 6-2, 6-3, 6-2 opmerkelijk simpel van de Amerikaan Frances Tiafoe (10).