Pieterse Europees kampioen mountainbike

Puck Pieterse domineert op de mountainbike. Nadat de 21-jarige Nederlandse dit seizoen al twee wereldbekers wist te winnen pakte ze vandaag de Europese titel op de mountainbike. Ze won voor de Oostenrijkse Mona Mitterwallner en de Zwitserse Sina Frei.

Pieterse was voorafgaand aan het EK de favoriete voor de winst nadat ze de laatste wereldbeker had gewonnen en in de openingsronde maakte ze dat direct waar. Ondanks twee kleine haperingen op de mountainbike reed ze in de openingsronde al direct weg bij de concurrentie. In eerste instantie bleef Pauline Ferrand-Prévot nog even bij, maar zakte al snel naar achteren.

Daarna probeerde de Zwitserse Jolanda Neff het gat naar Pieterse te dichten, ze kwam van een halve minuut terug tot tien seconden, daarna zakte ook Neff terug. Uiteindelijk was het Mona Mitterwallner die Pieterse het dichtst kon benaderen. De Oostenrijkse finishte als enige binnen de halve minuut van Pieterse.

Naast Pieterse reden ook nog Anne Terpstra en Fem van Empel in de top tien. Terpstra eindigde op de zesde plaats en Van Empel kwam na een sterk tweede deel als tiende over de finish.