Mountainbikester Pieterse 2e op shorttrack in World Cup, Terpstra 4e

In het Oostenrijkse Leogang komt deze week de World Cup mountainbiken in actie. Vrijdagavond werden daar de shorttrackwedstrijden afgewerkt en dat gebeurde op een beduidend zwaarder parcours dan doorgaans het geval is in die korte, felle discipline.

Vrouwen
De jonge Nederlandse Puck Pieterse zat er weer bijzonder goed bij in het begin van de race en kreeg alleen de Britse Evie Richards en de Franse wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot met zich mee. Richards moest afhaken, waarna Pieterse en de Française duelleerden om de winst. In de slotronde trok Ferrand Prevot op een zware klim nog eens extra door en dat gaf de doorslag: Ferrand Prevot won de race, Pieterse finishte als tweede en Richards hield Anne Terpstra nog net van de derde plek - Anne Tauber kwam er dit keer niet aan te pas en finishte als 22e.

Mannen
Bij de mannen bleef lange tijd een grotere groep samen, tot de Belg Jens Schuermans een verrassende versnelling plaatste. Jordan Sarrou kon volgen en in de laatste fase van de wedstrijd ging de Fransman erop en erover, er was geen houden aan. Sarrou won de race, de Duitser Luca Schwarzbauer reed nog naar de tweede plek en de verrassende Let Martins Blums - rijdend voor het KMC-team van Bart Brentjens - sprintte voor Schuermans naar plek drie.