Swiatek met halve wedstrijd naar herhaling Roland Garros-finale

Tennisster Iga Swiatek heeft zich nog altijd bepaald niet bovenmatig in moeten spannen op Roland Garros. De Poolse nummer één van de wereld en titelverdedigster won haar eerste drie wedstrijden in twee sets - met twee keer 6-4 en vier keer 6-0 - en zag in de achtste finales hoe de Oekraïnse Lesia Tsurenko bij een 5-1 stand voor Swiatek ziek op moest geven.

In de kwartfinales mag Swiatek het op gaan nemen tegen de eerste die haar mogelijk wat tegenstand kan bieden. De Amerikaanse Coco Gauff, als zesde geplaatst, stond vorig jaar in de finale tegen Swiatek, hoewel eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze er met 6-1, 6-3 stevig af ging. In de achtste finales won de Amerikaanse met 7-5, 6-2 van Anna Karolina Schmiedlova uit Slowakije, dus ze krijgt een herkansing.

Beatriz Haddad Maia (14) uit Brazilië en de Spaanse Sara Sorribes Tormo maakten er een marathonpartij van, met bijna vier uur werd het zelfs de langste vrouwenwedstrijd van het hele jaar. Nadat ze set één verloor ging de winst met 6-7 (3), 6-3, 7-5 naar Haddad Maia, die daarmee de eerste Braziliaanse kwartfinaliste op een Grand Slam-toernooi is sinds de legendarische veelvoudig Grand Slam-winnares Maria Bueno in 1968.

In de kwartfinales staat Haddad Maia tegenover de Tunesische Ons Jabeur (7). Die had het wat minder moeilijk, de Amerikaanse Bernarda Pera werd met 6-3, 6-1 vakkundig aan de kant geschoven.