Roland Garros: Sabalenka door, Oekra´nse tegenstandster weigert handenschudden

Tennisster Aryna Sabalenka heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De Wit-Russische winnares van de Australian Open dit jaar, als tweede geplaatst, rekende met 6-3, 6-2 soepel af met de Oekraïnse Marta Kostyuk, die - zoals ze sinds begin vorig jaar met elke Russische en Wit-Russische tegenstandster doet - weigerde Sabalenka de hand te schudden alvorens af te druipen richting kleedkamers.

De als derde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula stuurde landgenote Danielle Collins met 6-4, 6-2 naar huis, terwijl de Russische Daria Kasatkina met 6-3, 6-4 vrij simpel won van Jule Niemeier uit Duitsland. Kasatkina's als vijftiende geplaatste landgenote Liudmila Samsonova maakte gehakt van de Oekraïns-Amerikaanse Katie Volynets, die bij god's gratie nog een game wist te winnen: 6-0, 6-1.

Met Maria Sakkari sneuvelde ook de eerste grote naam van het toernooi: de als achtste geplaatste Griekse, twee jaar geleden goed voor een plek in de halve finales, werd door de Tsjechische Karolina Muchova met 7-6 (5), 7-5 naar huis gestuurd.