Verstappen en Alonso bovenaan in Australische trainingen

In Albert Park in Melbourne zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië verreden. De eerste training werd verreden in prima omstandigheden, bij de tweede training begon het te regenen - dat zette daarna vooral door naar de Formule 2-kwalificatie.

In de eerste training had Max Verstappen schakel- en remproblemen en maakte hij een uitstapje in het grind, maar hij was wél de snelste en met enige afstand ook: Lewis Hamilton volgde de Red Bull-coureur op 0,433 seconden, voor Verstappen's teamgenoot Sergio Perez (+0,503), terwijl ook Aston Martin-coureur Fernando Alonso (+0,527) en Charles Leclerc in de Ferrari (+0,588) er goed bij stonden. De sessie kende verder wel flink wat problemen, zo werkte de GPS niet lekker, waardoor posities op de baan niet goed doorgegeven konden worden en er veel bijna-botsingen waren.

De tweede training kende weer een drukke baan in het begin, want er zat regen aan te komen. Alonso noteerde een snelle tijd en dat was het moment waarop het begon te regenen, waardoor die tijd niet meer verbroken werd. Leclerc volgde op 0,445 seconden, Verstappen reed op 0,615 seconden de derde tijd.

Zaterdagochtend om 07.00 uur Nederlandse tijd wordt de kwalificatie verreden in Melbourne.