Griekspoor verovert eerste ATP-titel in India

Tallon Griekspoor is het jaar uitstekend begonnen. De 26-jarige Nederlandse tennisser was in de finale in het Indiase Pune te sterk voor de Fransman Benjamin Bonzi: 4-6, 7-5 en 6-3. Voor Griekspoor is het zijn eerste titel op ATP-niveau.

In de eerste set ging het gelijk op tussen de beide tennissers. Zowel Bonzi als Griekspoor kwamen probleemloos hun servicegames door, maar op 4-5 in het voordeel van de Fransman ging het fout voor de Nederlander. Mede door twee dubbele fouten verloor hij de servicegame en ook direct de set.

In het begin van de tweede set had Griekspoor het lastig in zijn servicegames, maar behield wel steeds zijn servicegame, waardoor de 26-jarige Nederlander in de wedstrijd bleef. Gedurende de set kreeg Griekspoor wat meer grip op de service van Bonzi en na eerder in de set een aantal breakpunten te hebben gehad brak hij de service van de Fransman op 5-5, waarna hij de set vervolgens uit serveerde.

In de derde set wist Griekspoor Bonzi snel te breaken bij 1-1. De Nederlander zou de breakvoorsprong behouden en bij 5-3 brak Griekspoor nogmaals en boekte daarmee zijn eerste toernooizege op ATP-niveau. Door de zege in het Indiase Pune stijgt hij van de 95ste plaats naar de 61ste plaats op de wereldranking.