NFL: Cowboys halen uit in vierde kwart, Vikings bijna in playoffs na moeizame zege

Een dagje later dan gebruikelijk, maar dat mag de pret niet drukken: de dertiende speelweek van de NFL is achter de rug en de playoffs beginnen in de buurt te komen. Nog geen enkele ploeg heeft het ticket definitief in de handen, maar dat gaat niet lang meer duren.

Dallas Cowboys - Indianapolis Colts
De Cowboys naderen de playoffs, maar thuis tegen de Colts hadden quarterback Dak Prescott en co het aanvankelijk zeker niet makkelijk. Onder meer een touchdown van Ashton Dulin na een 14-yard pass van quarterback Matt Ryan brachten de Colts op voorsprong en hoewel de Cowboys ook in de wedstrijd kwamen, werd een groot verschil niet gemaakt: Alec Pierce werd in Q3 bereikt door Ryan en zorgde voor 21-19.

Met twee punten voorsprong kwamen de Cowboys op gang in het vierde kwart en dat ging bepaald niet voorzichtig. Prescott bereikte Michael Gallup voor een 3-yard touchdown, in de eerstvolgende drive van de Colts pikte Malik Hooker de bal op voor een 38-yard fumble return en een paar minuten later tekende Tony Pollard voor een 30-yard rushing touchdown. Ezekiel Elliott en Malik Davis scoorden ook nog en zo stond het ineens 54-19, na maar liefst 33 punten in het laatste kwart voor de Cowboys.

Minnesota Vikings - New York Jets
De Vikings staan er ook lekker voor in het playoffplaatje, maar tegen de Jets was het toch lastiger dan gedacht. De thuisploeg begon nog wel erg lekker: twee field goals van Greg Joseph en tussendoor nog touchdowns van Dalvin Cook en Alexander Mattison. Jets-kicker Greg Zuerlein trapte in Q1 en Q2 een keertje raak, waardoor de schade bij rust nog meeviel voor de bezoekers: 20-6.

Van touchdowns hadden de Jets geen kaas gegeven, maar met nog eens twee rake trappen van Zuerlein in Q3, één in Q4 en geen antwoord van de Vikings kwamen de Jets toch terug naar 20-15. Vikings-quarterback Kirk Cousins wist Justin Jefferson dan toch te bedienen voor een touchdown, en een late score van Mike White namens de Jets kon de ommekeer niet meer compleet maken: 27-22 en de Vikings zijn nog één zege verwijderd van een playoffplekje en winst in de NFC North.