Lawson oppermachtig in F2-sprintrace Paul Ricard

Op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet is zaterdagavond de sprintrace in de Formule 2 afgewerkt. Dat kende wat opvallende momenten in de slotfase, hoewel het een uur na de finish nog geen straffen op had geleverd.

Jehan Daruvala had de poleposition in handen, naast mede-Red Bull-junior Liam Lawson en voor Marcus Armstrong, Jüri Vips, Felipe Drugovich en Theo Pourchaire - Richard Verschoor mocht als elfde vertrekken, maar bleef met problemen staan en eindigde nog vóór de start al in de pitstraat.

Daruvala kende een prima start en nam de leiding, voor Armstrong, Lawson, Pourchaire en Drugovich, terwijl Vips terugviel naar de achtste plek. Lawson ging na een paar ronden langs Armstrong, terwijl Pourchaire een succesvolle aanval deed op de vierde plek van Drugovich, die op zijn beurt Jack Doohan achter zich had.

Richting de helft van de race kwamen Enzo Fittipaldi en Calan Williams met elkaar in de clinch, wat voor een safety car-situatie zorgde. Daarna duurde het heel even, maar vijf ronden voor het einde plaatste Lawson met succes een aanval op de leiding van Daruvala.

De Indiër kreeg niet veel later Armstrong naast zich en daarbij schoot hij rechtdoor. Pourchaire probeerde te profiteren en zette Armstrong opzij, waarna Drugovich en Doohan profiteerden van de situatie. Daruvala en Pourchaire reden nog wel op plek twee en drie, maar hadden mogelijk een straf boven het hoofd hangen.

Lawson had er allemaal niks mee te maken en reed naar een uitstekende overwinning, Daruvala en Pourchaire finishten als tweede en derde, voor Drugovich en Doohan.