Samenvattingen Eredivisie ook komende drie seizoenen bij de NOS

De samenvattingen van de Eredivisie zijn ook de komende drie jaar bij de NOS te zien. De huidige overeenkomst met Eredivisie Media & Marketing (EMM) liep af en is nu verlengd. Het loopt nu tot en met het seizoen 2024/2025. Hetzelfde geldt voor de live-verslaggeving op de radio bij NOS Langs de Lijn.

Op vrijdag, zaterdag en zondag zal in Studio Sport de samenvattingen en nabeschouwingen te zien zijn. Ook online zullen de beelden terug te vinden zijn. Het voetbalweekend wordt traditioneel zondagavond afgesloten in Studio Voetbal. Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, is uiteraard blij met de nieuwe overeenkomst. "De Eredivisie is en blijft de belangrijkste competitie voor de Nederlandse voetballiefhebber. Met onze uitzendingen bereiken we wekelijks zo'n vier miljoen mensen. Die belangstelling geeft de relevantie aan die het logisch maakt dat we als NOS en publieke omroep ook de komende drie seizoenen voor het Nederlands publiek het eredivisiebaken zijn."

Ook EMM-directeur Frank Rutten is verheugd met de verlenging van de langdurige samenwerking. "Uitstekend nieuws voor alle eredivisieliefhebbers dat ieders favoriete club ook de komende jaren op de vertrouwde wijze gevolgd kan worden. Niet alleen live bij ESPN, maar ook via de populaire eredivisie-uitzendingen van Studio Sport, op de radio in Langs de Lijn en steeds uitgebreider via de online-kanalen."

De samenvattingen van de Eredivisie-duels worden al sinds jaar en dag uitgezonden bij de NOS. In 2005 raakte de omroep de rechten echter kwijt aan Talpa. In het seizoen 2008/09 keerden de samenvattingen weer terug bij de NOS. In 2025 kan er wel weer een grote opschudding plaatsvinden. In de zomer van dat jaar loopt de huidige verbintenis van de Eredivisie met ESPN af. Dan is alles weer open op het gebied van de Nederlandse voetbalrechten.