Granado slaat dubbelslag in MotoE-opening Spanje

Tijdens de Grand Prix van Spanje voor de motoren is ook het nieuwe seizoen in de elektrische raceklasse van start gegaan, de MotoE. Op het circuit van Jerez werden gedurende het weekeinde twee races afgewerkt, waarbij het er zo nu en dan stevig aan toe ging.

Race één
Miquel Pons vertrok vanaf poleposition, met Hector Garzo en Mattia Casadei naast hem en Eric Granado, Dominique Aegerter en Matteo Ferrari op de tweede rij. Na de eerste ronde had Casadei de leiding in handen, Garzo en Pons volgden en Granado voerde het achtervolgende groepje aan.

Garzo nam de leiding over van Casadei, terwijl Granado aan kwam sluiten bij de top-3. De Braziliaan ging in de tweede helft voorbij Pons naar plek drie, terwijl er voor hem flink geknokt werd om de leiding. Daar profiteerde Granado van: hij nam Garzo te grazen en pakte plek twee.

Casadei kwam ook onder vuur te liggen en dat pakte niet goed uit: Pons raakte hem en de Italiaan ging onderuit, waarbij Granado de leiding kon pakken. Pons kreeg een long-lap-penalty voor zijn actie, terwijl Aegerter hem passeerde. Granado ging er met de winst vandoor, voor Aegerter en Ferrari - Pons zakte naar plek acht.

Race twee
De startopstelling was hetzelfde als die voor race één en dit keer was het Aegerter die in de chaotische openingsfase de leiding pakte, voor Pons, Hikari Okubu, Garzo, Casadei en Granado. Pons pakte niet veel later de leiding over, terwijl Granado door kon schuiven naar de derde plek, achter Aegerter.

Met drie ronden te gaan schoof Garzo tegen het asfalt, terwijl hij probeerde om Casadei achter zich te houden. Ondertussen werd er in de slotronde hard geknokt om de winst, waarbij Pons de leiding kwijt raakte aan Aegerter, maar ook weer langszij kwam. Granado was ook nog niet klaar: hij pakte plek twee en schoof langs Pons naar de leiding.

De Braziliaan leek zijn timing weer perfect op orde te hebben en dat was inderdaad het geval: hij pakte de winst, voor Pons en Casadei, die op het laatste moment nog langs Aegerter wipte.