FOK! Wat een weer: meer zon, maar beslist niet aangenaam!

winterbanner

Goeie!  

Afgelopen nacht kwam het zelfs hier eventjes tot dichte mist, maar na een tijdje trok die ook weer snel op. Vandaag kwam dan mijn beloofde zwakke storing over. Voordat het zover was klaarde het hier nog even heel verrassend op en scheen de zon een uurtje. Daarna trok het snel dicht. Uiteindelijk trok er een smalle band met wat lichte regen over het land. Althans, als je het regen kon noemen. De straat was net nat toen het alweer droog werd. Dus meer dan een paar tienden mm is er niet gevallen. In het binnenland kwam men lokaal wel tot 1 mm of ietsjes meer, maar ook dat zet uiteraard geen zoden aan de dijk.

Inmiddels beginnen de opklaringen binnen te trekken en zal het de komende uren behoorlijk gaan afkoelen. Op dit moment is er op de radar niet veel te beleven, maar ik denk dat er zich geleidelijk aan wel wat buien gaan vormen. In de loop van de nacht kan er zeker in het noordoosten ook wat hagel of natte sneeuw vallen. De buien lijken echter niet actief genoeg om voor een wit landschap te zorgen. 

Tijdens opklaringen komt het kwik rond of iets onder het vriespunt te liggen. Hierdoor is er kans op gladheid. Ook de kans hierop is in de noordelijke helft het grootst.

Morgen krijgen we een uitermate onstuimige dag voorgeschoteld. De noordwestenwind neemt toe naar vrij krachtig in het binnenland tot krachtig of hard aan zee. Door deze wind zal de 5 graden die we morgen halen aanvoelen als rond het vriespunt. Erg onaangenaam dus.

Het goede nieuws komt van het zonnetje. We krijgen allemaal met opklaringen te maken, en daardoor ziet het er toch wat vriendelijker uit dan de laatste tijd. Droog blijft het echter niet, want er draven ook een aantal buien op. In het noorden en oosten kunnen die een winters karakter aannemen met hagel en natte sneeuw. Onweer sluit ik vrijwel uit. In het zuidwesten lijkt het overigens op de meeste plaatsen droog te blijven.

Ook vrijdag vallen er nog een paar buien. De temperatuur loopt dan weer wat op. 

Eet smakelijk!  

Volle maan in Castricum (Foto: DJMO)
Ondanks de mist was de volle maan soms goed te zien, zoals hier in C astricum. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!