Minstens 70 doden na meerdere tornado's in het midden van de Verenigde Staten

Zo'n 19 tornado's trokken vandaag over het midden van de Verenigde Staten en hebben tientallen mensen het leven gekost. De gouverneur van de staat Kentucky heeft het over minstens zeventig doden, maar hij gaf aan te verwachten dat het dodental gaat oplopen tot boven de honderd. Ook in de staten Illinois en Arkansas zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Zo meldt RTL Nieuws.

Veel doden zijn gevallen door het instorten van een dak van een kaarsenfabriek in Mayfield. Er zouden 100 mensen aanwezig zijn geweest in de kaarsenfabriek op het moment dat het dak instortte. De gouverneur van Kentucky heeft in zijn staat de noodtoestand uitgeroepen en hulp gevraagd aan Washington.

De tornado's lieten een spoor van verwoesting achter in de staten Arkansas, Tennessee, Kentucky, Mississippi en Missouri. Uit al deze staten komen meerdere meldingen over schade en mensen die vastzitten in gebouwen. 

In Illinois is een magazijn van Amazon verwoest door een tornado, een onbekend aantal mensen liggen nog bedolven onder het puin. Men vreest dat ook hier meerdere doden zijn gevallen. Reddingsploegen zijn nog bezig met het doorzoeken van het puin. Kranen en graafmachines worden gebruikt om het puin te helpen verplaatsen.

Een tornado trof vrijdagavond het verpleeghuis Monette Manor in Arkansas, hierbij kwam één persoon om het leven. Twintig andere mensen kwamen binnen vast te zitten toen het gebouw instortte. Vijf mensen liepen hierdoor ernstige verwondingen op en een aantal anderen raakten licht gewond.