FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 december 2021

Canadese vrouwen winnen wederom ploegachtervolging

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary hebben de Canadese vrouwen de ploegachtervolging gewonnen. Maltais, Blondin en Weidemann schaatsten met 2.52,06 een nieuw baanrecord. Canada won ook de eerste twee wereldbekerwedstrijden.

Japan, met de zusjes Takagi en Sato, werd tweede. China werd verrassend derde.

Nederland kwam met het gelegenheidstrio Anema, Vijn en in 't Hof aan de start. Zij eindigden als zesde.

Uitslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft onderaan in de eredivisie uitstekende zaken gedaan. Tegen de nummer laatst PEC Zwolle wonnen de Limburgers met 0-1 dankzij een blunder van Kostas Lamprou en gaat het Sparta voorbij in de eredivisie stand.

Lamprou keepte een uur lang een uitstekende wedstrijd, maar ging bij de enige doelpunt van de wedstrijd zwaar in de fout. De keeper van PEC leek een makkelijke vangbal te maken, maar de bal gleed door zijn handen, waarna de bal voor de voeten voor Nigel Lonwijk viel die binnenschoot.

Daarna probeerde Zwolle het wel, maar veel zit er niet in de ploeg en de situatie van Zwolle lijkt uitzichtloos. Na zestien wedstrijd staat PEC nog maar op zes punten en hebben de Zwollenaren een achterstand van zes punten op de nummer zestien.

PEC Zwolle

0 - 1

Fortuna Sittard

     64' Lonwijk
 
 Gele kaart: Kastaneer, Nakayama, (PEC Zwolle), Lonwijk,Pinto, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d. Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Kersten (v.d.Berg/ 85)
Nakayama
Voet
v.d.Belt (Landu/85)
Reijnders
Strieder (Lagsir/73)
M.de Wit
Kastaneer
Huiberts (Pabai/26)
Adzic (Tedic/73)
  v.Osch
Tirpan (Pinto/ 80)
Lonwijk
Samaris
Janssen
Cox
Tekie
Duarte
Rienstra
Seuntjens
Flemming

Hoolwerf verrast met winst op massastart

Bart Hoolwerf heeft op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary de massastart voor mannen gewonnen. Dankzij een slimme aanval aan het begin van de race kwam hij als winnaar over de meet.

Het waren Hoolwerf en de Duitser Rhijnen die een gat sloegen met de rest van het veld. Janicki probeerde zich bij hen aan te sluiten, maar de voorsprong van het duo was inmiddels al tien tellen. In de groep daarachter was het Jansman die de boel een beetje dicht hield. Met nog vier ronden te gaan versnelde Hoolwerf, Rhijnen kon de Nederlander niet meer volgen. Daarachter kwam het peloton niet meer terug al wisten ze wel wat van de achterstand goed te maken. Hoolwerf kwam ondertussen als winnaar over de meet.

Doordat Hoolwerf vandaag wel de finale bereikte en daarin ook finishte mag ons land het maximaal aantal van achttien schaatsers afvaardigen naar de Olympische Spelen komend jaar.

Hamilton: "Verstappen heeft deze pole dubbel en dwars verdiend"

Lewis Hamilton was vanmiddag onder de indruk van het rondje waarmee Max Verstappen de pole position veiligstelde. Na afloop van de kwalificatie werd de Britse wereldkampioen ook nog eens getrakteerd op boegeroep door de toeschouwers op de tribunes. Hamilton liet zich niet van de wijs brengen en weet wat hem morgen te doen staat.

"Allereerst wil ik zeggen dat het mooi is om hier zoveel mensen te zien. Ondanks het boegeroep vind ik het fijn om hier zoveel mensen gezond en wel te zien", aldus de Mercedes-coureur direct na de kwalificatie, zo lezen we op Motorsport.com.

"Max heeft gewoon een geweldige ronde gereden. We konden op het einde gewoon niet aan die tijd komen. In de vrije trainingen zag het er nog heel goed uit, maar we hadden gewoon geen antwoord op dat rondje. Het was een fantastische ronde van hem", zo bekende Hamilton.

De tweede plaats was ook het maximaal haalbare zo vertelde de Brit. Hij had ook niet sneller gekund, zo gaf hij toe. "In mijn eerste poging verloor ik wat tijd in bocht vijf, maar die laatste ronde was foutloos. Ik kon gewoon niet harder. Ik weet niet of het met het opwarmen van de banden of wat dan ook te maken heeft, maar die tijd die Max reed kon ik gewoon niet rijden vandaag. Hij heeft deze pole dubbel en dwars verdiend."

Ondanks het mislopen van de pole heeft Hamilton vertrouwen in de race van morgen. "We bevinden ons denk ik in een goede positie met de banden voor morgen. Ik hoop dan ook dat we een goede race kunnen hebben. Of ik teleurgesteld ben? Nee, ik sta nog steeds op de eerste startrij en hebben het verschil in banden. Ik ben in ieder geval wel blij dat ik hem nu tenminste kan zien. Daarna zien we wel weer verder"

Kodaira verslaat Bowe op 1.000m

Nao Kodaira heeft bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary de 1.000 meter voor vrouwen gewonnen. De Japanse kwam tot 1.12,51.

Op drie honderdsten achterstand werd Brittany Bowe derde. Olga Fatkulina eindigde als derde in 1.13,15. Overigens deed Miho  Takagi niet mee.

Voor Nederland stonden Letitia de Jong en Lotte van Beek aan de start. Van Beek schaatste naar 1.14,65, De Jong kwam in 1.14,86 over de finish.

Uitslag sc Heerenveen - Sparta Rotterdam

Sparta, dat een roerige week kende met onder meer het vertrek van technisch directeur Henk van Stee, heeft gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. In Heerenveen bleef het 0-0.

Beide ploegen speelden slordig. Geregeld volgde er een zwakke pass op een goede actie. De Rotterdammers waren in de eerste helft iets beter, maar kansen waren er amper. De grootste kans was voor Thy die over schoot na een corner.

Ook na de rust was het niveau van de wedstrijd niet hoog. Derde doelman Coremans,die op het laatste moment de geblesseerde Van Leer verving, hield Sparta op de been met een paar reddingen. Al moet wel worden gezegd dat beide keepers niet echt serieus getest werden.

sc Heerenveen

0 - 0

Sparta Rotterdam

 
 Gele kaart: Bakker, Kaib, (sc Heerenveen),
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d. Laan
 
Opstelling:   Opstelling:
Mous
v.Ewijk
v.Beek
Bakker
Kaib
Madsen
Halilovic (Nygren/ 76)
J.Veerman
Musaba (Al Hajj/46)
H.Veerman
F.Stevanovic (De Jong/64)
  Coremans
Masouras (Jans/ 73)
Vriends
Beugelsdijk
Auassar
Pinto (Meijers/79)
Osman (Goudmijn/65)
Abels
Smeets
Thy (Engels/79)
Emegha (V.v.Crooy/72)

Biatleet Kühn schiet winst weg, Zweedse vrouwen domineren

De World Cup biatlon is deze week in Hochfilzen en in de Oostenrijkse sneeuw was het zaterdag weer tijd voor twee mooie wedstrijden. De mannen werkten een achtervolging af, de vrouwen een estafette - zondag is het programma weer omgekeerd.

Achtervolging mannen
Na zijn winst in de sprint mocht Johannes Kühn als eerste vertrekken, de Duitser had veertien seconden voorsprong op de Zweed Martin Ponsiluoma, 21 seconden op Anton Smolski uit Wit-Rusland en 22 seconden op de Rus Alexander Loginov. Verder startten ook de Noor Tarjei Bø (+0:23) en de Fransen Emilien Jacquelin (+0:24) en Quentin Fillon Maillet (+0:25) nog binnen een halve minuut van Kühn.

Kühn kwam foutloos door de twee liggende schietbeurten en behield zo de leiding, Jacquelin, Bø, Loginov, Fillon Maillet - die één foutje goed moest maken - en de Zweed Sebastian Samuelsson vormden de achtervolgende groep. Ook in staande positie begon Kühn met vijf treffers, terwijl Fillon Maillet zich met vijf rake schoten los wist te werken van zijn groepsgenoten - landgenoot Simon Desthieux kwam vanaf plek 24 opzetten naar de derde plek.

Op weg naar de laatste schietbeurt sloot Fillon Maillet aan bij Kühn, die toch zijn bekende euvel boven liet komen: drie missers in de laatste schietbeurt. Fillon Maillet trof alles en kon op weg naar de winst, Jacquelin schoot ook sterk en werkte zich los van de rest op weg naar plek twee, voor de van plek 32 komende Oostenrijker Felix Leitner - goed voor twintig treffers - en onder meer Bø.

De overwinning van Fillon Maillet kwam uiteraard niet meer in gevaar, zijn eerste van de winter was een feit. Jacquelin kon overtuigend de tweede plek verzilveren, terwijl om plek drie gevochten werd. Een furieuze sprint met Bø en Samuelsson leek Desthieux naar een geheel Frans podium te helpen, maar Samuelsson bleek toch een millimeter eerder bij de finish te zijn en werd derde.

Estafette vrouwen
Linn Persson en Lisa Vittozzi werkten zich namens Zweden en Italië los van de rest, waarna ze de stokjes overgaven aan Anna Magnusson en Samuela Comola. Op zo'n vijftien seconden volgden Polen en Zwitserland, waar Monika Hojnisz-Starega en Irene Cadurisch teamgenotes Kamila Zuk en Lena Häcki op pad stuurden - een groep van zeven achtervolgende landen zat op veertig tellen.

Met sterk schieten en goed langlaufen hielp Anaïs Chevalier-Bouchet Frankrijk naar de leiding, waarna zus Chloe Chevalier op gang werd gestuurd. Magnusson hield Zweden keurig in de strijd en gaf het door aan Elvira Öberg, terwijl Oostenrijk dankzij Lisa Theresa Hauser ook in de strijd lag - Julia Schwaiger was daar de volgende. Het verrassende Estland lag op een strakke vierde plek na fraaie optredens van Regina Oja en Tuuli Tomingas, Zwitserland en Rusland volgden op veertig seconden.

Öberg zette een bijzonder indrukwekkend optreden neer en bracht Zweden soeverein naar de leiding, waardoor zus Hanna Öberg het af mocht maken. Schwaiger volgde voor Oostenrijk op maar liefst anderhalve minuut en gaf het over aan Christina Rieder, kort gevolgd door Rusland en Frankrijk, waar Uliana Nigmatullina en Chloe Chevalier respectievelijk Kristina Reztsova en Justine Braisaz-Bouchet op pad stuurden voor het slotstuk.

In de liggende schietbeurt was er voor Öberg niks aan de hand, maar voor Braisaz wel: ze had al haar extra patronen nodig en moest Reztsova laten gaan. Bij de laatste schietbeurt, met alle tijd van de wereld, slaagde Öberg er toch in een strafronde nodig te hebben, maar Reztsova moest nog schieten toen ze daar al uit kwam. De Russische had alsnog 36 seconden achterstand, Braisaz en de Duitse Franziska Preuss streden op een dikke minuut om de derde plek.

De Zweedse winst kwam uiteindelijk niet meer in gevaar, Öberg kon opgelucht ademhalen. Reztsova haalde de uiterst knappe tweede plek voor Rusland binnen, Braisaz was Preuss in de slotronde de baas en hielp Frankrijk zo toch nog het podium op.

Verstappen: "Ik ben hier ongelofelijk blij mee"

Na een enerverende kwalificatie vanmiddag mag Max Verstappen morgen vanaf pole position starten bij de Grand Prix van Abu Dhabi. Met sterk teamwork en een goede ronde wist de Nederlander Lewis Hamilton achter zich te houden en daarmee is de eerste slag in de strijd om de wereldtitel geslagen.

"Het is een geweldig gevoel. We hebben de auto zeker verbeterd in de kwalificatie, want tot dusverre was het weekend een beetje wisselend. Ik ben hier ongelofelijk blij mee. Dit is natuurlijk wat we wilden, maar het is nooit makkelijk gezien de vorm van Mercedes in de afgelopen races. Nu kijk ik uit naar morgen, want dat is het belangrijkste", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander start morgen op de rode, zachtere band terwijl Hamilton op de hardere gele band van start gaat. Verstappen ziet hier geen nadeel in. "Het was wel het plan om op de medium compound banden te starten, maar ik blokkeerde op een rare manier in de eerste bocht. Ik voelde mij echter goed op beide banden. Mijn long runs op de zachte banden waren prima en in de avond is het wat koeler dus dat maakt het wat makkelijker voor de zachte banden. Het is erg belangrijk om een goede start te hebben en van daaruit zullen we proberen weg te rijden en onze eigen race te rijden. We zullen ons best doen en dan zien we waar we eindigen"

Terwijl bij de fans de zenuwen door de keel gieren blijft Verstappen rustig in de zinderende titelstrijd. "Ik was erg relaxed toen ik aan de kwalificatie begon. Ik weet dat ik altijd mijn uiterste best doe en ik weet dat mijn team mij altijd de best mogelijke auto geeft. We doen dat al het hele jaar en vandaag werkte dat erg goed."

Verstappen: "Ik ben hier ongelofelijk blij mee" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Ik ben hier ongelofelijk blij mee" (Getty Images / Red Bull Content Pool)

Mantia wederom de snelste op 1.500m

Joey Mantia heeft op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary de 1.500 meter voor mannen gewonnen. De Amerikaan, die vorige week ook de beste was in Salt Lake City, bleef met 1.41,86 als enige onder de 1.42.

De nog maar 21-jaar oude Canadees Connor Howe werd verrassend tweede in 1.42,42. De Noor Allan Dahl Johansson schaatste met 1.43,27 naar de derde plaats.

Thomas Krol, Kjeld Nuis en Patrick Roest ontbreken in Calgary. Er deden wel twee andere Nederlanders mee: Marcel Bosker (1.44,83) en Louis Hollaar (1.45.76), maar die konden geen rol van betekenis spelen.

Golikova snelt naar winst op 500m

Op dag twee van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Canadese Calgary heeft Angelina Golikova de tweede 500 meter voor vrouwen van dit weekend gewonnen. De Russin schaatste met 36,66 een nieuw Russisch en persoonlijk record.

Nao Kodaira werd tweede in 36,76. Erin Jackson, die de eerste vier wereldbekerwedstrijden 500 meter dit seizoen won, eindigde nu als derde in 36,92.

Olga Fatkulina, die gisteren de eerste 500 meter van dit weekend won, ontbrak. Ze wil zich richten op de 1.000 meter later vanavond.

Zowel Michelle de Jong als Dione Voskamp schaatsten een nieuwe persoonlijk record. De Jong kwam tot 37,52 (12e), Voskamp schaatste naar 37,57. (13e). De derde Nederlandse Marrit Fledderus eindigde als vijftiende in 37,90.

Yekaterina Aidova won de 500 meter in de B groep. Ze klokte een tijd van 37,71.

Uitslag FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Voor het eerst in vijf thuisduels is FC Utrecht er niet in geslaagd te winnen. Vanavond werd het 0-0 tegen Go Ahead Eagles.

De thuisploeg domineerde de wedstrijd. Go Ahead verdedigde echter solide en speelde in een 5-3-2 systeem. Voor rust waren er kansen voor onder meer Balk en Gustafson. Na rust waren Ramselaar en Ter Avest onder anderen gevaarlijk. Go Ahead kreeg een kans via Lidberg maar de inzet werd gestopt door doelman Oelschlägel die de licht geblesseerde Paes verving. Zeven minuten voor tijd was Dalmau dicht bij een doelpunt, maar de spits van FC Utrecht kopte de bal tegen de lat.

FC Utrecht

0 - 0

Go Ahead Eagles

 
 Gele kaart: Maher, (FC Utrecht), Deijl, (Go Ahead Eagles)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 00
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Oelschlägel
Ter Avest
v.d.Hoorn
v.d.Maarel
Zagre (Warmerdam/ 60)
Maher
Ramselaar
Timber
Gustafson (Mallahi/79)
Douvikas (Dalmau/60)
Balk (v.d.Streek/60)
  Hahn
Lucassen (Kuipers/80)
Idzes
Kramer
J.Bakker
Deijl
Brouwers
Rommens
Oratmangoen (Heil/89)
Cordoba (Botos/80)
Lidberg (Mulenga/80)

Handbalsters zorgen met monsterscore op Kazachstan voor nieuw record

De Nederlandse handbalsters houden dankzij een ruime overwinning op Kazachstan zicht op de kwartfinale van het WK. In Spanje wonnen ze met maar liefst 61-15 en werkten ze goed aan het doelsaldo.

In de strijd om een plaats bij de eerste twee in de hoofdgroep moet Oranje concurrenten Noorwegen of Zweden voor blijven. Door het eerdere gelijkspel tegen Zweden lijkt doelsaldo de doorslag te gaan geven in deze poule en moest er vandaag aan het doelsaldo worden gewerkt tegen Kazachstan.

Bij rust stond het 27-9 in het voordeel van Oranje en was een grote score in de maak en in de tweede helft liep het nog beter bij het Nederlands handbalteam en werd de score uitgediept naar 61-15. Dat was voor Oranje de grootste uitslag ooit in de geschiedenis van het Nederlandse handbal. Bo van Wetering was topscorer aan Nederlandse kant met achttien treffers. Dione Housheer had met veertien doelpunten ook een groot aandeel in de ruime zege.

Zo blijft Oranje ongeslagen in Spanje en komt het op zeven punten. Met veel interesse gaat het Nederlands team kijken naar het duel van vanavond tussen groepsgenoten Zweden (vijf punten) en Noorwegen (zes). Op maandag neemt Nederland het zelf op tegen Noorwegen.

Kerstdorp in Leeuwarden volledig vernield: poten onder rendieren kapotgeslagen

Het vrolijkste kerstdorp van Nederland is in rouw gedompeld. Vandalen hebben vannacht in Leeuwarden vernielingen aangericht in een levensgrote kerststal in de wijk Wielenpôlle. De twee rendieren en andere decoraties zijn gesloopt.

Buurtbewoners zijn verbijsterd, toen één van hen haar deur uitstapte, zag ze de rendieren op de grond liggen. "De poten waren er letterlijk af getrapt en de geweien waren in wel tien stukjes gebroken. De grond zakte onder mijn voeten vandaan.” Zo meldt de Gelderlander.

Asielcrisis duurt voort, staatssecretaris verplicht gemeenten nu tot opvang

Het kabinet is begonnen met het aanwijzen van gemeenten die verplicht asielzoekers moeten gaan opvangen. Zo meldt het AD.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol schreef aan de Tweede Kamer dat ze ‘verdergaande maatregelen’ moet nemen omdat ze in december nog zeker tweeduizend opvangplekken nodig heeft. ‘De tot nu toe gevolgde werkwijze volstaat niet langer. Dat betekent dat er maatregelen genomen moeten worden die garantie geven op extra opvangplekken’, meldt de brief. Anders bestaat het risico dat vluchtelingen op straat moeten slapen.

Tweetal valt zes meter naar beneden bij optuigen kerstboom

Twee personen zijn zaterdag aan het eind van de middag ernstig gewond geraakt bij het versieren van een gigantische kerstboom. Dit gebeurde aan De Wildbaan in Ootmarsum.

Het tweetal waren vanuit een hijskraan een kerstboom van zes meter hoog aan het versieren. Door nog onbekende oorzaak kieperde het bakje waar ze instonden omver. Volgens getuigen zijn twee mannen met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De plaats van het ongeval is door de politie afgezet. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. De kraanmachinist is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. 

Minstens 70 doden na meerdere tornado's in het midden van de Verenigde Staten

Zo'n 19 tornado's trokken vandaag over het midden van de Verenigde Staten en hebben tientallen mensen het leven gekost. De gouverneur van de staat Kentucky heeft het over minstens zeventig doden, maar hij gaf aan te verwachten dat het dodental gaat oplopen tot boven de honderd. Ook in de staten Illinois en Arkansas zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Zo meldt RTL Nieuws.

Veel doden zijn gevallen door het instorten van een dak van een kaarsenfabriek in Mayfield. Er zouden 100 mensen aanwezig zijn geweest in de kaarsenfabriek op het moment dat het dak instortte. De gouverneur van Kentucky heeft in zijn staat de noodtoestand uitgeroepen en hulp gevraagd aan Washington.

De tornado's lieten een spoor van verwoesting achter in de staten Arkansas, Tennessee, Kentucky, Mississippi en Missouri. Uit al deze staten komen meerdere meldingen over schade en mensen die vastzitten in gebouwen. 

In Illinois is een magazijn van Amazon verwoest door een tornado, een onbekend aantal mensen liggen nog bedolven onder het puin. Men vreest dat ook hier meerdere doden zijn gevallen. Reddingsploegen zijn nog bezig met het doorzoeken van het puin. Kranen en graafmachines worden gebruikt om het puin te helpen verplaatsen.

Een tornado trof vrijdagavond het verpleeghuis Monette Manor in Arkansas, hierbij kwam één persoon om het leven. Twintig andere mensen kwamen binnen vast te zitten toen het gebouw instortte. Vijf mensen liepen hierdoor ernstige verwondingen op en een aantal anderen raakten licht gewond. 

Weer dubbelslag voor freestyleskiër Burov

De beste aerialsskiërs van de wereld waren dit weekeinde wederom actief in het Finse Ruka. Daar werd ook het tweede World Cup-weekeinde van de winter afgewerkt, met twee individuele wedstrijd en wederom een gemengde teamwedstrijd.

Mannen
Maxim Burov won de beide openingswedstrijden een week eerder en ook dit keer was hij ongenaakbaar. In de eerste wedstrijd scoorde hij in de finale met een back-full-full-double-full 133,48 punten, wat hem weer de winst opleverde. Jia Zongyang uit China kwam met een back-full-double-full-full tot 129,21 punten, voor de 123,98 van zijn landgenoot Qi Guangpu en diens back-double-full-full-full.

In de tweede wedstrijd, een dag later, was de winst wederom voor Burov. Hij liet eenzelfde sprong zien als vrijdag en kwam dit keer tot 133,03 punten. Noé Roth uit Zwitserland toonde een back-double-full-full-full en kreeg 128,51 punten, één honderdste van een punt meer dan de back-double-full-full-double-full van landgenoot Pirmin Werner.

Vrouwen
Anastasiya Novosad is al bijna tien jaar van de partij in de World Cup, maar de 28-jarige Oekraïnse won nog nooit...tot vrijdag. Met een back-double-full-full en 98,70 punten was ze niet te verslaan, alleen de Chinese Xu Mengtao kwam met een back-lay-full-full (91,83) in de buurt. Veterane Olga Polyuk maakte het Oekraïnse feest compleet met plek drie en 79,75 punten voor haar back-lay-full - haar eerste podiumplek in bijna vijftien jaar aan World Cup-wedstrijden.

De Oekraïnse dames kwamen er zaterdag niet aan te pas, maar dit keer was het feest in het Australische team. Veteranen Danielle Scott en Laura Peel waren met 102,93 en 99,37 punten het sterkst dankzij respectievelijk een back-double-full-full en een zeldzame back-full-tuck-full. Xu werd met 98,28 punten nu derde met een back-lay-full-full.

Teams
Met Xu, Qi en Sun Jiaxu - goed voor 354,87 punten - was China veruit het sterkst in de teamfinale, waarin teams bestaan uit één vrouw en twee mannen. Winter Vinecki, Christopher Lillis en Justin Schoenefeld sprongen 315,66 punten bij elkaar voor de VS, Novosad pakte met Dmytro Kotovsyi en de 'oude' Oleksandr Abramenko de derde plek met 303,07 punten.

FOK! Wat een weer: mist en regen

herfstbanner

Het is vandaag grijs en er zijn perioden met motregen en regen. Vooral in het noorden kan het mistig zijn. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar maandag valt in het noorden nog af en toe motregen. Het blijft bewolkt. De minima lopen uiteen van 10°C aan de kust tot 7°C in het oosten en de zuidwestenwind is matig, langs de kust soms vrij krachtig.

Maandag overdag blijft het bewolkt en is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt ca. 9°C bij een matige, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtige, zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

In het Sauerland was er wel sneeuw. Zoals je op deze foto kunt zien (Foto: qltel)
In het Sauerland was er wel sneeuw. Zoals je op deze foto kunt zien (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Dubbelzege voor schansspringster Kramer in World Cup

In het Duitse Klingenthal zijn de beste schansspringers ter wereld dit weekeinde actief in de World Cup. De mannen komen zaterdag en zondag in actie, de vrouwen sprongen hun wedstrijden op vrijdag en zaterdag al.

Vrijdag
Het was spannend na de eerste ronde, waarin Marita Kramer de beste sprong noteerde. De Nederlandse Oostenrijkse werd echter op de voet gevolgd door Silje Opseth uit Noorwegen, waarna de gaten wel wat groter werden. De Sloveense teamgenotes Ursa Bogataj en Nika Kriznar voerden de rest van het veld aan, de Japanse Sara Takanashi stond op plek vijf.

Takanashi verdedigde haar positie in elk geval in de finaleronde, Kriznar sprong daar voorbij en landgenote Bogataj was op haar beurt ook weer een stap beter. Opseth opende de strijd om de winst door de leiding over te nemen, waarna het aan Kramer was. Het was spannend, maar zij hield net stand en pakte haar derde overwinning van de winter.

Zaterdag
Opnieuw was Kramer in de eerste ronde de beste, maar dit keer was het verschil behoorlijk fors. Opseth stond wel weer op de tweede plek, met Katharina Althaus uit Duitsland en Bogataj vlak achter haar. Takanashi stond opnieuw vijfde, maar wel al op dusdanige achterstand dat het podium redelijk uit zicht leek te zijn.

Takanashi kende een dijk van een sprong in de finaleronde, waarmee ze Bogataj passeerde. Althaus bleef de Japanse nog wel voor en was dus zeker van een podiumplek, maar Opseth ging er vervolgens wel overheen. Wederom mocht Kramer het afmaken en de overmacht werd alleen maar groter: ze won met groot vertoon van macht, voor Opseth en Althaus.

Vijfde wereldtitel voor biljartlegende Dick Jaspers

Dick Jaspers heeft voor de vijfde keer in zijn glanzende carrière de wereldtitel in het driebanden veroverd. De 56-jarige driebandlegende uit Brabant bleef in Egypte in een spannende finale de Turk Murat Naci Coklu net de baas. De nummer één van de wereld zegevierde in Sharm-El-Sheikh met 50-47.

Al meerdere decennia staat Jaspers aan de wereldtop. 2000, 2004, 2011 en 2018 wist hij ook al de wereldtitel te veroveren. Eerder op de dag had Jaspers in de halve finales gewonnen van de Duitser Martin Horn (50-45). Coklu won zijn halve finale van Marco Zanetti (50-47).

Jaspers won in de zomer van dit jaar in Zuid-Korea ook al de World Grand Prix. Die titel was goed voor een bedrag van bijna 75.000 euro. Volgens de Nederlandse biljartbond KNBB was dat voor Jaspers de hoogste winstpremie ooit.

In de WK-finale tegen Coklu kwam Jaspers al snel 8-2 voor, maar mede dankzij een serie van zes caramboles in de achtste beurt nam de Turkse biljarter de leiding over (8-9). Jaspers kwam 10-15 achter, vocht zich terug en kwam 25-23 voor. De Turk leek op weg naar de winst, maar bij een stand van 26-37 toonde de Nederlandse topper zijn mentale veerkracht en zijn grote kwaliteit.

Jaspers maakte in de 23e beurt veertien punten op rij (40-38) waarna beide finalisten elkaar in de beslissende fase niet veel meer toegaven. Uiteindelijk bleek Jaspers over de sterkste zenuwen en de meeste ervaring te beschikken. Hij finishte na 32 beurten met een gemiddelde van 1.562, net iets hoger dan oud-Europees kampioen Coklu (1.516).

Jaspers mag 20.000 euro bijschrijven en hij versterkte tevens zijn positie als nummer één van de wereld. Volgens de KNBB eerde de Flying Dutchman met zijn vijfde WK-triomf zijn onlangs overleden vader, die zijn grootste fan was.

Snowboardcrosser Hämmerle wint in thuisdorp, De Blois vroeg uitgeschakeld

De World Cup snowboardcross streek dit weekeinde neer in het Oostenrijkse Montafon. Daar werden een individuele wedstrijd en een teamwedstrijd afgewerkt, zonder Nederlands succes: Glenn de Blois sneuvelde in de achtste finales.

Vrouwen
De Britse Charlotte Bankes en Belle Brockhoff uit Australië stonden in de finale, naast de Française Chloe Trespeuch en de toch wel verrassende Canadese Meryeta Odine. Bankes en Brockhoff kenden de beste start, maar Trespeuch en Odine schoven rap langs de Britse.

Toch kwam Bankes weer terug en pakte ze zelfs de leiding. Die stond ze niet meer af: Brockhoff kwam nét tekort en werd tweede, Trespeuch completeerde het podium en Odine greep naast de tweede podiumplaats uit haar nog jonge carrière.

Mannen
Met Martin Nörl en - voor het eerst - Umito Kirchwehm had Duitsland twee finalisten, Nick Baumgartner stond er namens de VS en het thuisdorp kon juichen voor Alessandro Hämmerle. De beste start was voor Nörl, met Hämmerle op de tweede plek en Baumgartner met Kirchwehm erachter.

Halverwege de finale schoof Nörl vanaf de leidende positie onderuit, waarbij hij ook teamgenoot Kirchwehm hinderde. Hämmerle profiteerde en pakte de overwinning in zijn eigen dorp, enkele millimeters voor Baumgartner en met Kirchwehm voor het eerst op het schavot op plek drie.

Beelden van de individuele wedstrijden zijn hier te kijken.

Teams
In de gemengde teamwedstrijden stonden duo's met één man en één vrouw aan de start, waarbij de mannen eerst in actie kwamen en de vrouwen startten met het verschil van de mannen. In de finale zagen we Jarryd Hughes en Belle Brockhoff voor Australië, Lorenzo Sommariva en Michela Moioli voor Italië, het Franse duo Quentin Sodogas/Chloe Trespeuch en Jan Kubicik/Eva Samkova namens Tsjechië.

Hughes ging onderuit en Kubicik kon het niet bijbenen, waardoor Sommariva en Sodogas een mooie voorsprong op konden bouwen. Moioli verloor een flink deel van de voorsprong, maar hield wel vol en pakte de winst. Samkova kwam knap opzetten naar een verrassende tweede plek voor de Tsjechen, maar leek zich bij de finish te bezeren. Trespeuch troefde Brockhoff af in de strijd om de derde plek.

F1: Verstappen pakt poleposition in Abu Dhabi

Max Verstappen heeft de poleposition gepakt voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Nederlander was op het Yas Marina-circuit met een tijd van 1.22,109 flink sneller dan titelrivaal Lewis Hamilton en Lando Norris.

Het viel in de kwalificatie op dat Red Bull Racing direct naar buiten ging en er veel coureurs die meerdere snelle rondetijden achter elkaar reden. Het was net als in de vorige races dat het in de slotfase weer stuivertje wisselen was. Kimi Räikkönen viel in zijn laatste Formule 1-race al direct buiten de boot, net als de Williamsen van Nicholas Latifi en George Russell en de Haas-coureurs Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

In Q2 gingen vrijwel alle coureurs op mediums naar buiten. Verstappen maakte in zijn tweede ronde een foutje, waardoor hij een vlakke kant op de band had en op zachte banden nog een run moest doen. Hierdoor starten hij en teamgenoot Sergio Perez op de zachte banden, terwijl de Mercedessen van Hamilton en Valtteri Bottas op mediums rijden en de rest op zacht, omdat de andere coureurs het niet redden op mediums. De tweede run zorgde voor veel stuivertje wisselen en op het laatste moment vielen Fernando Alonso, Pierre Gasly, Lance Stroll, Antonio Giovinazzi en Sebastian Vettel konden uitstappen.

Perez en Verstappen openden het bal in het derde deel, waarbij Perez de Nederlander een perfecte slipstream gaf. Verstappen klokte met een 1.22,109 de absoluut snelste tijd van het weekend waarmee Red Bull Mercedes een flinke draai om de oren gaf. Hamilton kwam een halve seconde tekort, terwijl Bottas daar niet bij in de buurt kwam.

In de tweede run verbeterde Hamilton zich nog naar een 1.22,4 maar dit was niet voldoende om Verstappen van de tiende poleposition van het seizoen af te houden. Norris greep op het laatste moment plek drie, voor Perez, Carlos Sainz, Bottas, Charles Leclerc, Yuki Tsunoda, Esteban Ocon en Daniel Ricciardo.

Van Ranst doneert de 4000 euro van Engel aan vaccinprogramma UNICEF

De Belgische viroloog Marc van Ranst gaat de 4000 euro schadevergoeding die hij van Willem Engel, de voorman van actiegroep Viruswaarheid, krijgt doneren aan het Covax-programma van UNICEF. Covax wordt gebruikt om armere landen die zelf geen coronavaccins kunnen betalen toch van vaccins te voorzien.

Willem Engel is door een Belgische rechter veroordeeld tot het betalen van 4000 euro schadevergoeding aan Van Ranst. De Nederlander en de Belg hebben regelmatig aanvaringen op Twitter. 

Zie ook: Willem Engel verliest wederom rechtszaak tegen Marc van Ranst

OMT-advies: huidige coronamaatregelen niet versoepelen

Het Outbreak Management Team adviseert om de huidige coronamaatregelen te verlengen.  Zo meldt RTL Nieuws.

Gisteravond heeft het OMT vergaderd over de huidige coronasituatie in ons land, morgenmiddag wordt hun advies besproken besproken op het Catshuis met de meest betrokken bewindslieden.

Volgens de OMT-leden is het nu niet nodig om strengere maatregelen in te voeren, maar is er ook geen ruimte om nu al te versoepelen. De experts zijn bezorgd over de oprukkende omikronvariant.

Deze variant is veel besmettelijker en dat kan mogelijk een nieuwe stijging in de ziekenhuisopnames tot gevolg hebben.

Aankomende dinsdag houden Mark Rutte en Hugo de Jonge om 19.00 uur een persconferentie.

Het nutteloze feitje van de dag: Wereldkampioen F1 met een 0,5 punt

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Dit weekend staat de spannende ontknoping van het Formule 1-seizoen op het programma in Abu Dhabi. Lewis Hamilton en Max Verstappen staan precies gelijk in punten en de titelstrijd zou zelfs gelijk kunnen eindigen waardoor de Nederlander wereldkampioen is. Maar wist je dat het WK in 1984 op slechts een half punt beslist werd? McLaren-tamgenoten Alain Prost en Niki Lauda gingen de laatste race in met verschil van 3,5 punt in het voordeel van de Oostenrijker. In die tijd was de puntenverdeling nog anders dan nu, de top 6 kreeg punten waarbij de winnaar 9 punten kreeg, de nummer 2 kreeg er 6 en de derde plek leverde 4 punten op. De rest van de top 6 kreeg 3, 2 en 1 punt.

Het weekend verliep rampzalig voor Lauda, een combinatie van mechanische problemen en een team dat meer voor de kansen van Prost leek te gaan zorgden ervoor dat hij vanaf de elfde plek moest starten, terwijl de Fransman op de tweede plek de race kon beginnen. Prost wist wat hem te doen stond, winnen en hopen dat Lauda geen tweede zou worden. Le Professeur deed wat hem te doen stond, in de 9e ronde pakte hij de kop en stond deze niet meer af, alles hing af van de race van de Oostenrijkse tweevoudig wereldkampioen.

Bij de start was Lauda voorzichtig, hij wilde de eerste rondes vooral heelhuids doorkomen en dat plan slaagde, na 2 rondjes lag hij tiende en kon de broodnodige inhaalrace beginnen. Nadat hij Patrick Tambay passeerde, kwam hij aan de staart van een vechtend groepje met Ayrton Senna, Michele Alboreto, Derek Warwick, Elio de Angelis en Stefan Johansson. Met die laatste kwam hij al meteen in de problemen, hij kwam er met geen mogelijkheid voorbij. Lauda zag geen andere mogelijkheid dan het vermogen van de McLaren omhoog te draaien met de gok dat hij aan het eind van de race brandstof tekort zou kunnen komen (bijtanken mag niet). Na talloze pogingen lukte het de Oostenrijker dan eindelijk in de 27e van de 70 te rijden rondes. Hierna volgde al snel de rest van het groepje en de teruggevallen Rosberg waardoor Lauda halverwege de race op de derde plaatst lag op 39 seconden achterstand van de broodnodige tweede plaats waar Nigel Mansell rondreed.

Een onmgelijke achterstand zou je denken maar Lauda was per ronde 1,5 seconde sneller dan de Britt en rekenkundig zou het nog moeten kunnen voor de Oostenrijker. Maar een groepje achterblijvers gooide roet in het eten waardoor de McLaren-coureur met nog 20 ronden te gaan weer 30 seconde achter Il Leone lag. Maar Lauda heeft geluk, de Lotus van Mansell lekt remvloeistof en in de 52e ronde komt er een eind aan de race van de Brit.

Lauda ligt eindelijk op de benodigde tweede plaats en draait het motorvermogen van zijn McLaren terug om brandstof te besparen maar als Senna dichterbij komt ziet de Oostenrijker zich toch genoodzaakt sneller te gaan rijden. Gelukkig voor hem haalt hij de eindstreep als tweede en weet zo, met een half punt voorsprong, zijn derde wereldtitel veilig te stellen. "De zwaarste race die ik ooit gereden heb", zo blikte Lauda vlak na de wedstrijd terug op de epische ontknoping van het WK in 1984.

Het nutteloze feitje van de dag: Wereldkampioen F1 met een half punt (WikiCommons/twm1340)
Het nutteloze feitje van de dag: Wereldkampioen F1 met een half punt (WikiCommons/twm1340)

Hamilton bovenaan in laatste training, Verstappen krijgt nieuwe achtervleugel

Lewis Hamilton heeft de laatste vrije training van het Formule 1-seizoen als snelste afgesloten. Zaterdagochtend was de Britse Mercedes-coureur de snelste op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Max Verstappen begon de training op de mediumbanden, Hamilton en vervolgens Valtteri Bottas gingen er op de zachte banden onderdoor, waarna Hamilton nog eens zeven tienden van de tijd van Bottas af wist te halen.

Ondertussen kreeg Verstappen een nieuwe achtervleugel wegens een probleem met een onderdeel van het DRS-syteem, waarna het nog altijd niet lekker ging. In de slotfase ging het beter met de Red Bull-coureur, die uiteindelijk op twee tienden van Hamilton de tweede tijd noteerde.

De Britse wereldkampioen kwam overigens nog even in de problemen, doordat hij wéér Nikita Mazepin in de weg zat. Een straf zal het vermoedelijk echter niet opleveren.

De volledige uitslag van de training is hier te vinden, de kwalificatie begint om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Groenewegen vertrekt na zes jaar bij Jumbo-Visma en gaat verder bij BikeExchange

Dylan Groenewegen vertrekt na zes jaar bij Jumbo-Visma. De Nederlandse topsprinter vertrekt naar het Australische BikeExchange. Groenewegen had nog een contract tot en met 2023, maar laat zijn contract ontbinden bij Jumbo-Visma en tekent een contract tot 2024 bij BikeExchange.

"Team Jumbo-Visma is momenteel misschien wel de beste ploeg die er is", zegt Groenewegen op de website van Jumbo-Visma. "De enige reden dat ik wegga, is het sportieve perspectief. Ik zal de Nederlanders om me heen en de Nederlandse mentaliteit misschien wel gaan missen, maar deze kans was te mooi om te laten lopen."

Groenewegen kende in zijn eerste jaren mooie successen bij de Nederlandse ploeg. In 2017 sprintte de 28-jarige Amsterdammer naar winst op de Champs-Elysées. Daarna wist hij nog drie etappes te winnen in de Tour de France. In 2020 veroorzaakte Groenewegen een zware valpartij in de Ronde van Polen, waarbij hij Fabio Jakobsen zwaar ten val bracht, waardoor hij een schorsing van negen maanden kreeg.

De klassementsambities van de ploeg zorgden ervoor dat Groenewegen als sprinter minder kansen en mogelijkheden kreeg. Het leidt nu tot een breuk. "We willen de sportieve ontwikkeling van Dylan, die de ploeg mee op de kaart heeft gezet met onder meer zijn sprintzege op de Champs-Élysées, niet belemmeren", zegt teammanager Richard Plugge. "Zijn wens om de grootste koersen te rijden is heel begrijpelijk. We hebben altijd een supergoede relatie met elkaar gehad. Daarom besloten wij mee te werken aan zijn vertrekwens. Hoe jammer ik het ook vind, want Dylan is een geweldige renner en een fijne man. Ik hoop van harte dat hij weer succesvol wordt op het hoogste podium.”

Jumbo-Visma vangt het vertrek van Groenewegen intern op. De jonge sprinters Olav Kooij en David Dekker krijgen nu volgens sportief directeur Merijn Zeeman meer kansen. 

Biatleten Kühn en Sola verrassen met eerste World Cup-zeges

In het Oostenrijkse Hochfilzen is de World Cup biatlon vrijdag vervolgd, alweer het derde wedstrijdweekeinde van de winter. Op vrijdag stonden de sprints op het programma, wat twee verrassende winnaars opleverde.

Mannen
De eerste die een rappe tijd neer wist te zetten was Johannes Kühn: de Duitser schoot zowaar slechts één keer mis, een zeldzaamheid voor de snelle langlaufer edoch matige schutter. Vervolgens zag hij de een na de ander meer schoten missen en langzamer zijn op de ski's, waardoor iedereen zich op zijn tijd stuk leek te bijten.

Martin Ponsiluoma uit Zweden, ook goed voor één misser, kwam er op veertien seconden nog het dichtst bij in de buurt, maar verder was vooral Kühn's fenomenale slotronde voor iedereen te sterk. Alexander Loginov uit Rusland leek met één misser op 22 seconden de derde plek te pakken, tot Anton Smolski foutloos bleef en anderhalve seconde sneller was: de Wit-Rus scoorde nooit beter dan een veertiende plek, maar pakte nu een podiumplek.

Vrouwen
Wit-Rusland stond er goed op bij de vrouwen, met eerst een sterk resultaat van Dzinara Alimbekava, waarna Hanna Sola de vloer aanveegde met alles en iedereen: tien treffers en razendsnel langlaufen zorgde ervoor dat ze met kop en schouders boven de rest van het veld uit zou steken, niemand kwam ook maar een beetje in de buurt van de Wit-Russische, die nooit eerder een World Cup-wedstrijd won.

Justine Braisaz-Bouchet schoot acht keer raak, maar dankzij geweldig langlaufen was de Française toch degene die nog het dichtst in de buurt kwam: tweede op 47 seconden, een paar tellen voor de Noorse Marte Olsbu Røiseland, die haar eveneens foutloze landgenote Ida Lien net van haar eerste podiumplek af kon houden.

Spurs-Rennes kan niet worden ingehaald, waardoor Vitesse mogelijk overwintert in Europa

De Conference League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais, die afgelopen donderdag vanwege een corona-uitbraak bij Spurs werd afgelast, wordt definitief niet meer gespeeld. Dat laat de Europese voetbalbond UEFA zaterdag weten.

Nadat duidelijk werd dat het duel Tottenham Hotspur en Stade Rennais donderdag niet door kon gaan heeft de UEFA geprobeerd om een andere datum te zoeken voor het duel, maar gezien het drukke programma kon die niet worden gevonden. De zaak wordt nu voorgelegd aan de disciplinaire commissie van de UEFA, die een beslissing neemt over het verdere verloop van de competitie.

De definitieve afgelasting van de wedstrijd is goed nieuws voor Vitesse, dat in de poule boven Tottenham staat, waardoor Vitesse waarschijnlijk overwintert in Europa.

Rookie Piastri pakt Formule 2-titel in derde kampioensjaar op rij

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is de eerste van drie Formule 2-races van het weekeinde verreden. Daarin kon de titel vergeven worden, een vrij waarschijnlijk scenario op voorhand.

We begonnen met Jehan Daruvala en Dan Ticktum op de eerste startrij, voor Felipe Drugovich, Liam Lawson, Theo Pourchaire en Ralph Boschung. Daruvala behield de leiding bij de start, Drugovich en Lawson schoven langs Ticktum en titelkandidaten Robert Shwartzman en Oscar Piastri gingen voorbij Pourchaire.

Voor Piastri was de opdracht duidelijk: een paar puntjes pakken en de titel was binnen, die kon hem eigenlijk überhaupt alleen nog maar ontgaan als Shwartzman níet maximaal zou scoren dit weekeinde. Zowel Piastri als Shwartzman namen Ticktum ook rap te grazen, het ging niet lekker met de Brit.

Shwartzman ging ook rap voorbij Lawson, die niet veel later gepakt werd door Piastri - de Australiër ging keurig mee met zijn Russische concurrent. Drugovich opende in de tweede helft van de race volle bak de aanval op Daruvala, maar met pijn en moeite wist de Red Bull-junior uit India zijn positie nog vast te houden.

Vier ronden voor het einde opende Piastri de aanval op Shwartzman, met succes. Daruvala en Drugovich kwamen niet meer in gevecht, de Indiër pakte de winst, en Piastri hield zijn derde plek vast en kroonde zich zo in zijn debuutseizoen tot Formule 2-kampioen. Bent Viscaal finishte als dertiende, Richard Verschoor finishte niet.

Met zijn titel laat Piastri nog maar eens zien een Formule 1-stoeltje méér dan te verdienen. Hij won in 2019 de titel in de Formule Renault Eurocup, in 2020 kroonde hij zich tot Formule 3-kampioen en met de Formule 2-titel is nu zijn derde opeenvolgende kampioenschap een feit.

FOK! Wat een weer: het kan glad en mistig zijn

herfstbanner

In het westen, midden en zuiden is het bewolkt met af en toe regen, die in Gelderland zeer lokaal aanleiding kan geven tot gladheid door ijzel. In het noorden en oosten zijn er flinke opklaringen, vriest het licht en komt plaatselijk eerst nog mist voor. Ook daar kan het vanochtend plaatselijk glad zijn. De zone met bewolking en regen trekt in de ochtend oostwaarts, waarna het van het westen uit opklaart. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het uiterste oosten tot 8°C langs de kust. De wind is in het westen en later ook elders westelijk, matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

In de avond wordt de bewolking weer dikker en tegen het einde van de avond gaat het vanuit het westen regenen.

De zuidwestenwind is matig, vlak aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur stijgt gedurende de nacht naar rond 5°C in het oosten en een graad of 10 in het westen.

Zondag overdag is het bewolkt met perioden met regen. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden en de zuidwestenwind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

In het Sauerland was er wel sneeuw. Zoals je op deze foto kunt zien (Foto: qltel)
In het Sauerland was er wel sneeuw. Zoals je op deze foto kunt zien (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

FOK!Kerstprijsvraag: 11 december

Vandaag hebben we weer een FOK!Kerstprijsvraag! Je kunt vandaag kans maken op Tokyo 2020 Olympic Games voor Nintendo Switch.

Kies uit 18 leuke sportevenementen, van tennis en voetbal tot de 100 meter sprint, basketbal en boksen: er valt altijd wel een record te verbreken of score te verbeteren. Ga voor goud zoals vele atleten dat ook deden deze zomer. Creëer je atleet, pas diens vaardigheden aan en kies de perfecte outfit. Waarom zou je genoegen nemen met standaard sportkleding als je ook als piraat, astronaut of cowboy in het middelpunt van de belangstelling kunt staan?

Enige wat moet je doen is de volgende vraag even beantwoorden. Hoeveel gouden medailles haalde nederland tijdens de olympische spelen 2021. 

Neem mij mee naar de prijsvraag! 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.