NFL: Teruggekeerde Newton en Panthers vermorzelen Cardinals

Voor de liefhebbers van de NFL keren we nog even terug naar het weekeinde, want de tiende speelweek is achter de rug. De Arizona Cardinals gingen op bezoek bij de Carolina Panthers, maar voor de ploeg met acht zeges uit negen wedstrijden pakte dat niet zo best uit.

Bij de Panthers raakte quarterback Sam Darnold onlangs geblesseerd en voor de nodige miljoenen dollars keerde men terug naar een oude bekende: Cam Newton vertrok vorig jaar na negen seizoenen naar de New England Patriots en werd vorige week woensdag na één seizoen definitief teruggehaald naar de Panthers.

Hij fungeerde officieel als backup van P.J. Walker, maar ging furieus van start: al binnen vier minuten had hij een eerste rushing touchdown te pakken in Arizona, nog geen drie minuten later gevolgd door een 2-yard touchdown pass op Robby Anderson. Zane Gonzalez trapte field goals binnen vanaf 44, 48 en 49 yards voor een 0-23 ruststand.

De Cardinals deden via een 47-yard field goal van Matt Prater iets terug, maar Chuba Hubbard rende een Panthers-touchdown binnen en Walker bezorgde de pass voor de 2-point conversion bij Terrace Marshall Jr. James Conner noteerde een touchdown voor de Cardinals, Gonzalez trapte de eindstand op 10-34 voor de Panthers.

Uitslagen NFL week 10
Miami Dolphins - Baltimore Ravens 22-10
Dallas Cowboys - Atlanta Falcons 43-3
Tennessee Titans - New Orleans Saints 23-21
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 23-17
New England Patriots - Cleveland Browns 45-7
New York Jets - Buffalo Bills 17-45
Pittsburgh Steelers - Detroit Lions 16-16 OT
Washington Football Team - Tampa Bay Buccaneers 29-19
Arizona Cardinals - Carolina Panthers 10-34
Los Angeles Chargers - Minnesota Vikings 20-27
Denver Broncos - Philadelphia Eagles 13-30
Green Bay Packers - Seattle Seahawks 17-0
Las Vegas Raiders - Kansas City Chiefs 14-41
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 31-10