FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 november 2021

Gele Hesjes willen eigen eiland voor ongevaccineerden

De Gele Hesjes zijn praktische oplossingsgerichte mensen en als recht geaarde antivaxxers, want vaccins werken niet lieten ze vandaag weten, hebben ze een oplossing voor het hele gevaccineerden vs ongevaccineerden gedoe: een eigen eiland. We wensen de Hesjes veel succes bij hun zoektocht, suggesties zijn welkom!

Random Pics van de Dag #470

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

De Jonge laat testen voor iedereen (1G) onderzoeken, maar ziet wel bezwaren

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge laat onderzoek doen naar voorstellen van GroenLinks en de ChristenUnie om iedereen, gevaccineerd of niet, altijd te vragen zich te laten testen voor toegang tot bijvoorbeeld een uitgaansgelegenheid. Maar hij plaatst wel vraagtekens bij de uitvoerbaarheid, proportionaliteit en effectiviteit.

De Jonge betwijfelt of zo’n groot aantal tests per week wel haalbaar is. “Nog afgezien van de kosten”, volgens hem naar schatting tientallen miljoenen euro’s per week. Ook vraagt hij zich af of het verdedigbaar is om van mensen die al beschermd zijn tegen het virus te vragen zich elke keer te laten testen als zij uit willen gaan. In epidemiologisch opzicht is dat volgens de minister niet nodig. Hij houdt er ook rekening mee dat meer gevaccineerden dan besluiten maar thuis te blijven. Lees verder bij Skipr.

Nieuw record aantal coronabesmettingen: 20.829 positief getesten

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 20.829 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat is het hoogste aantal ooit. Op dinsdag waren er iets meer dan 20.000 positieve tests.

Rotterdam telde de meeste bevestigde besmettingen. In de Maasstad testten 963 inwoners positief. In Amsterdam kregen 773 mensen te horen dat ze het coronavirus onder de leden hebben en in Den Haag ontvingen 612 mensen dat bericht. Daarna volgen Breda (301) en Utrecht (300). Alleen op Schiermonnikoog en Ameland en in Rozendaal testte niemand positief. Lees verder bij Skipr.

Onderzoek scheepsramp Van Imhoff

FOK! besteedde in 2017 al aandacht aan de ondergang van de Van Imhoff. Dit in een Special op de Frontpage. Nu gaat ook het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) zich meer verdiepen in de geschiedenis van het schip.

Bijna 80 jaar na dato komt er een onderzoek naar de ondergang van de Van Imhoff. Het NIMH gaat zich vanaf deze week verdiepen in de toedracht en nasleep van deze scheepsramp. Het koopvaardijschip werd op 19 januari 1942 door een Japans vliegtuig gebombardeerd. Meer dan 400 Duitse burgers kwamen om het leven.

De Nederlandse bemanning en bewakers verlieten het zinkende schip. De bijna 500 Duitse burgergeïnterneerden in het scheepsruim lieten ze achter. Meer dan 400 van hen kwamen om.

Deze burgers waren sinds mei 1940 vanwege hun Duitse afkomst in Nederlands-Indië geïnterneerd. Het was de bedoeling hen vanwege de verwachte Japanse aanval op Nederlands-Indië naar interneringskampen in Brits-Indië te brengen.

Rol van de Nederlandse staat
Het historisch onderzoek gebeurt op verzoek van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Defensie. Het richt zich onder meer op de periode van internering, de scheepsramp zelf en de nasleep voor de nabestaanden. Ook de rol van de Nederlandse staat wordt onderzocht.

Een gezicht voor de slachtoffers
Het is de bedoeling om de slachtoffers ‘een gezicht’ te geven. Daarvoor wil het NIMH samenwerken met nabestaanden. Het onderzoek neemt ongeveer 2 jaar in beslag. Naar verwachting worden de conclusies in 2024 gepresenteerd.

(foto: Ministerie van Defensie)
(foto: Ministerie van Defensie)

We gaan er allemaal aan in de trailer voor Don't Look Up

Nee, dit is niet de derde film in de Deep Impact/Armageddon-serie. Het is actueler dan dat: een 'true story' over gebeurtenissen die nog niet zijn gebeurd, beweert de trailer voor Adam McKay's nieuwe film.

In Don't Look Up negeert de (Amerikaanse, duh) overheid het nieuws dat de wereld wordt bedreigd door een op Aarde afstevenende komeet. We kunnen er niets aan doen, we dienen allemaal in paniek te geraken. Aldus de wetenschappers. Maar de wereld is meer bezig met social media dan met aandacht voor wat er echt toe doet...

Don't Look Up is geschreven en geregisseerd door Academy Award winnaar Adam McKay (The Big Short). De cast bestaat uit Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi (aka Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis, Tomer Sisley, Cate Blanchett en Meryl Streep. Vanaf 9 december kun je de film in een aantal bioscopen zien en vanaf 24 is-ie te streamen op Netflix.

Schurken genoeg in nieuwe trailer voor Spider-Man: No Way Home

De laatste Marvel-release van het jaar lijkt met elke onthulling de meest interessante van het jaar te worden. De nieuwe trailer werpt voor het eerst een blik op alle vier van de terugkerende schurken uit eerdere films.

Het lijkt er een beetje op dat een 'derde Spider-Man'-film ook meteen overladen moet worden met schurken. Sam Raimi deed dat (op aandringen van Sony) in Spider-Man 3 en één van die schurken maakt nu ook zijn opwachting in deze nieuwe trailer, naast andere tegenstanders van Spider-Man uit eerdere, non-Marvel Studios films.

Spider-Man: No Way Home, geregisseerd door Jon Watts, is de achtste live-action Spider-Man film, de derde in de Home-serie en, met andere films meegerekend, de vijfde film waarin Tom Holland de rol van Peter Parker/Spider-Man speelt. Naast Holland zien we in deze film ook Zendaya, Benedict Cumberbatch, Marisa Tomei, Jamie Foxx, Jacob Batalon, Alfred Molina en anderen. De film is vanaf 16 december in bioscopen te zien.

Vuurwerkleveranciers begonnen met leveringen

Vuurwerkleveranciers zijn begonnen met het leveren aan hun verkopers, nadat bekend is geworden dat er geen OMT-advies komt met betrekking tot oud en nieuw. Hierdoor lijkt een vuurwerkverbod wegens corona van de baan. Eerder zei OMT lid Gommers al dat het met oude jaarwisseling altijd druk is op de SEH maar dat langdurige opnames te verwaarlozen zijn.

Met nog maar 6 weken te gaan is de tijd voor verkopers om alsnog de boel klaar te krijgen klein; normaal gesproken wordt er vanaf 1 november al uitgeleverd. Het vuurwerk dat in loodsen opgeslagen ligt nadat er vorig jaar een eenmalig tijdelijk verbod was, moet er sowieso uit: de huren van de loodsen lopen aan het eind van het jaar af. Dit, met de afgelasting van vuurwerkshows in bijvoorbeeld Amsterdam geeft de vuurwerkliefhebber hoop. Vuurwerk mag immers maximaal 2 jaar bewaard worden en zal volgend jaar dus niet verkocht mogen worden. 

Echter is het nog niet helemaal zeker of er een oud en nieuw komt met vuurwerk, er is nog geen beslissing genomen door het kabinet. De opsomming van de huidige situatie staat wel toe dat men vuurwerk af kan steken. Ook is het een stuk veiliger geworden: knallers, vuurpijlen en zogenaamde single shots mogen niet meer worden verkocht en de verkopers zijn verplicht een vuurwerkbril mee te geven.


Wellicht gaan we dit tafereel weer zien komende jaarwisseling (Foto: Pixabay)
Wellicht gaan we dit tafereel weer zien komende jaarwisseling (Foto: Pixabay)

Het nutteloze feitje van de dag: Corry en haar record

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

We kennen allemaal tal van Nederlandstalige hits die lang in de Top 40 stonden maar wist je dat er geen  Nederlandstalig nummer langer in de hitlijst stond dan Huilen is voor jou te laat van Corry en de Rekels? De nederklassieker stond maar liefst 41 weken in de Top 40, een absoluut record.

Leider blm dreigt met 'rellen, bloedvergieten en geweld'

Opnieuw heeft blm New York gedreigd geweld te gebruiken om hun doel te bereiken. 

Dankzij het 'defund the police' debacle is in elke wijk van New York de criminaliteit toegenomen. Bijna alsof het een logisch gevolg is van minder politie op straat. Als reactie op deze ellende, mede veroorzaakt door grimmige blm "protesten", heeft aankomend (en gekleurde) burgermeester Eric Adams aangekondigd om weer terug te gaan naar de "oude" (lees effectieve) politie werkwijzen. Methodes zoals politie in burger. Dit is tegen het zere been van blm.

De lokale blm leider heeft aangegeven dat, als New York het gore lef heeft om weer agenten in burger in te zetten om het toenemende geweld aan te pakken, blm weer de straat opgaat om te zorgen voor "rellen, bloedvergieten en geweld". Niet om uiting te geven aan hun 'terroristische' inslag, maar omdat ze "voor zichzelf op willen komen". Hawk Newsome, zelfbenoemd blm leider in New York zei verder: "We zoeken Adams thuis op in Grace Mansion en in de straten van New York, als hij het toe gaat staan dat de politie ons mishandeld. Ik bedreig niemand. Ik zeg alleen dat dit een natuurlijke reactie is op agressieve onderdrukking, actie-reactie." Wat Newsome bedoelt met 'agressieve onderdrukking' is helaas niet uitgelegd.

In tegenstelling tot de blm leider, reageerde de aankomende burgermeester een stuk genuanceerder. Hij merkte op dat er "geen enkele reden is waarom we niet zowel veilige straten als raciale rechtvaardigheden kunnen hebben in onze stad". Daarnaast benadrukte Adams het volgende: "Als zwarte levens er daadwerkelijk toe doen, dan moeten we het geweld binnen onze eigen gemeenschappen aanpakken, terwijl we daarnaast eventuele vooroordelen binnen het politiekorps aanpakken. Schreeuwen en niet naar elkaar luisteren leidt nergens naar."

Óf en wat er gaat gebeuren als Adams zijn plannen voor een effectievere politieorganisatie doorzet, zullen we af moeten wachten. Uw razende reporter heeft de beelden van het maandenlang rellend, brandend en moordend tuig in Portland nog redelijk vers in het geheugen. Miljarden schade, tientallen doden, honderden rellen.

Opnieuw formatieblunder: CU-leider Segers laat akkoord VVD en CDA slingeren in trein

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft een document met betrekking tot de huidige de formatie laten slingeren in de trein. Daar werd het gevonden door een persoon, die de stukken doorspeelde aan de Volkskrant. Uit de stukken blijkt dat VVD en CDA eind september al samen een aanzet tot een regeerakkoord hebben geschreven. Daarin pleiten zij voor forse maatregelen om de woningnood tegen te gaan, voor een ambitieus klimaatbeleid en een miljardenfonds voor het uitkopen van boeren. Meer hierover bij het AD.

Hoogste aantal geboorten in 10 jaar tijd

In de eerste negen maanden van 2021 zijn 6,8 duizend meer kinderen geboren dan in dezelfde periode van 2020. Het is de verwachting dat het aantal geboorten in 2021 op bijna 180 duizend uitkomt, een aantal dat sinds 2011 niet meer is bereikt. Vooral bij dertigers werden meer kinderen geboren. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige ramingen.

De afgelopen jaren werden relatief weinig kinderen geboren, jaarlijks rond de 170 duizend. Op basis van de nu beschikbare informatie wordt geraamd dat dit er in heel 2021 bijna 10 duizend meer zullen zijn. Daarmee neemt - na een dalende trend sinds de eeuwwisseling - het aantal geboorten duidelijk toe.

Vooral meer geboorten bij dertigers
In de eerste negen maanden van 2021 werden vooral bij dertigers meer kinderen geboren dan in dezelfde periode van voorgaande jaren. In 2020 werden per duizend vrouwen in de leeftijd van 30 tot 35 jaar 127 kinderen geboren, voor 2021 wordt verwacht dat dit er 135 zullen zijn. Ook vrouwen van 25 tot 30 jaar kregen in 2021 meer kinderen. Sinds 2010 was het aantal geboorten bij vrouwen tussen de 25 en 35 juist afgenomen. Vrouwen jonger dan 25 jaar kregen minder kinderen, onder hen zette de eerdere daling in het aantal geboorten verder door.

Niet alleen toename eerstgeborenen
Op basis van de eerste negen maanden van 2021 wordt geraamd dat er per duizend vrouwen van 15 tot 50 jaar bijna 22 eerste kinderen worden geboren, tegenover ruim 20 eerstgeborenen vorig jaar. Vooral bij vrouwen tussen de 30 en 35 jaar nam het aantal eerste kinderen toe. Niet alleen het aantal eerstgeborenen was hoger dan vorig jaar, er werden ook meer tweede en derde kinderen geboren. Relatief was de toename van het aantal derde kinderen het grootst.

Toename geboorten uitzondering in Europa
Voor een aantal Europese landen zijn voorlopige cijfers voor 2021 beschikbaar tot en met augustus. In de meeste van deze landen werden in die periode ongeveer evenveel of minder kinderen geboren dan in dezelfde periode een jaar eerder. Alleen in Finland werden net als in Nederland duidelijk meer kinderen geboren. In dat land werden, anders dan in Nederland, ook in 2020 al meer kinderen geboren dan een jaar eerder.

In meerdere Europese landen daalde het aantal kinderen dat aan het begin van het jaar werd geboren sterk, bijvoorbeeld in Spanje en Frankrijk. In februari, maart en april van 2021 nam in de meeste Europese landen het aantal geboorten weer toe. In de cijfers tot en met augustus blijft het geboortecijfer in sommige landen nog achter bij vorig jaar. Landen zoals Zweden en Duitsland zetten de initiële daling van het begin van het jaar om in een stijging van het aantal geboorten.

Volgens studie was Zweden een exporteur van Sars-Cov-2

De low-key coronastrategie van Zweden heeft volgens een studie geholpen het virus naar andere landen over te brengen.

Dit is de conclusie van een onderzoek door de Uppsala Universiteit in Zweden, het Noorse Instituut voor Volksgezondheid en de Universiteit van Sydney in Australië. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Eurosurveillance.

"Zweden was een netto-exporteur van het Sars-CoV-2-virus naar onze Noordse buren in het eerste jaar van de pandemie," vertelde John Pettersson van de Universiteit van Uppsala aan de Zweedse tv-zender SVT. In tegenstelling tot de andere Scandinavische landen heeft het land in het begin nauwelijks maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Als gevolg daarvan kampte Zweden met een hoog aantal besmettingen, wat uiteindelijk ook de mutatie van het virus in de hand werkte.

De studie is gebaseerd op de analyse op virusmonsters van 71.000  COVID-19-patiënten, waardoor het mogelijk werd een soort genetische stamboom op te stellen van de verspreiding van het virus in de Scandinavische landen. Het bleek dat besmettingsketens uit Zweden in enkele honderden gevallen de landsgrenzen overschreden. "Onze resultaten wijzen erop dat de beheersingsstrategie van Zweden van invloed is geweest op de epidemiologische situatie in het land en in de hele Noordse regio," aldus de studie. Er moet echter wel rekening mee gehouden worden dat Zweden - evenals Denemarken - een doorreisland is.

Zweden doorreisland ( Foto- Pixabay)
Zweden doorreisland ( Foto- Pixabay)

Saints Row reboot is uitgesteld naar augustus 2022

De aankomende Saints Row reboot is uitgesteld van 25 februari naar 23 augustus. Dat hebben uitgever Deep Silver en ontwikkelaar Volition vandaag bekendgemaakt. In een statement verklaart het team iets meer tijd nodig te hebben om het spel naar een hoger niveau te tillen. Net als veel andere ontwikkelaars zegt Volition ook dat COVID impact heeft gehad op de releasedatum.

Als je meer over deze open wereld-game wilt weten nodig ik je uit om onze preview hier te lezen.

NFL: Teruggekeerde Newton en Panthers vermorzelen Cardinals

Voor de liefhebbers van de NFL keren we nog even terug naar het weekeinde, want de tiende speelweek is achter de rug. De Arizona Cardinals gingen op bezoek bij de Carolina Panthers, maar voor de ploeg met acht zeges uit negen wedstrijden pakte dat niet zo best uit.

Bij de Panthers raakte quarterback Sam Darnold onlangs geblesseerd en voor de nodige miljoenen dollars keerde men terug naar een oude bekende: Cam Newton vertrok vorig jaar na negen seizoenen naar de New England Patriots en werd vorige week woensdag na één seizoen definitief teruggehaald naar de Panthers.

Hij fungeerde officieel als backup van P.J. Walker, maar ging furieus van start: al binnen vier minuten had hij een eerste rushing touchdown te pakken in Arizona, nog geen drie minuten later gevolgd door een 2-yard touchdown pass op Robby Anderson. Zane Gonzalez trapte field goals binnen vanaf 44, 48 en 49 yards voor een 0-23 ruststand.

De Cardinals deden via een 47-yard field goal van Matt Prater iets terug, maar Chuba Hubbard rende een Panthers-touchdown binnen en Walker bezorgde de pass voor de 2-point conversion bij Terrace Marshall Jr. James Conner noteerde een touchdown voor de Cardinals, Gonzalez trapte de eindstand op 10-34 voor de Panthers.

Uitslagen NFL week 10
Miami Dolphins - Baltimore Ravens 22-10
Dallas Cowboys - Atlanta Falcons 43-3
Tennessee Titans - New Orleans Saints 23-21
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 23-17
New England Patriots - Cleveland Browns 45-7
New York Jets - Buffalo Bills 17-45
Pittsburgh Steelers - Detroit Lions 16-16 OT
Washington Football Team - Tampa Bay Buccaneers 29-19
Arizona Cardinals - Carolina Panthers 10-34
Los Angeles Chargers - Minnesota Vikings 20-27
Denver Broncos - Philadelphia Eagles 13-30
Green Bay Packers - Seattle Seahawks 17-0
Las Vegas Raiders - Kansas City Chiefs 14-41
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 31-10

Europese Unie overweegt een eigen strijdmacht op te bouwen

De Europese Unie overweegt tegen 2025 een eigen strijdmacht op te bouwen met maximaal 5.000 soldaten.

Dat meldt persbureau Reuters, daarbij verwijzend naar een bijeenkomst van de 27 EU-ministers van Defensie in Brussel. Volgens dit project zou de EU met dit project militair onafhankelijker kunnen worden van de VS. Volgens een rapport heeft de ervaring van de evacuaties uit Afghanistan na het aan de macht komen van de radicale islamitische Taliban de hulpeloosheid van Europa aan het licht gebracht. Zonder Amerikaanse steun was het niet mogelijk geweest om de luchthaven van Kabul te beveiligen.

De EU heeft 20 jaar geleden in principe al besloten om een snelle reactiemacht op te richten, maar dit is nog niet uitgevoerd. Tot dusver moest worden vermeden om militaire concurrentie met de NAVO aan te gaan.

Rutte erkent dat het onvoldoende lukt basisregels COVID-19 over te brengen

Demissionair premier Mark Rutte erkent dat het hem “onvoldoende lukt” om duidelijk te maken dat het belangrijk is dat mensen zich houden aan de basismaatregelen, ondanks de inzet van de “beste communicatie-adviseurs”. Vooral dat mensen bij klachten thuis moeten blijven en zich laten testen, is daarbij cruciaal, zei hij dinsdag tijdens het coronadebat. Hij noemt “het onvermogen” om het zo over te brengen dat mensen het ook echt doen “een structureel probleem”.

Als mensen zich wel aan de regels zouden houden, dan konden de meeste coronamaatregelen achterwege blijven, zeggen volgens Rutte ook de deskundigen. Rutte vindt dat hij de basisregels genoeg heeft genoemd sinds het begin van de coronacrisis, “maar het heeft niet het gewenste effect”. Wel is de premier blij dat het advies om weer thuis te werken, wel aanslaat. Sinds de aanscherping is het aantal bewegingen in het verkeer en het openbaar vervoer afgenomen en dat is “goed nieuws”, aldus Rutte. Lees verder bij Skipr.

FOK! Wat een weer: tijdelijk wat zon

herfstbanner

Hallo!  

Wat ga je doen op zo'n dag als deze, waarvan we er vele hebben gehad en er ook nog vele zullen volgen? Dan duik je in de wereld van de Google Reviews. Daar kun je je kostelijk mee amuseren.

Bijvoorbeeld een recensie van ene 'Dennis': 'Krijg liever een geslachtsziekte dan dat ik nog een keer gebruik moet maken van de wallet'.

We kijken verder: 'Finn' zegt: 'Ik wil 0 sterren geven. Ik heb ruim 2,5 uur gewacht op mijn pizza. Niet eens een kortingsbon. Ik weet niet of ze dit ooit goed kunnen maken'. 

Ik denk dat Julian zich ook zat te vervelen. Hij gaf deze recensie over de Coentunnel: 'Ik ga hier nooit meer dinosaurussen jagen. Door de sombere verlichting waren de meeste dino's al weg'. 

Gelukkig is er ook nog een positieve recensie voor FOK! Er is ene Juusernaam die zegt: 'vooral het weerbericht is geweldig. Soms zakelijk en soms met humor. Hoogtepunt van de site'!

Over het weer gesproken: Vannacht gaat het vanuit het westen af en toe regenen of motregenen. Ik niet dat er grote hoeveelheden gaan vallen, omdat de luchtdruk daar te hoog voor is. 

Morgenochtend trekt de regen dan langzaam naar het zuidoosten toe, en dan zou eindelijk de zon weer eens kunnen doorbreken. Waarschijnlijk zien ze die aan zee al in de loop van de ochtend. In de middag zijn er daar dan zelfs brede opklaringen en dan ziet het er ineens heel anders uit dan de afgelopen dagen. Ik ben echter wel bang dat als je dieper het land in gaat, de zon het steeds moeilijker gaat krijgen. Ik hoop dat Limburg nog net een straaltje mee kan pikken zo rond een uur of 5. 

De wind neemt in kracht toe en draait naar het westen. In het binnenland tot kracht 4 en aan zee tot een goede 5 Bft. De temperaturen lopen wat op in vergelijking met de afgelopen dagen en komen zo rond de 11 graden te liggen.

Helaas is hierna de koek alweer op en gaan zeker tot in het weekend de gordijnen weer dicht.  

Tot ziens!  


Diemo de Eend (Foto: Zusje van Diemo)
Diemo de Eend. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Baasje van bijtende hond krijgt taakstraf en voorwaardelijke celstraf

In december vorig jaar werd een 18-jarige vrouw uit Den Haag in haar gezicht gebeten door een agressieve vechthond. Een hond die nooit zonder muilkorf op straat had mogen zijn. Tegen de eigenaresse, die met de hond aan het lopen was, eiste het Openbaar Ministerie dinsdag een taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf.

De 35-jarige Zoetermeerse liep op vrijdag 11 december laat in de avond met haar twee honden, Stafford pitbulls, op de Nunspeetlaan in Den Haag. Een van de honden greep toen een kleinere hond van een voorbijganger. De 18-jarige vrouw zag dat, wilde helpen en werd toen zelf door een van de honden in haar gezicht gebeten.

"Algemeen is bekend dat als een Stafford bijt, hij goed bijt," zei de officier van justitie op zitting. "Door de bouw van zijn kaken gaan deze op slot en is het moeilijk om iemand nog uit de greep te bevrijden." Uiteindelijk lukte dat toch, nadat de hond zich langere tijd het gezicht van het slachtoffer had vastgebeten. Het slachtoffer is na de aanval naar het ziekenhuis gebracht. Ze is geopereerd en heeft meerdere grote littekens in haar gezicht.

Geen controle
Het baasje is na de bijtincidenten verdwenen met haar honden. Na anderhalve dag wist de politie te achterhalen wie zij was en werd ze aangehouden. De honden zouden in beslag worden genomen, maar de betreffende Stafford was zo agressief dat agenten geen andere uitweg zagen dan het dier dood te schieten. De hondengeleiders van de politie vertelden later dat ze nog nooit zo'n agressieve hond hadden gezien.

Uit buurtonderzoek bleek dat de vrouw haar dieren niet in bedwang had. "Als ze de honden uitliet, zag het er eerder uit alsof ze door twee vrachtwagens werd voortgetrokken," vertelde iemand. Ook vertelden omwonenden dat de dieren werden mishandeld.

Geen muilkorf
De officier van justitie neemt het de vrouw zeer kwalijk dat ze de straat op is gegaan met twee honden die ze niet onder controle had en die geen muilkorf droegen, terwijl dat wel verplicht was. Ze verklaarde dat haar hond de muilkorf kapot had gebeten en dat ze geen geld had voor een nieuwe. "Het feit dat de hond een muilkorf kapot bijt, moet voldoende zijn om alle alarmbellen te laten afgaan. Ze wist dat haar hond iemand zou kunnen verwonden en heeft dat risico bewust genomen."

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de vrouw een taakstraf van 240 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, met als voorwaarde het verbod om honden te houden. De politierechter deed meteen uitspraak en besloot tot het opleggen van een taakstraf van 240 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, met als voorwaarde het verbod om honden te houden.

Laatste reviews en specials
review
Street Fighter 6
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
©FOK.nl e.a.